avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3168
EURO
35,0223
ALTIN
2.308,02
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

CHP’nin FETÖ’cü Erkan Karaaslan’ı; CHP’den FETÖ’ye ihale himmeti

FETÖ’nün ‘belediye imamı’ Erkan Karaaslan’ın, Sarıyer, Avcılar, Beylikdüzü ve Silivri belediyelerinden 8 milyonluk ihale aldığı tespit edildi.

CHP’nin FETÖ’cü Erkan Karaaslan’ı; CHP’den FETÖ’ye ihale himmeti
A+
A-

Haberi Sabah derledi. Bekad, Yeküd, E-Yöntem, ADEO Girişim, Sampaş, Vadi Yazılım, Glokal, Kamusis ve Vizyon Yayıncılık CHP’li belediyelerden aldığı ‘kıyak’ ihalelerle dikkat çeken şirketlerdi. Şirketlerin sahibi ise FETÖ soruşturmaları kapsamında 16 Ağustos’tan beri tutuklu olan Erkan Karaarslan. FETÖ’nün ‘yerel yönetimler imamı’ olduğu iddia edilen Karaarslan’dan Beylikdüzü, Avcılar, Sarıyer, Silivri, Beşiktaş Belediyeleri ‘danışmanlık’ hizmetleri satın aldı. Bu ihaleler sonucunda Karaaslan’a 8 milyonun üzerinde para aktarıldığı belirlendi.

MÜFETTİŞLER HAREKETE GEÇTİ
Akşam’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre; İçişleri müfettişleri, CHP’li belediyelerinin ihalelerle ilgili jet hızıyla inceleme başlattı. Bu ihalelerde imzaları bulunan personel, ihale komisyon üyeleri, ihaleden sorumlu olan başkan yardımcıları ve belediye başkanlarının bilgilerine başvurdu. Müfettişler ilk olarak Sarıyer, Silivri, Avcılar ve Beylikdüzü belediyelerine gitti. Beşiktaş Belediyesi’nin ‘İhale Yönetim Danışmanlığı’, Adalar Belediyesi’nin de ‘Mali Yönetim Danışmanlığı’ adı altında Karaarslan’dan danışmanlık hizmeti aldığı belirlendi. Müfettişlerin önümüzdeki günlerde de bu belediyelerde inceleme yapacağı öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun özel kalemi işin içinde mi?
Karaarslan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Özel Kalem Müdürü Ömer Tuncay Ceylan ile yakın ilişkide olduğu iddia edildi. Ceylan’ın 6 Nisan 2016’da Sarıyer Belediyesi’nde Erkan Karaarslan ile birlikte boy gösterdiği fotoğraflar ortaya çıktı. ‘FETÖ belediye imamı Karaarslan’ ve Kılıçdaroğlu’nun Özel Kalem Müdürü Ceylan, Belediye Başkanı Şükrü Genç ile aynı karede görülüyor. Öte yandan Kararslan’ın CHP’li belediyelerden ihale aldığı şirketleri Ceylan’ın göreve geldiği 2011 tarihinden sonra açması da dikkat çeken bir başka detay. Karaaslan’ın ihaleleri almak için Ceylan’ı kullandığı ileri sürülüyor.

Öte yandan Yenisoluk’un haberine göre FETÖ’ye finansal destek sağlamaktan tutuklanan Erkan Karaarslan’ı CHP’li Belediye Başkanlarına önererek bağlantı sağladığı iddia edilen, Amerika’ya giden Kılıçdaroğlu’nun Özel Kalem Müdürü Ömer Tuncay Ceylan’ın görevinden alındığı iddia edildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Özel Kalem Müdürü Ömer Tuncay Ceylan bu gün yapılan MYK toplantısının ardından görevinden alındığı iddia edildi.

Tuncay Ceylan FETÖ davasından tutuklanarak cezaevine konulan  Erkan Karaaslan ile yakın ilişki içinde olduğu basına yansımış aralarındaki ilişki kamuoyunda merak uyandırmıştı.

gundem35.com haberinde şu ifadelere yer verdi; Hatırlanacağı üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Baş Danışmanlığını yapan Fatih Gürsul da geçtiğimiz günlerde FETÖ/PYD operasyonu kapsamında görevinden açığa alınmıştı. Gürsul’u da Kılıçdaroğlu’na Özel Kalem Müdürü Ömer Tuncer Ceylan tavsiye ettiği de iddialar arasında.

TUNCAY CEYLAN KİMDİR?
Almanya Friedrich Alexander Üniversitesi ile Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Alman Filolojisi bölümü mezunu olan Ceylan, akademisyenliğin yanı sıra Bağdat ve Köln’de İdari Ataşelik, çeşitli bakanlıklarda özel kalem müdürlüğü ile basın müşavirliği, medya grup koordinatörlüğü, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunda daire başkan yardımcılıkları görevlerinde bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürlüğü döneminde de bir yıl “Özel Kalem Müdürü” olarak çalışan Ceylan koalisyon hükümetinde CHP’nin Adalet Bakanı olarak yaklaşık bir yıl görev yapan Adalet eski Bakanı Mehmet Moğultay’ın özel kalemi olarak görev yaptı. Ceylan Moğultay’ın bakanlıktan ayrılması üzerine başka bir kuruma geçti.

