avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3319
EURO
35,1199
ALTIN
2.301,65
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Yunanistan’da eziyet; Batı Trakya Türkleri eşit vatandaşlık istiyor

Batı Trakya’da DEB Genel Başkanı Mustafa Aliçavuş, arzularının Batı Trakya Türklerinin Lozan Antlaşması’ndan kaynaklanan haklara sahip olarak eşit birer vatandaş gibi Yunanistan’da yaşamak olduğun işaret ederek, “Baskılar bizi yasal hak arama mücadelemizden vazgeçiremez” dedi.

Yunanistan’da eziyet; Batı Trakya Türkleri eşit vatandaşlık istiyor
14.12.2016
A+
A-

Batı Trakya’da, Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi (DEB) Genel Başkanı Mustafa Aliçavuş, Türk azınlığın, gasp edilen haklarının iadesi için yaptığı çalışmaları nedeniyle baskı ve saldırılara maruz kaldığını belirterek, “Bu baskılar bizi yasal hak arama mücadelemizden vazgeçiremez. Allah’tan başka kimseden korkumuz yok” dedi.

DEB Partisini’nin Gümülcine kentindeki merkez binasında, partinin kurucusu Dr. Sadık Ahmet’in ölümüne neden olan kazada kullandığı otomobilinin çalınmasının yıl dönümü nedeniyle anma toplantısı düzenlendi. Aliçavuş, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, DEB Partisi’ne geçen yıl, kimliği belirlenmeyen kişi ya da kişilerce yapılan saldırıda çalınan Dr. Sadık Ahmet’in otomobilinin aradan geçen sürede bulunamamasının izah edilemez bir durum olduğunu söyledi.

Sadık Ahmet’in ölümü aydınlatılamadı

Aliçavuş, Sadık Ahmet’in, 21 yıl önce otomobilinin Yunan bir çiftçinin kullandığı tarım aracıyla çarpışması sonucunda hayatını kaybettiği olayın da hala tam olarak aydınlığa kavuşturulmadığını belirterek, “Bin bir güçlükle binanın içine taşıdığımız kazalı araç nasıl oluyor da hiçbir iz bırakmadan ortadan kayboluyor? Emniyet güçleri bu olayın izini nasıl bulamıyor, anlayabilmek mümkün değil. Merhum Sadık Ahmet’in 1995 yılında hayatını kaybettiği şüpheli kaza olayı da hala tam olarak aydınlatılmadı. Bu uysal azınlığa bunu yapmayın. Yazık oluyor” diye konuştu.

Aliçavuş, DEB’in son dönemde Batı Trakya ve Avrupa’da gerçekleştirdiği faaliyetleriyle güçlendiğini belirterek, bundan Yunanistan’da bazı çevrelerin rahatsız olduğunu söyledi.

DEB’in faaliyetleri nedeniyle fanatik çevreler tarafından haksız eleştirilere maruz bırakıldığını ve yöneticileri aleyhinde adli makamlara dayanağı olmayan asılsız suç duyurularında bulunulduğunu anlatan Aliçavuş, şöyle devam etti: “Baskıların ve saldırıların, partimizin faaliyetlerini engelleme amaçlı olduğunun farkındayız. Ancak, bunlar bizi haklı olduğumuza sonsuz inancımız olan yasal hak arama mücadelemizden vazgeçiremez. Allah’tan başka kimseden korkumuz yok. Tek arzumuz Batı Trakya Türklerinin, Lozan Antlaşması’ndan kaynaklanan haklara sahip olarak eşit birer vatandaş gibi bu ülkede yaşaması.

Merhum liderimiz Dr. Sadık Ahmet’in çizdiği yoldan sonuna kadar gitmekte kararlıyız.” Merhum Dr. Sadık Ahmet’in 1991 yılında kurduğu Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi, Yunanistan’da yaşayan Batı Trakya Türklerinin hakları için mücadele ediyor.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.