avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3942
EURO
35,0195
ALTIN
2.325,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Türkleri ‘Erdoğancı’ olarak fişleyen Emre Ünver tombaladan Hollanda’da milletvekili atandı

Sosyal-demokrat işçi partisi PvdA’da rakiplerini ‘Erdoğancı’ ve ‘Ankara’nın uzun kolu’ olarak fişleyen HDP destekçisi Emre Ünver tombaladan Hollanda milletvekili atanda.

Türkleri ‘Erdoğancı’ olarak fişleyen Emre Ünver tombaladan Hollanda’da milletvekili atandı
A+
A-

ŞANS ESERİ MİLLETVEKİLİ
Sosyal-demokrat işçi partisi PvdA‘da yaşanan liderlik yarışını Lodewijk Asscher’a kaybeden meclis grup başkanı Diederik Samsom’un milletvekilliğinden istifa etmesi üzerine, boşalan 1 kişilik yere, 2012’deki seçimlerde 53’üncü sırada yer alan Emre Ünver’in vekaleten ‘yedek milletvekili’ olarak atandı.

ÜNVER’E BOŞ KOLTUĞU ISITMA GÖREVİ VERİLDİ
Ünver, oluşan boşluktan ötürü, 2017 Mart ayında yapılacak seçimlere kadar, yani 3 aylığına milletvekilliği sandalyesini dolduracak. Ünver’in hiç bir iş yapmadan 3 aylık milletvekili maaşı alacağı belirtildi.

HEP AYNI ÇAMURU ATARAK RAKİPLERİNİ YIPRATIYOR
Hanesinde hiç bir kalıcı başarısı bulunmadığı belirtilen HDP destekçisi Emre Ünver, 2014 Mart’taki yerel seçimlerde rakiplerini fişlediğini itiraf etmişti.

PvdA’daki Türk rakiplerini; ‘AK Parti gençliğinden olduğu’, ‘Erdoğancı olduğu’, ‘MİT’çi olduğu’ ve ‘Ankara’nın uzun kolu olduğu’ iddialarıyla yaftalayıp fişlediği, son olarak Mehmet Akkoç adında bankacı bir genci fişlediği, kendi itiraflarıyla medyada haber olmuştu.

Bu kara propagandayı sistemli bir şekilde Mustafa Ayrancı‘yla birlikte parti içinde yaptığı ve aynı çizgide kara propagandayı, liderliğini Tunahan Kuzu’nun yaptığı Hollanda’da ezilenlerin sesi Müslümanların ve Türklerin partisi DENK Partisine karşı da yaptığı biliniyor.


Filimde: PvdA’nın içinde Türkleri fişleyen çetenin etkisiyle yaratılan ‘Hollanda siyasetinde Erdoğan’ın muhbirleri’ furyasıyla Hollanda’daki radikal-sağ medyanın yaptığı bir haberde, “Erdoğan’ın gençliği (HDP’li Emre Ünver’in fişlediği eski UETD’li Mehmet Akkoç kast edilerek) son yerel seçimlerde PvdA’ya sızmaya çalıştığı ortaya çıktı…” jargonuyla başlıyor. Bu da solcu geçinen fişleme çetesinin yeri geldiğinde ne kadar ilkesiz olabileceğini ve sırf Türk düşmanlığından ötürü radikal-sağ’la nasıl işbirliği yapabileceğini gösteriyor.


Filimde: DENK milletvekili Selçuk Öztürk, Türk gençlerini uyduruk bir anketle ‘DEAŞ destekçisi’ olarak gösterten Başbakan Yardımcısı ve PvdA lideri Lodewijk Asscher’in istihbarat örgütü vasıtasıyla yaptığı fişlemeleri yüzüne vuruyor. Asscher ise istihbarat örgütü’ne bilgi sağlayıp hizmet eden, bilinçli bir şekilde toplumda özellikle öne çıkartılan PvdA’lı Türklerin toplumda ‘rol model’ olarak gösterilmelerini teşvik ettiğini ve kendisini destekleyen Türkiye kökenlilerin diğer Türkleri ve tüm Türk toplumunu ve Müslümanları fişleme ve ajanlık (ispiyonlama) faaliyetlerinin çok değerli faaliyetler olduğunu itiraf ettikten sonra Öztürk’e kızgınlığını kişiselleştiriyor ve hakaretler yağdırıyor.

SİYASİ İSTİSMAR İÇİN SÖZDE ‘TÜRKİYE KÖKENLİ’ OLDUĞUNU ÖNE SÜRÜYOR
Amsterdam Belediyesi meclis üyesi olan Emre Ünver, Amsterdam’dan yayın yapan Parool’a verdiği demeçte, memnun olduğu dikkat çekti. Ünver tombaladan milletvekili olmasından ötürü sevincini şu sözlerle dile getirdi; “çok kısa bir süre için olsa da Milletvekili sıfatıyla görevde olmak gurur verici” Türk toplumuyla alakasının olmadığını medyada söyleyip, özellikle camilere uğramaktan imtina ettiğinin altını çizen Ünver, Türk düşmanı çevrelerin kullandığı kelime olan ‘Türkiyeli’ olduğunu vurgulayarak, siyasi istismar için sözde ‘Türkiye kökenli’ olduğunu yeri geldiğinde kullanmak üzere ‘dedesinin misafir işçi geçmişi’nden bahsetmesi dikkat çekiyor.

