avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,4390
EURO
34,7386
ALTIN
2.446,03
BIST
9.909,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

“Hollanda’da 15 Temmuz’u tekrar yaşadık”

Hollanda’nın ırkçı siyasetine maruz kalan ancak tüm tehditlere rağmen dimdik duran Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, o geceyi anlattı: Mermiyi namluya sürme seslerini duyduk. O gece 15 Temmuz’u tekrar yaşadık.

“Hollanda’da 15 Temmuz’u tekrar yaşadık”

Bakan Kaya, gazeteci İsa Tatlıcan’a konuştu.

Avrupa’da Türk düşmanlığı zirve yaptı. Kinlerinden gözleri kör olan Avrupalılar, övündükleri tüm özgürlükler ve insan haklarını ayaklar altına aldı. Ortaçağ Haçlı zihniyeti ile Nazi dönemi uygulamalarını birleştiren Avrupa, topraklarında Türk politikacıların Türk vatandaşları ile buluşmasını önlemek için akıl almaz yöntemler uyguladı. Hollanda’da dünya diplomasi tarihine geçen bir skandalla Türkiye’nin Rotterdam Konsolosluğu’na girişi engellenen ve sınır dışı edilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, krizi ve aracında tam 7 saat boyunca mahsur bırakıldığı o anları İsa Tatlıcan’a anlattı.

HOLLANDA’DAN TEK KİŞİ BİLE ARAMADI
Korumaları ve danışmanları gözaltına alan Bakan Kaya ise tek başına direndi. Tüm tehditlere rağmen geri adım atmayan Kaya’nın bu duruşu nedeniyle Hollanda kendisini tüm dünyaya rezil edecek kararlar aldı. Bir gece için OHAL ilan edilirken, sokağa çıkma yasağı uygulandı. O gece konsolosluk yetkilileri binadan çıkarılmazken, yasağı hiçe sayarak bina önüne gelen Türk vatandaşlarına köpeklerle saldırıldı. Bakan Fatma Betül Sayan Kaya ise bu skandalla ilgili olarak “O gece 15 Temmuz’u tekrar yaşadık. Mermiyi namluya sürme sesini duyduk. Krizin ardından Hollanda’dan hala tek bir kişi bile aramadı” şeklinde konuştu.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.