avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3276
EURO
35,0275
ALTIN
2.284,06
BIST
8.970,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Avrupalı Türkler güçlü anavatan için sandık başında

Yeni Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek referandumda ilk oylar Avrupalı Türklerden geldi. Yurt dışındaki vatandaşlar, 9 Nisan’a kadar oy atabilecek.

Avrupalı Türkler güçlü anavatan için sandık başında

İlk günden sandığa koşan vatandaşlar, tüm aksi propagandalara rağmen Türk demokrasisine sahip çıktılar. Almanya’da 13 noktada oy verilebiliyor

Yurt dışındaki temsilciliklerde ve gümrük kapılarında oy verme işlemi bugün başladı. YSK’nın 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasına yönelik hazırladığı seçim takvimine göre, yurt dışında yaşayan seçmenler halk oylaması için sandık başına gidiyor. Oy verme yurt dışında 9 Nisan’a, gümrük kapılarında ise 16 Nisan’a kadar sürecek. Yurt dışında 57 ülkede, 120 temsilcilikte oy kullanılacak. Sandık başına gidilecek ülkeler, Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Danimarka ve İsviçre. Bu ülkelerde oy verme işlemi 9 Nisan’a kadar devam edecek.

YAYGIN OY MERKEZLERİ
Almanya’da 13, Avusturya’da 3, Belçika’da 3, Fransa’da 6, Danimarka’da 1, İsviçre’de 3 temsilcilikte sandık kuruldu. Vatandaşlar ayrıca Sarp, İpsala, Kapıkule, Hamzabeyli, Dilucu, Dereköy karayolu gümrük kapıları, Şakirpaşa, Esenboğa, Antalya, Çardak, Eskişehir, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Atatürk, Sabiha Gökçen, Adnan Menderes, Erkilet, Konya, Dalaman, Bodrum-Milas, Samsun, Trabzon, Zonguldak havalimanı gümrük kapıları ile Kuşadası, Ayvalık, Derince, Mersin, Taşucu, Marmaris, Samsun liman gümrük kapılarında oy kullanabiliyor. Gümrük kapılarında saat 08.00’de başlayan oy verme işlemi, 16 Nisan saat 17.00’ye kadar sürecek.

BAZI ÜLKELERE DİKKAT!
Yurt dışında sandık kurulan ülkeler ve temsilcilikler ile oy verme tarihleri şöyle: Almanya-Berlin, Stuttgart, Frankfurt, Düsseldorf, Köln, Essen, Münih, Münster, Hannover, Karslruhe, Hamburg, Nürnberg ve Mainz başkonsoloslukları / 27 Mart-9 Nisan 2017. Avusturya-Viyana, Salzburg ve Bregenz başkonsoloslukları / 27 Mart-09 Nisan 2017. Belçika-Anvers ve Brüksel başkonsoloslukları / 27 Mart9 Nisan 2017. Birleşik Krallık-Londra ve Edinburg başkonsoloslukları / 6-9 Nisan 2017. Bulgaristan- Sofya Büyükelçiliği, Filibe ve Burgaz başkonsoloslukları / 7-9 Nisan 2017. Çek Cumhuriyeti-Prag Büyükelçiliği / 9 Nisan 2017. Danimarka-Kopenhag Büyükelçiliği / 27 Mart-9 Nisan 2017. Fransa-Paris, Strazburg, Lyon, Marsilya, Nantes ve Bordeaux başkonsoloslukları / 27 Mart-9 Nisan 2017. HollandaRotterdam, Amsterdam ve Deventer başkonsoloslukları / 5-9 Nisan 2017.

‘SEÇMENLERİ BEKLİYORUZ’
Bu arada Hamburg Başkonsolosu M. Fatih Ak, yaptığı açıklamada, “Görev bölgemiz başta olmak üzere Almanya’daki tüm başkonsolosluklarda vatandaşlarımız oylarını 27 Mart-9 Nisan 2017 tarihlerinde saat 09.0021.00 arasında kurulacak sandıklarda kullanabileceklerdir. Hamburg’da, hafta içi 5, hafta sonu 8 sandık kurulacaktır. Vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde oy kullanmaları için tüm hazırlıklar yapıldı” dedi. Başkonsolos Ak, detaylı bilginin başkonsoloslukların yanı sıra 17 Nisan 2017 tarihine kadar Yurt Dışı Seçmen Çağrı Merkezi Bilgi Hattı’ndan (00 90 444 99 75) 24 saat Türkçe olarak alınabileceğini sözlerine ekledi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.