avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3670
EURO
35,0307
ALTIN
2.325,51
BIST
9.110,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

HDP’nin karavatlı teröristlerinin dosyaları TBMM’de

HDP eş-genel başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ ile milletvekilleri Kürkcü, Önder ve Irmak’ın dokunulmazlık dosyası TBMM Başkanlığına sunuldu.

HDP’nin karavatlı teröristlerinin dosyaları TBMM’de
A+
A-

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekilleri Ertuğrul Kürkcü, Selma Irmak ve Sırrı Süreyya Önder’in dokunulmazlık dosyası, TBMM Başkanlığına sunuldu.

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkcü, İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş, Van Milletvekili Figen Yüksekdağ, Hakkari Milletvekili Selma Irmak ve Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in Yasama Dokunulmazlıklarının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Başkanlığı tarafından Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’na sevk edildi.

Dosya, “gelen kağıtlar” içinde de yer aldı.

Bu dosya ile birlikte Meclise gelen dokunulmazlık dosyası sayısı 453’e ulaştı.

Öte yandan HDP cephesinde de dokunulmazlıklar tartışma konusu. Parti, Pazar günü yapılacak MYK toplantısında gündemdeki diğer başlıklarla birlikte dokunulmazlık konusunu da tartışacak.

Pazartesi günü yapılacak kapalı grup toplantısında ise milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması durumunda belirlenecek tutum ile ilgili karar alınması bekleniyor.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.