avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,4646
EURO
34,7363
ALTIN
2.435,13
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Davutoğlu’ndan Dink açıklaması

Başbakanlık Hrant Dink’in ölüm yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı.

Davutoğlu’ndan Dink açıklaması
A+
A-

Hrant Dink’in ölümünün 8’inci yıldönümü nedeniyle Başbakanlık’tan yazılı bir açıklama yapıldı.

Başbakan Davutoğlu, sözlerine Dink ailesine ve sevenlerine sabır dileyerek başladı.

Açıklamada, Hran Dink, Türkiye’ye bağlılığından ödün vermeyen bir Anadolu aydını olarak tanımlandı.

“Hrant Dink,  Ermeni kökeninden de, Türkiye’ye bağlılığından da ödün vermeden Türkler ile Ermenilerin ortak geleceklerini inşa edebilmelerinin yol ve yöntemini arayan değerli bir Anadolu aydınıydı. Türk-Ermeni dostluğunu özünde birleştiren, köklü acıların aşılması, tarihi birlikteliğin hatırlanması için yüreğini ve aklını ortaya koyan Dink’in dostluk yoluna tuttuğu meşalenin ışığında zihinlerde ve gönüllerde kapılar açmak istiyoruz”

Başbakan Davutoğlu, Türk ve Ermeni dostluğuna inanan herkesi yeni bir başlangıca katkıda bulunmaya çağırdı.

Açıklamasında Ermenilere seslenen Davutoğlu, 1915 olaylarından bahsederken “savaş şartlarında başvurulan zorunlu yer değiştirme politikaları” ifadelerini kullandı.

Husumetin ancak diyalogla aşılabileceğini vurgulayan Davutoğlu, Tayyip Erdoğan’ın 23 Nisan 2014 tarihli taziye mesajının da bunun en somut örneği olduğunu belirtti.

Başbakan, sorunun Türkler ve Ermenilerin kendi aralarında çözülebileceğini de vurguladı.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.