avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,4813
EURO
34,5678
ALTIN
2.477,20
BIST
9.573,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

UETD Genel Başkanı Çelik’le yaptığımız söyleşide net konuştu

HABER MERKEZİ – Avrupalı Türklerin en büyük sivil toplum kuruluşlarından bir tanesi olan ve AK Parti’ye yakınlığıyla tanınan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin Genel Başkanı Süleyman Çelik, AVRUPA TÜRK GAZETESİ’ne çarpıcı açıklamalarda bulundu.

UETD Genel Başkanı Çelik’le yaptığımız söyleşide net konuştu

ÖZEL SÖYLEŞİ – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşvikiyle, Başbakan olduğu 2004 yılında Almanya’nın Köln kenti merkezli olarak kurulan UETD kısa adlı Avrupalı Türk Demokratlar Birliği bugünlerde Türkiye’nin gündeminde tartışılan bir sivil toplum kuruluşu.

Nedeni ise Türkiye’de yazar Süleyman Özışık’ın Avrupalı Türklerin haklarını savunmak amaçlı siyasi lobi faaliyetlerinde bulunan UETD’nin Genel Başkanı Süleyman Çelik’ten bahisle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti aleyhinde çalıştığını iddia etmesidir.

AVRUPA TÜRK GAZETESİ olarak Özışık’ın iddialarını UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik’e sorduk. Çelik’te açık yüreklilikle sorularımızı cevapladı.

Çelik kendisi ve UETD hakkında ortaya atılan iddiaları herkesten önce AVRUPA TÜRK GAZETESİ’ne değerlendirerek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte sessizliğini bozan Süleyman Çelik’in sorularımıza verdiği cevaplar.

UETD GENEL BAŞKANI ÇELİK, METİN KÜLÜNK’Ü İMA ETTİ: “HAKKIMIZDA YAZILANLAR SİPARİŞTİR, ALGI İÇİN YAZILMAKTADIR”
UETD Genel Başkanı Çelik, yazının sipariş üzerine yazıldığını şöyle ifade etti; “Söz konusu yazarla bugünlerde gündeme getirdiği asılsız iddialarını bundan aşağı yukarı bir yıl kadar önce gündeme taşıdığında kendisiyle görüşmek için İstanbul’da bulunduğum anda görüşme girişimlerim oldu. Ancak her seferinde ben İstanbul’da olduğumda kendisi Ankara’daydı, bende Ankara’da olduğumu da ise o İstanbul’da bulunuyordu. Hakkımızda yazılanlar gerçek olmadığı gibi ne yazık ki özenle benden kaçtığını düşünüyorum. Bu nedenle yazdıklarının sipariş üzerine yazdığını düşünüyorum. Bir algı yaratılmak isteniyor. Burada kasıt var. Bunu Genel Başkan Yardımcılarımız Mehmet Kara ve Dursun Döngel arkadaşlarımız da anlatmaktadırlar. Ancak sorularınız üzerine ilk defa kendim bunu açıklıyorum.” diyerek satır arasında İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün UETD’ye yönelik müdahalelerinin teşkilatta tepkiye yol açtığını ima etti.

HAKKIMIZDA KASITLI OLARAK ‘AK PARTİ DÜŞMANI’ ALGISI YARATILMAK İSTENİYOR
Süleyman Çelik’e Genel Başkanlığını yaptığı UETD’nin AK Parti’nin başarısındaki payını sorduk. Çelik bu soru üzerine AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığının Avrupa seçim bölgelerinden sorumlu Seçim İşleri Başkan Yardımcısı, Konya Milletvekili Harun Tüfekçi’yle uyum içinde çalıştıklarını dile getirdi. Çelik görüşlerini şu şekilde aktardı “Seçimlerde başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Bize ‘Partinin çalışmalarında görev almıyorlar, diğer cemiyet ve dernekler gibi sadece bir STK gibi, sadece destek veriyorlar’ dendi. Hal bu ki, bu doğru değildir. Bu da Ankara’da algı yaratmak amacıyla söylenen sözlerden bir tanesidir. Amaç hakkımızda kamuoyunda ‘AK Parti düşmanı’ algısını yaratmaktır. Ancak amaçlanan algı gerçekleşmedi. Benim AK Parti düşmanlığım değil, tam tersine bizim UETD olarak seçim dönemindeki başarılarımız bir gerçektir. UETD tek vücut olarak güven içinde yoluna devam ediyor. Esas bu asılsız iddiaları dinlendirenler AK Parti düşmanıdır. Zaten hakkımızda bu tür şeyleri ortaya atıp geri çekilenlerin birbiriyle çelişkili görüşleri ile büyüklerimiz hakkında söyledikleri teşkilatlarımız tarafından biliyor, hatta söz konusu yazar burada (Avrupa’da) bulunan şehirlerle eyaletlerin adlarını bile birbiriyle karıştırmaktadır.” dedi.

