avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

AK Parti’li Asiye Bilgin Avrupalı Türk seçmene “oyunuzu kullanın” çağrısı yaptı

AK Parti Brüksel Temsilciliği Başkan Yardımcısı Asiye Bilgin Avrupa Türklerine oy hakkınızı kullanın çağrısında bulundu.

AK Parti’li Asiye Bilgin Avrupalı Türk seçmene “oyunuzu kullanın” çağrısı yaptı
A+
A-

HABER MERKEZİ – 8 Ekim’de Avrupa’da Türk vatandaşlarının Türkiye’deki 1 Kasım seçimleri için oy kullanılmasına başlandı. Bunun üzerine AK Parti Brüksel Temsilciliği Başkan Yardımcısı Asiye Bilgin, AVRUPA TÜRK GAZETESİ‘ne yaptığı açıklamada Avrupalı Türklere hitaben “oy verin” çağrısında bulundu.

İLK GÜN YURTDIŞINDA 10 BİN 951 SEÇMEN OY KULLANDI
İlk günlük oy verme bilançosunu veren AK Partili Bilgin açıklamasında, “Dün itibarıyla yurtdışında oy verme işlemi başladı. Yurtdışı sandıklarda 10 bin 951 vatandaşımız oy kullandı. Gümrüklerle beraber toplam oy kullanma sayısı 14 bin 452 kişi olmuştur. Hayırlı bir başlangıç yaptık ancak 25 Ekim tarihine kadar her gün bu rakamı katlayarak büyütmeliyiz. Bunun için sizlerin oy vermesi, sonra beraberinizde eş dost, 18 yaşından büyük çocuklarınızı, akrabalarınızı, herkesi sandığa gitmeye teşvik etmeniz gerekiyor. Bu bir vatandaşlık görevi, bu bir memleket meselesi!” dedi.

BİLGİN: “TÜRKİYE ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR, OY VERMEK HER ZAMANKİNDEN DAHA ÖNEMLİ”
1 Kasım seçimleri için AK Parti Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkan Yardımcılığı görevine getirilen, AK Parti Brüksel Temsilciliği Başkan Yardımcısı Asiye Bilgin, “Türkiye için, ülkenin geleceği için oy vermeniz her zamankinden daha önemli. Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Siyasi katılımı arttırmak güçlü bir Türkiye’yi beraberinde getirecektir. Vatandaşlık hakkını kullan, Ülke meselelerine yabancı kalma. Oy vermeyi ihmal etme!” şeklinde konuştu.

Asiye Bilgin kimdir?

Avrupa Türk Gazetesi © ANALİZ ve ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.