avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3669
EURO
34,9560
ALTIN
2.325,70
BIST
9.141,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Türkler Hollanda’daki PKK terörizm dalgası karşısında duyarlı; teröristler Dordrecht’teki cami’ye neden saldırdı?

Hollanda’nın Dordrecht kentindeki Ayasofya Camii’ne PKK terör örgütü saldırı düzenledi. Irkçı DEM-NED örgütünün yönlendirdiği PKK’lıların 23 Haziran’da iftar vaktinde yaptıkları saldırıda 2 Türk’ü yaralayıp, büyük ölçüde maddi zarar verdiler. Polis PKK’lılara yönelik baskınlarını sürdürürken toplumdan ‘yetmez ama evet’ şeklinde polise destek sesleri yükseliyor. Dordrecht Belediye Başkanı Brok’un ‘masada çözüm’ çabaları tepki topluyor. PKK uzantısı ırkçı DEM-NED ise devlete Türkleri fişleme çağrısı yaparak Hollanda’daki çok-kültürlü barış ortamına karşı nefretini kusmaya devam ediyor. Cami’nin bağlı bulunduğu Hollanda Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu’nun Başkanı Murat Gedik’in söz ve eylemleri dahil olmak üzere AVRUPA TÜRK GAZETESİ terörist saldırı olayı hakkında ve olaydan sonra ortaya çıkan gelişmeleri içeren geniş bir araştırma gerçekleştirdi ve bunu analiz olarak sundu. Giderek daha duyarlı hale gelen Türk toplumu tedirgin, STK’lar ise halkı PKK’ya karşı uyarmakta kararlı görünüyor.

Türkler Hollanda’daki PKK terörizm dalgası karşısında duyarlı; teröristler Dordrecht’teki cami’ye neden saldırdı?

Hollanda’nın Dordrecht kentinde bulunan Ayasofya Camii’ne PKK terör örgütü mensubu olduğunu çekinmeden söyleyen şiddet yanlısı bir grup Kürt-ırkçısı tarafından 23 Haziran’da iftar vaktinde saldırıda bulunuldu.

SALDIRI ŞÖYLE GERÇEKLEŞTİ, PKK TÜRK CAMİ’SİNİ BÖYLE BASTI
30 kişiden oluşan elleri (demir-) sopalı ve silahlı PKK’lı teröristlerden oluşan ve PKK terör örgütü’nün Hollanda kolu ırkçı DEM-NED örgütü’nden (eski adı FED-KOM) geldiği ve DEM-NED tarafından paramiliter güç olarak yönlendiriği bilinen sokak mafyası, Dordrecht’te bulunan Hollanda Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu (Türk Federasyon) bağlı Ayasofya Camii’sine saldırıda bulundu, cami’yi bastı.

PKK’lı eşkiyalar baskını akşam saat 20.30 sularında camide iftar hazırlıkları devam ederken gerçekleştirilen saldırı, cami’de maddi hasara yol açtılar, camlar ve birçok eşyayı da kırdılar. 4 yetişkin ve bir 11 yaşındaki çocuğun bulunduğu cami’ye basan PKK’lı teröristler, cami müdavimlerini tehdit ederek, 2 kişiyi yaraladılar. Bu saldırıda yaralanan 2 Türk’ün hastanede tedavi altına alındığı belirtildi. Yaralıların birisinin ise silah dipçiğiyle yaralandığı öğrenildi.

ORGANİZE TERÖRİST SALDIRIYI YAPANLAR AYAN-BEYAN ve TÜM VERİLERİYLE ORTADA: PKK HOLLANDA UZANTISI ‘IRKÇI DEM-NED ÖRGÜTÜ’
PKK’nın Hollanda kolu ırkçı DEM-NED örgütü’nün yönlendirdiği, planlayarak organize bir şekilde saldırıyı düzenledikleri ortaya çıkan PKK çetesinin cami’ye, yolun kenarına park ettikleri 7 adet arabayla kafile halinde ‘camiyi yangına vermek ve Türkiye’de kararlılıkla yürütülen terörle mücadele konusunda Türklerden hesap sormak üzere’ geldikleri öğrenildi. 

Televizyon kanalına konuşan bazı tanıklar, saldırıyı düzenleyenlerin terör örgütü PKK’nın Hollanda kolu olan ve kısa süre önce adını kısaca FED-KOM’dan ‘Hollanda Demokratik Kürt Toplulukları’ anlamına gelen DEM-NED’e çeviren terörist uzantılı ırkçı örgüt tarafından yönlendirilen, Kürt-ırkçısı çete tarafından tarafından yapıldığını doğruladılar.