UETD, AK PARTİ’NİN AVRUPA’DAKİ SEÇİM BAŞARISININ KAYNAĞIDIR
7 Haziran genel seçimlerinde AK Parti Almanya’daki seçim sandığına giden Türk seçmenin tamamının yüzde 53,7%’lik oyunu aldı, yurtdışında oy sandığı konulan bütün ülkeler toplandığında ise AK Parti’nin aldığı oy yüzde 50,3%’tür. Bunu Süleyman Çelik’e sorduk. Çelik şöyle konuştu: “Biz elimizden gelen çalışmayı tüm teşkilatlarımızla yaptık. Hedeflenen üçte birlik (1/3) katılımı sağlamaktı. Özellikle FETÖ’nün sabote girişimlerine rağmen toplam seçmenin yüzde 36,8% sandığa geldi, getirdik. Bu bir başarıdır. Bugün itibarıyla UETD’nin Avrupa’da 14 ülkede toplam 162 şubesi mevcuttur. Bu şubeler seçim dönemlerinde 32 seçim bölgesi olarak çalışmaktadır. AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığının Avrupa seçim bölgelerinden sorumlu Seçim İşleri Başkan Yardımcısı, Konya Milletvekili Harun Tüfekçi’yle bu seçimlerde teşkilat olarak 32 bölge’de uyum içinde çalıştık. Sayın Milletvekilimizle yaptığımız çalışmalar da bazılarına göre bir problemin kaynağı oldu. Kendi partisinin başarısını istemeyenleri anlamak zor. Hal bu ki herkese kapımız ardına kadar açıktır.” dedi.

süleyman-celik

SÜLEYMAN ÇELİK: “11 YIL TEŞKİLATIN HER KADEMESİNDE ÇALIŞTIM. BEN KONGRE’YLE GELDİM.”
Süleyman Çelik, UETD’nin kuruluşundan beri teşkilatta görev almaktadır. Çelik son olarak 10 Şubat 2013 tarihinde de Genel Başkan seçilerek başarılı çalışmalarıyla göz doldurmakta olan bir sivil toplumcu olarak biliniyor. Çelik’e kamuoyuna UETD’nin teşkilat içi meseleleri olarak yansıyan bazı eski yöneticilerin açıklamalarını sorduk. Çelik şunları kaydetti: “11 yıl teşkilatın her kademesinde çalıştım. Neyin ne olduğunu bu tecrübeden biliyorum. Görevden alınan UETD Genel Merkez yöneticilerini ben keyfimden görevlerinden almadım. Bunlar tamam tüzüğün ön-gördüğü çerçeve içinde Kongre’de 3 yıllığına seçilen 40 MKYK (Merkez Karar ve Yönetim Kurulu) üyesi arasından yine tüzüğün ilgili hükümlerinin gereği olarak Genel Başkan’ın tavsiyesine uygun olarak seçilen 12 MYK (Merkez Yönetim Kurulu) üyesinin ortaya çıkmasıyla şekillenen tablodaki rutin değişikliklerdir. Kongre’yle geldiğime göre kendi tasarruflarımın olması yasal bir haktır. Görevden alınanlar şüphesiz muhalefet içindedirler veya ortalığı karıştırıyor olabilirler. Ancak teşkilatın genel yapısı bu tür değişikliklerden etkilenmez.” diye konuştu.

ÇELİK; UETD ÜYELERİNE, AVRUPA TÜRK TOPLUMUNA VE BÜYÜKLERE SADAKAT’I VURGULADI
Teşkilattaki uyumu sormamız üzerine Süleyman Çelik şöyle konuştu “Teşkilatta teveccüh var, kenetlenme var. 11 yıllık UETD’li olarak teşkilatın her kademesini bilen ve bu teşkilatın her kademesinde görev almış bir insanım. Bizim bu teşkilatta emeğimiz büyüktür. Önemli olan üyelere, Avrupa’daki Türk toplumumuza ve büyüklerimize sadakat içinde bu davayı ilerletiyor olmamızdır. Bunun dışında olmamız düşünülemez. Onların teveccühüne layık olmaya çalışıyoruz. Her zaman bu düşünceyle hareket ettik. Bizim bu çizgide olduğumuz yaptığımız çalışmalarla ortadadır. Eleştiriler olacaktır ancak bizi kirletme girişimleri, bizim büyümemizi istemeyenlerin yaptıkları çirkinliklerdir.” dedi.

CumhurbaskaniylabirlikteCekilenFotograf suleyman celik

14 Nisan 2015’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik’i makamında kabul etti. Çelik, hayırlı olsun dileklerini sundu, yurtdışındaki vatandaşların sorunları hakkında ve UETD’nin çalışmaları hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bilgi verdi.

