avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3777
EURO
35,0535
ALTIN
2.326,80
BIST
9.091,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Yüksek yargıya F Tipi kumpas

F tipi polislere yönelik yasadışı dinleme soruşturmasında, AKP’ye açılan kapatma davasına ilişkin çarpıcı bir bilgi ortaya çıktı.

Yüksek yargıya F Tipi kumpas
A+
A-

F tipi yapının, AKP’ye açılan kapatma davasından önce Anayasa Mahkemesi üyelerine kumpas kurduğu ortaya çıktı.

Ankara’da HSYK Başmüfettişi Ali Rıza Karakan tarafından yürütülen telekulak soruşturmasında çarpıcı bilgilere ulaşıldı. Buna göre, 2008 yılında açılan kapatma davası öncesinde, AKP hakkında karar verecek olan Anayasa Mahkemesi üyeleri yasa dışı dinlendi.

Telefon dinlemeleri kapatmaya ilişkin karardan kısa bir süre önce başladı. Anayasa Mahkemesi Üyeleri’ne, İBDA-C üyeliği suçlanması yapıldı.

Dinlemelerin hedefindeki isimler ise Anayasa Mahkemesinin şimdiki Başkan vekili Serruh Kaleli ile Ahmet Akyalçın ve Askeri yargı kökenli Serdar Özgüldür oldu.

Daha sonra bu dinlemeler internete servis edildi. Hakim Serdar Özgüldür, 26 Nisan 2010’da internete sızdırılan telefon görüşmesinde AKP’nin kapatılmasını savunuyordu.

Ancak 30 Temmuz’da açıklanan kararda Özgürldür’ün oyu değişti. Dinlenen üç isim de “AKP’nin kapıtılmaması yönünde” oy kullandı.

Hakimlere yönelik bu şantaj, eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in “AKP kapatma davaso” itiraflarını hatırlattı.

Yılmazer 23 Mart 2014 tarihli programda, Anayasa Mahkemesini o dönemde etkilemenin tek yolunun İşçi Partisine operasyon yapmaktan geçtiğini Tayyip Erdoğan’a söylediğini belirtmişti. Erdoğan’ı ikna ettiğini anlatan Yılmazer “ Bu oparesyon AYM üyeleri üzerinde bir tesir yarattı va AKP kapatılmadı” ifadelerini kullanmıştı.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.