avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5224
EURO
34,9062
ALTIN
2.438,38
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Dışişleri Bakanlığı Belçika Başbakanı Charles Michel’ye cevabını verdi

Dışişleri Bakanlığı, Belçika Başbakanı Charles Michel’in 1915 olaylarına dair ifadelerinin tarihi gerçeklerle bağdaşmadığını ve hukuku ihlal ettiğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı Belçika Başbakanı Charles Michel’ye cevabını verdi
A+
A-

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Belçika Başbakanı Charles Michel’in, basına yansıyan ‘ sözde Ermeni Soykırım’ iddiaları ile ilgili açıklamasına, bir açıklama ile cevap verdi. Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçiliği tarafından kamuoyuyla paylaşılan 20 Haziran 2015 tarihli ve 180 numaralı açıklama şu şekilde.

AÇIKLAMA
“Belçika Başbakanı Charles Michel, 18 Haziran 2015 tarihinde Temsilciler Meclisi’nde kendisine yöneltilen soruya cevaben, “1915 olaylarının ‘soykırım’ olarak tanımlanması gerektiğini düşündüğünü” ifade etmiştir.

Belçika Başbakanının sözkonusu ifadeleri tarihi gerçeklerle bağdaşmamakta ve hukuku ihlal etmektedir.
Belçika Başbakanının, yetkili uluslararası bir mahkeme tarafından hakkında bir hüküm verilmemiş olduğunu kendisinin de teslim ettiği, hakkında hukuki bir karar ve akademik uzlaşı bulunmayan bir konuda haddini her bakımdan aşarak hüküm vermeye kalkışması ne kabul edilebilir ne de herhangi bir şekilde mazur görülebilir.

Bahsekonu ifadeler, Belçika Hükümetinin bir süre önce Temsilciler Meclisinde ortaya koyduğu hukuki bir niteliğe sahip olan “soykırım” kavramının gelişigüzel kullanılmaması gerektiği yönündeki tutumuyla da çelişmektedir. Türk milletini haksızca itham eden kanaatlerin bu kadar kısa sürede değişmesi dahi, konunun bilimsel ve hukuki zeminden çıkarılarak ne ölçüde siyasallaştırıldığının açık bir göstergesidir.
Kendi tarihinin karanlık sayfalarıyla yüzleşmemiş bir ülke olan Belçika’da bir süredir, Türk kimliği ve tarihi üzerinden Türkleri itham eden beyan ve faaliyetlerin sayısında ciddi artış kaydedildiğini kaygıyla gözlemliyoruz. Belçika’da sorumluluk sahibi olması gereken politik çevrelerin de dahil olduğu “Türkleri karalamak” üzerinden siyasi rant elde etme egzersizlerinin, ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslâm karşıtlığı boyutlarının bulunduğu bir vakıadır.

Bu durumun, Belçika’ya ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda önemli katkılar yapmış ve yapmakta olan Türk toplumunu en hafif tabiriyle rencide edeceği ve bu toplumun entegrasyonu bakımından olumlu katkı sağlamayacağı açıktır.

Belçika’daki Türk toplumunu da rahatsız eden bu tutumun, dostluk ve müttefiklik ilişkilerine sahip olduğumuz Belçika ile ikili münasebetlerimizde olumsuz yönde sonuçlar doğurması kaçınılmazdır.” denildi.

Avrupa Türk Gazetesi ©

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.