avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Baerbock Afganistan’dan tahliyeyi hızlandırmak istiyor

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Afganistan’da geçmişte Alman kurum ve STK’larına çalışmış savunmasız insanların tahliyesini hızlandırmak istediklerini söyledi. …

Baerbock Afganistan’dan tahliyeyi hızlandırmak istiyor
24.12.2021
A+
A-
Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Berlin’de düzenlediği basın toplantısında Afganistan için ülkesinin hazırladığı eylem planını anlattı.Risk altındaki Afganların Almanya’ya girişini kolaylaştırmak için bürokratik engelleri kaldıracaklarını söyleyen Baerbock, Almanya’nın kabul edeceğini açıkladığı 15 bin kişi ile 135 Alman vatandaşının Afganistan’da unutulmadığının altını çizdi.

“Taliban’ı tanımamız söz konusu değil”

Baerbock, Afganistan’da geçmişte Alman kurum ve STK’larına çalışmışların tahliyesini hızlandırmak istediklerini belirterek, “Sizleri unutmadık. Herkesin güvenliğini sağlamak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz.” dedi.

Afganistan’ın zamanın en büyük insani felaketine doğru gittiği konusunda uyarıda bulunan Baerbock, “Afganistan’da ekonominin büyük bir bölümü çöktü, 24 milyondan fazla insanın hayatta kalabilmesi için bu kış insani yardıma ihtiyacı var.” ifadesini kullandı.

Baerbock, bir soru üzerine, Taliban’ı resmen tanımalarının söz konusu olmadığını yineledi.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.