Çok sayıda kamu kurumunda görev yapan Ceylan, yelkenli kullanmak, motorsiklet kullanmak, tenis oynamak ve seyahat etmekten hoşlanıyor.

İşte Ceylan’ın 28 yıllık profesyonel iş yaşamı:
1983 Eylül- Öğretim Görevlisi Gazi Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü
1984 Ağustos- Asteğmen Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşavirliği Ankara 1985 Kasım – İdari Memur Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürlüğü Ankara
1987 Kasım – İdari AtaşeBağdat Büyükelçiliği Irak
1989 Eylül – İdari AtaşeKöln Başkonsolosluğu Almanya
1992 Eylül – Dışişleri Bakanlığı Konut Müdürü Dışişleri Bakanlığı Ankara
1993 Eylül – Özel Kalem Müdürü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Ankara
1994 Ağustos – Özel Kalem Müdürü Adalet Bakanlığı Ankara
1995 Ağustos – Kamu İlişkileri Koordinatörü Raks Holding A.Ş. Ankara
1997 Ocak – Genel Müdür Basın Müşaviri Emlak Bankası Genel Müdürlüğü Istanbul
1997 Eylül – Medya Grup Koordinatörü Medya Grubu Istanbul
2000 Kasım – Sosyal Hizmetler Müdürü BDDK Ankara
2003 Mart- Kurumsal İletişim Daire Başkan Yardımcısı BDDK Ankara
2004 Mart- Dış İlişkiler Daire Başkan Yardımcısı BDDK Ankara

Almanca ve İngilizce bilen Ceylan evli ve üç çocuk babası.

CHP’DEN AÇIKLAMA
CHP Basın Biriminden yapılan açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Özel Kalem Müdürü Tuncay Ceylan’ın görevden alındığına ilişkin haberlerin gerçek dışı olduğu belirtilerek, “Ö. Tuncay Ceylan, Özel Kalem Müdürlüğü görevini sürdürmektedir” denildi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Özel Kalem Müdürü Tuncay Ceylan kimseye haber vermeden ABD’ye gitti, parti karıştı. CHP’nin By-Lock’tan tutuklu başdanışmanı Fatih Gürsul’un partiye getirdiği ve FETÖ’nün belediyeler imamı Erkan Karaarslan’a yakın olan Ceylan’ın, ABD’ye neden gittiği merak konusu.

A Haber’in haberine göre Cumhuriyet Halk Partisi yine karıştı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun Özel Kalem Müdürü Tuncay Ceylan’ın kimselere haber vermeden ABD’ye gitmesi partide yeni bir krizin habercisi oldu.

Referandum kampanyasının başlamasına sayılı günler kala ABD’nin yolunu tutan Ceylan’ın, okyanus ötesine neden gittiği ve burada kimlerle görüştüğü merak konusu oldu.

Özel Kalem Müdürü Tuncay Ceylan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun, By-Lock’tan tutuklanan başdanışmanı Fatih Gürsul’u partiye getiren adam olarak biliniyor.

FETÖ’nün belediyeler imamı olduğu iddiasıyla tutuklanan Erkan Karaarslan ile yakın ilişki içinde…

Ceylan’ın CHP kulislerini hareketlendiren sürpriz ABD ziyaretini Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde mi gerçekleştirdiği ise bilinmiyor.

FETÖ’nün belediyeler imamı Erkan Karaarslan’ın CHP’li belediyelere verdiği sözde danışmanlık hizmetlerine aracılık eden özel kalem Ceylan, 2011 yılından beri Kılıçdaroğlu ile çalışıyor.

Üniversite eğitimini Almanya’da tamamlayan Ceylan’ın ilginç ilişki ağı partide zaman zaman eleştiri konusu oluyor.

Ceylan’ın 15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişimi sonrası FETÖ’den tutuklanan Erkan Karaarslan ile CHP’li Sarıyer Belediyesi’ne yaptığı ziyaretin resimleri partiyi karıştırmıştı.
Genel Başkan Kılıçdaroğlu, gelen tepkiler sonrası MYK kararıyla görevden alındığı iddia edilen Ceylan’a sahip çıkmış, “Tuncay Ceylan görevinin başındadır” demişti.

Özel Kalem Tuncay Ceylan’ın adı Ataşehir’deki Buz Residence skandalına da karışmıştı.

Ataşehir’in CHP’li Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Milletvekili Eşi Gamze Akkuş İlgezdi’nin 17 dairesinin olduğu ortaya çıkan Buz Residence’ta, Tuncay Ceylan’ın kardeşi Onur Okay Ceylan’ın da lüks bir dairesi bulunuyor.

Onur Okay Ceylan’ın daireyi 6 Şubat 2014 tarihinde alması, Battal İlgezdi’nin belediye başkan adaylığının ise 7 Şubat 2014’te açıklanması, CHP kulislerinde “Bu ne tesadüf” yorumlarının yapılmasına neden olmuştu.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.