ÇELİK MİLLETVEKİLLİĞİ KONUSUNDA RAHAT
7 Haziran’da İstanbul’dan Milletvekili aday adayı olan Çelik’e bu süreçte aday yapılmaması yönündeki spekülasyonları sorduk. Çelik rahat konuştu “İyi ki aday koymadılar. Büyüklerimiz nasıl isterse öyle olur. Zaten başta Mustafa Yeneroğlu olmak üzere çok sayıda kaliteli arkadaşımız milletvekili oldular. Gönül arzu eder ki daha fazla olsun ancak büyüklerimi böyle takdir gördüler. Bizim üzerimize düşen çalışmaktır. Öyle de yaptık. Bu teşkilatçılığın gereğidir.” şeklinde konuştu.

suleyman celik erdogan2

UETD GENEL BAŞKANI ÇELİK “BİZİM FETÖ’YLE KESİNLİKLE İŞİMİZ OLMAZ!”
UETD Genel Başkanı Çelik, Paralel Yapı veya Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) olarak bilinen ihanet yapısıyla olduğu iddia edilen ilişkisine kesin bir dille reddederek sert çıktı. Çelik “Hiç bir şey gücüme gitmiyor, eleştiriye alışık olan insanlarız biz. En acımasız eleştirilerle karşılaştık. Ancak en fazla gücümüze giden, bizi Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yakın biriymiş gibi göstermesidir. Bu bizi yaralar. Ne benim ne de arkadaşlarımın kesinlikle, masum insanların özel hayatlarını ifşa ederek bunu meslek edinmiş ihanet çeteleriyle ilişkimiz olamaz! Yazarın iddia ettiği gibi Zaman gibi bir oluşuma koşup beyanat verdiğim kesinlikle söz konusu değildir. Bu en ağır iftiradır. FETÖ’yle beraber olduğum şeklindeki iddiayı kesin bir dille reddediyorum. Hiçbir zaman Gülen Örgütü’yle beraber olmadım. Tam tersine bunların yaptıklarını eskiden görmüş bir kişiyim. O zaman da bunları uyardım.” dedi.

BİZİ FETÖ’CÜ İLAN EDENLER FETÖ’NÜN BİZE ATTIĞI İFTİRALARI BİZE KARŞI KULLANIYORLAR, ÇELİŞKİLERİ ORTADA
Yolsuzluk ve muhtelif ahlaksızlık iddiaları konusunda ise Çelik net konuştu ve çelişkilere işaret etti. “Çok gariptir ki bizi itham edenler FETÖ medyası Zaman’ın hakkımızda herkese açık YTB (Yurtdışı Türkler Başkanlığı) kataloğundan projelerimizi seçip, UETD’yi yıpratmak için ortaya attığı ancak altını bir türlü dolduramadıkları sözde yolsuzluk iddialarına sarılıyorlar, sonra da bizi FETÖ’yle ilişkili göstermeye kalkıyorlar. UETD, FETÖ medyasının acımasız iftira kampanyalarına maruz kalmıştır. FETÖ’nün bel altı iftiralarını kullanarak bize hücum edenler şimdi bizi bu Paralel çeteyle ilişkili göstermeye çalışıyor?!! Tam bir çelişki. Bizi, FETÖ’nün yolsuzluk silahıyla vurup sonra bizi FETÖ’yle ilişkili göstermek çok çelişkili bir görüştür.” şeklinde konuştu.

suleyman2-

GEÇMİŞİNİ İNKÂR ETMEYEN, KÖLN’DE YETİŞMİŞ MİLLİ GÖRÜŞ KÖKENLİ BİR UETD GENEL BAŞKANI
Çelik Almanya’daki Türk toplumunun üçte birinin (1/3) bulunduğu Kuzey Ren-Vestfalya (NRW) eyaletinin en büyük kenti ve Almanya’nın sayılı büyük kentlerinden bir tanesi olan Köln’de yıllarca uyum ve sivil toplum çalışmalarında bulundu. Bu bakımdan Süleyman Çelik’in çekirdekten yetişme bir toplum lideri olduğunu söylersek yanılmayız. Çelik bunu şöyle tarif ediyor “Beni bilenler biliyor. Ben Milli Görüş kökenli bir kişiyim. Reis’imiz gibi İmam Hatip’liyim. Ben yetiştiğim yeri inkâr etmem. İsteyenler bunu Almanya’nın Köln kentindeki Türklere sorabilirler. Uyum meclislerinde Türklerin, Müslümanların hakları için verilen mücadelelerin içinde geliyorum. Bu bilinen bir gerçektir.” şeklinde ifade etti.

Söyleşimizde amacımız tarafların sesini duyurmaktır, taraf olmak değildir. Çünkü UETD teşkilatı ve Genel Başkanı Süleyman Çelik’in sesini yeterlice duyuramadığı kanısındayız, o nedenle mikrofonumuzu ona uzattık. Cevap hakkı olan herkese Gazetemizde yer vardır. Süleyman bey açık yüreklilikle sorularımıza cevaplar verdi ve teşkilatındaki çalışmaları anlattı. UETD sesini Avrupalı Türklere duyurmak için bizi tercih etti. Milli iradeyi savundukları bu çetin yolda, kendisine ve dava arkadaşlarına başarılar diliyoruz. AVRUPA TÜRK GAZETESİ Avrupalı Türklerin yenilen haklarını ve çiğnenen onurunu gündeme getirmeyi görev sayar.

Avrupa Türk Gazetesi © SÖYLEŞİ | ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.