AKRABASI AYRANCI’YA BELEDİYEDEN KAYNAK AKTARILMASINI SAĞLADI
PKK gibi Türkiye’yle ilişkili terör örgütlerine yönelik bilimsel çalışmalarıyla bilinen kısa adı ATOgroep olan Anti-Faşist Türk Araştırmalar-Grubu (Antifascistische Turkse Onderzoeksgroep) son raporunda Emre Ünver’in akrabası-amcası Mustafa Ayrancı’nın başında olduğu radikal-marjinal Hollanda Türkiyeli İşçiler Birliği HTİB’e Amsterdam belediyesinden para gelmesi için Amsterdam belediyesi içinde lobi faaliyeti yaptığını bulgular ve belgeler ortaya koyarak kamuoyunun dikkatine sunmuştu.

KABARIK BİR HİKAYESİ VAR
İnsanları PKK’nın siyasi kanadı olan HDP’ye oy vermeye teşvik eden Emre Ünver’in ayrıca PKK’ya yakınlığıyla bilinen radikal-marjinal Hollanda Türkiyeli İşçiler Birliği (HTİB) adlı oluşumda adı yönetici olarak geçiyor. Amcası Mustafa Ayrancı’nın başında bulunduğu HTİB adlı şaibeli oluşuma, meclis üyesi olduğu belediyeden sübvansiyon adı altında karşılıksız kaynak aktarımı için belediye birimlerinde lobi yaptığı açığa çıkmıştı.

ŞİKAYET EDİLDİĞİ İÇİN PKK’LILARI TÜRKLERİN ÜZERİNE SALDI
3 dönemlik belediye meclis üyeliği döneminde hanesinde hiç bir başarısı bulunmayan Emre Ünver yeniden belediye meclis üyesi adayı olduğu 2014 yılında yerel seçimlere 3 gün kala Amsterdam Leidseplein’de, ‘usulsüz kaynak aktarımı ve çeşitli yolsuzluklardan ötürü Ünver’i etik büro’ya şikayet eden’ bir grup Türk gencine pusu kurdurtup PKK’lı bir grubu Türk gençlerinin üzerine sürdürttüğü ve ardından Türk gençlerini medyada ‘ırkçı’ ve kendisini de ‘mağdur’ olarak göstermeye çalıştığı biliniyor. Ünver’in bu dosyası ise hala poliste olup, rafta çürüdüğü belirtiliyor.

TÜRK KARŞITLIĞI VE BAŞARISIZLIĞI
Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da Salto-1 kanalında yayınlanan Amstelpolis programında Hollandalı gazeteci Kemal Rijken’in sorusu üzerine, 15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişiminde, “arkadaşlarıma evde kalın, darbeye direnmeyin tavsiyesinde bulundum” diyen ve HDP’yi açık açık desteklediğini anlatan Ünver, Türkiye’de insan haklarının olmadığını, Fethullahçıların zulme uğradığını, Kürtlerin öldürüldüğünü, PKK’nın terör örgütü olmadığını özgürlük ve kurtuluş örgütü olduğunu, Öcalan’ın TC devleti tarafından rehin alındığını, diktatör Erdoğan’ın Hollanda’ya sözde müdahale ettiğini, Hollanda’da Türklerin iş alınırken screening adı verilen taramadan geçirilip ‘uygun’ veya ‘uygunsuz’ olarak sorgulanarak fişlenmesi gerektiğini, Türklerin Ermenileri ve Kürtleri soykırımdan geçirdiğini gibi pek çok Türk karşıtı öneri ve tavırlarıyla biliniyor.

Emre Ünver‘in Türk karşıtı tavırları nedeniyle, maaş karşılığında ‘PKK yanlısı radikal-sol klik’ tarafından başına getirildiği İOT’deki başkanlığı döneminde, Hollanda’nın en büyük Türk sivil toplum çatı örgütleri olan Hollanda Türk-İslam Kültür Dernekleri Federasyonu’na bağlı 146 tane Diyanet cami, 90’dan fazla caminin bağlı bulunduğu Milli Görüş ve Hollanda Türk-İslam Kuruluşları Birliği gibi pek çok Türk sivil toplum kuruluşları İOT’den ayrılarak istifa ettiler. Ünver, görev yaptığı dönemde Türkleri birleştirmek değil adeta böldüğü ve dağıttığı gözlerden kaçmıyor. Edinilen bilgiye göre Mustafa Ayrancı’nın örgütlediği ve tabanı bulunmayan PKK yanlısı radikal-sol klik Ünver’i ayak oyunlarıyla İOT’ye başkan yaptığı gibi şimdi de daha aktif bir şekilde Lahey’de ülkesel siyaset alanında Türklere karşı kullanmak üzere ‘truva atı’ olarak öne sürdüğü öğrenildi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.