avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5246
EURO
34,9712
ALTIN
2.437,51
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Avrupalı anti-terör uzmanı Sefa Yürükel: Türk ordusu Münbiç’te ABD’ye meydan okudu

Avrupa’dan uzmanlar TSK’nın Münbiç harekatını AVRUPA TÜRK GAZETESİ’ne değerlendirdi.

Avrupalı anti-terör uzmanı Sefa Yürükel: Türk ordusu Münbiç’te ABD’ye meydan okudu

Terörizm-uzmanı sosyal-antropolog Sefa Yürükel, gazeteci Oğuzhan Kılıç‘a yaptığı açıklamada TSK’nin Münbiç’e harekatını değerlendirdi.

Yürükel değerlendirmesinde şunları söyledi; “Bu harekat desteklenmelidir. Bu şımarık Amerikan emperyalizmine ve onların şımarık çocuğu, sözde kara gücü olan PKK/YPG’ye net cevabıdır. O topraklarda, emperyalistleri ve onun teröristi olan PKK/YPG’yi barındırmayacağının da işaretidir. TSK bunu yaparken, Suriye merkezi yönetiminin hassasiyetlerini ve Suriye de Türkiye’nin hassasiyetlerini göz önünde bulundurursa, o bölgede ne bölgeye yabancı güçler ne de onların terörist uzantıları bölgede barınamaz. Şu anda Münbiç, daha sonra Afrin ve Fırat’ın doğusu, Şengal’e kadar temizlenmelidir. Ve burada, Rakka da dahil terörist unsurlardan temizlenmelidir. Bunu yaparken Türkiye, İran, Irak, Suriye ve Rusya yönetimleri diplomatik, askeri ve siyasi koordinasyonunu beraber yapmalıdırlar. Türkiye özellikle acilen Adana’daki ABD Konsolosluğunun, doğu ve güneydoğu bölgesindeki casusluk ve kışkırtma faaliyetinin durdurulmasını sağlamalı ve işbirlikçi elemanları ve yabancı ülkelerin bölgede cirit atan casuslarını tutuklamalı, cezalandırılmalı ve bu şekilde bölgeyi kışkırtmalardan arındırmalıdır.

Bu bağlamda PKK ve IŞİD terör örgütlerine ABD’nin doğrudan yardımını engellemek için Türkiye Adana’daki İncirlik hava üssüne el koymalı ve hiç bir uçağın kalkmasına izin verilmemelidir. Çünkü bu uçaklar bu terör örgütlerine lojistik ve silah desteği sağladığı artık belgelerle kanıtlanmıştır.

“TSK’NIN KAZIMA HAREKATI; BU TERÖRİSTÇE MEYDAN OKUMAYA KARŞI, ONURLU BİR MEYDAN OKUMADIR” 
Bu kanıtlar, uluslararası alanda ABD’nın terörle mücadele etmek yerine bunu desteklediğinin en büyük göstergesidir. En son olarak Amerikan askeri yetkilileri o kadar pervasızlaşmışlardır ki, PKK’lı teröristlerle ABD bayrakları eşliğinde fotoğrafları resmi twitter hesabından, bölge devletlerine meydan okurcasına, şerefsizce paylaşmışlardır. TSK’nın bu kazıma harekatı, bu teröristçe meydan okumaya karşı, onurlu bir meydan okumadır. Bölge halklarının hayrınadır ve desteklenmelidir.”

Avrupa Türk Gazetesi © SÖYLEŞİ | ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.