avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3371
EURO
35,1349
ALTIN
2.310,24
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik PKK saldırılarına ve UETD’yi yıpratma kampanyalarına cevap verdi

UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik, Avrupa Türkmen Gazetesi’ne yaptığı açıklamada gündemdeki 3 konuya değinerek çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik PKK saldırılarına ve UETD’yi yıpratma kampanyalarına cevap verdi

AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen Avrupalı Türklerin etkili sivil toplum örgütlerinden Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) Genel Başkanı Süleyman Çelik; 1 Kasım seçimleri, ırkçı terör örgütü PKK’nın yayın organında UETD’yi hedef gösteren yalan haberler ve Çelik’in ifadesine göre “sipariş yazıları”yla UETD yıpratmayı hedefleyen Süleyman Özışık’ın çalışmalarına dair çarpıcı ve gündem sarsıcı açıklamalarda bulundu.

İşte Avrupa Türkmen Gazetesi‘ne konuşan ve “provokasyona kapılmamak lazım aklı selim davranmak şart” sözleriyle öne çıkan UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik’in o çapıcı değerlendirmeleri.

PKK’NIN IRKÇI EYLEMLERİNİ DEĞERLENEDİREN UETD GENEL BAŞKANI ÇELİK “AKLI SELİM DAVRANMAK ŞART” DEDİ
“Biz burada batı Avrupa’da Türkiye’nin hangi coğrafyasından olursa olsun hep aynı noktada birleşiyoruz” diyen UETD Genel Başkan Süleyman Çelik şöyle konuştu “Kürd’ü ile Türk’ü veya değişik siyasi partilere sempati bile duyan olsa birlik, beraberlik içerisinde yaşamayı bilen bir toplumuz. 90’lı yıllarda terör örgütü PKK’nın buradaki uzantılarının yapmış olduğu eylemler, buradaki toplumumuzu rahatsız etmişti. Avrupa’da yaşayan Türk toplumu olarak olayların tekrardan zuhur etmesini istemiyoruz. Geçtiğimiz günlerde UETD Hamm Şubesi’ni molotof kokteyli ile yakmak istediler. Yine camilerimize karşı benzer saldırılar oldu. Burada tabı provokatörler rol alıyorlar. Ancak provokasyonlara kapılmamak lazım. Aklı selim davranmak şarttır. Türk toplumunu kendi içinde birbiri ile kutuplaşmasını ve ayrışmasını isteyenler var, buna müsaade etmemeliyiz. Herkes sorumluluk duygusu ile davranması lazım özelikle Avrupalı Türk Demokratlar Birliği olarak reaksiyonlarımızı da basın aracılığı ile duyuracağız” dedi.

uetd genel baskani suleyman yipratma kampanyalarina celik cevap verdi

UETD GENEL BAŞKANI ÇELİK “SADECE BRÜKSEL DE AK PARTİ TEMSİLCİLİĞİ VARDIR”
Irkçı terör örgütü PKK’nın yayın organı olan “Fıratnews” adlı sitede yer alan ‘AKP, Türk-Kürt göçmenleri düşmanlaştırmak istiyor’ başlıklı yazı ile ilgili sorulara ise Çelik şu yanıtı verdi: “AK Parti’yi en çok destekleyenler ve görev alanlar Kürt kökenli kardeşlerimiz, hemşerilerimizdir. Şunun altını çizerek söylüyorum; Avrupa’da AK Parti diye bir teşkilat yoktur, Brüksel’de AK Parti temsilciliği vardır. Bu da siyasi bir temsilcilik’tir. Bunun dışında Almanya, Fransa, Hollanda veya herhangi Avrupa ülkesinde AK Parti teşkilatı, derneği veya temsilciliği yok. Sivil toplum kuruluşları var, başta UETD gibi. Bu kuruluşta görev alan ve üye olan herkes sağduyulu aklı selim insanlardır, farklı etnik kökenlerden insanlar arasında düşmanlık yapmayı da bilmezler” diyerek PKK’nın etnik nefret içerikli yaklaşımlarını kınadı.

UETD GENEL BAŞKANI ÇELİK “‘SİPARİŞ ÜZERE YAZILAR YAZAN SÜLEYMAN ÖZIŞIK’ MUHATABIM DEĞİLDİR”
Avrupa Türkmen Gazetesi’ne yapılan açıklamada; Avrupa’da yaşayan Türkler tarafından “Sipariş üzere yazılar yazan Süleyman Özışık” olarak bilinen şeklinde ifadelerin yer aldığı girişiyle, internethaber adlı sitenin yazarı Süleyman Özışık’ın ‘Anketler ve Avrupa’daki Türkler’e PKK tehdidi’ başlıklı yazısı ile ilgili sorulara UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik şu yanıtı verdi; “Bu kişinin yazılarına cevap verme ihtiyacı duymuyorum. Bu kişi gerçekten muhatabım değildir, zira muhatap alınacak seviyede de değildir. Aldığı eğitim ve genel durumu bir gazeteci veya köşe yazarlığı şartlarını olgunlaştırmıyor. Birilerinin ricası üzere sipariş yazılar yazarak Avrupalı Türkler’ın bir şekilde bölmeye ve buradaki birliği, bütünlüğü parçalamaya yönelik yazılar yazdığının farkında olmayacak kadar zavallı biridir.” dedi.

Barış ve sükunet içinde oy kullanmanın önemine değinen Çelik “Önümüzdeki haftalarda seçimler var. Seçmenlerimizin mutlaka seçime gitmelerini önemle arz ediyoruz. Hangi parti’ye oy vermek istiyorlarsa versinler, yeter ki oy vermeye gitsinler. Oylarını kullansınlar” diyerek sözlerini tamamladı.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

suleyman celik soylesi avrupa turk gazetesi

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.