MİSİLLEME İDDİALARI
Bazı Hollanda medyası ise olayın kentte önceki gün, eli-kanlı terör örgütü KCK/PKK’nın bayrağı asılı bir eve taş atılması sonucu misilleme olarak yapıldığını yazdı.

dordrecht pkk saldirisi arastirma analiz haber

DUYARLILIK ARTTI, TOPLUM HASSASLAŞTI, AÇIKLAMALAR GELDİ
Rotterdam merkezli RTV Rijnmond adlı yerel televizyon kanalında da yer alan olayda, PKK’lı teröristlerin Ülkücüler tarafından yönetildiği belirtilen Ayasofya Camii’sini (iftar vaktinde) neden basmaya kalkıp, saldırdıkları konusunda tahminler yürütülürken, Hollanda Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu (Türk Federasyon) Başkanı Murat Gedik’ten açıklama, Hollanda Türkleri Konseyi ve UETD Hollanda gibi etkili sivil toplum kuruluşlarından çok çok sonra geldi. Cami Başkanı Vedat Özdal gazetelere yansıyan haberlere göre, Hollanda polisinin gerekli müdahaleyi yapmadığı ifade ederken, Başkan Yardımcısı Şükrü Durusoy da, Hollanda televizyonlarına açıklamalarda bulundu. (Videoları aşağıda izleyebilirsiniz)

“TANIKLARIN İFADELERİNE GÖRE…”
Murat Gedik, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Hollanda’daki kin ve nefret bülteni Zaman Hollanda adlı yayına verdiği açıklamada, saldırıyı yapanların PKK’lı terörist olduğunu doğrudan söylemek yerine, metinde, kendisini 3’üncü tarafa yerleştiren şu açıklamalarda bulundu; “Tanıkların ifadelerine göre saldırganlar bu baskını iki gün önce terör örgütü PKK’nın bayrağının asılı olması üzerine camı taşlanarak kırılan evin intikamını almak için gerçekleştirdiklerini söylemişlerdir.” Açıklamada ayrıca, terörist eylemi yapanlar teröristler yerine ‘saldırganlar’ olarak nitelendirildi. Gedik’in konuya dair yaptığı açıklamanın sonradan Türk Federasyon’un facebook sayfasından kaldırılmış olmasına ise anlam verilemedi.

SİNAN OĞAN TARAFTARLARI “BU SEFER PKK İLE MASAYA OTURMADIĞINI SÖYLÜYORSUN DA GEÇEN SEFER NİYE MASAYA OTURDUN?” DİYE MURAT GEDİK’E SORU SORDU; ÜLKÜCÜ TABAN SORGULUYOR
Konuyu facebook’ta paylaşımlarla ifade eden Murat Gedik’e Sinan Oğan’ı destekleyen gençlerden, bu sefer masaya oturmadığını söylüyorsunuz da neden o zaman 2015’te Rotterdam oturdunuz, sorusu soruldu. Gedik bu yönde yapılan yorumları silmeyi tercih etti.

ÜLKÜCÜ GENÇLERDEN MURAT GEDİK’E ELEŞTİRİLER GECİKMEDİ

murat gedik okan mankoc facebook tartisma 2016-07-08

PAYLAŞIM – Murat Gedik: Bu tür sorunların tek taraflı ve tarafsız ele alınması Türkler arasında sürekli kızgınlığa yol açmıştır. Ama bundan sonra kızgınlık açıkça duyurulacak. Alkış ve takdirim Dordrecht’li Türkler Platformu’na, ve tabi oraya bağlı derneklere.

CEVAP – Okan Mankoç (MHP Genel Başkan adayı Dr. Sinan Oğan’ı destekleyen Ülkücü genç): Her zaman sormak lazım VERSAM (ve diğer Türk kuruluşları) daha önce neden bu PKK pislikleriyle masaya oturup görüşmüştü anlaşmıştı o zaman.

NOT: Bilindiği üzere 1 Kasım 2015 seçimlerinden önce 2015 Eylül’de PKK terör örgütü, Türk Federasyon’unun Rotterdam-Noord’ta (Kuzey) bulunan VERSAM derneği’ne terörist bir saldırı gerçekleştirmişti. Bundan kısa süre sonra Rotterdam Belediye’sinde PKK’nın Hollanda uzantısı ırkçı FED-KOM örgütü ile onun yerel şubesi olan yapının da altında imzaları bulunan bildiriye, Ülkücü VERSAM derneği adına bu derneğe bağlı gençlik kolları Mimar Sinan Vakfı’nın da imzası bulunmaktadır. Aynı dönem, DENK partisi lideri Tunahan Kuzu’nun da katıldığı Rotterdam’da teröre karşı yürüyüşü organize eden Hollanda Türk Gönüllüler Vakfı yetkilileri bu bildiriye şahsi menfaatleri için kimi Türk derneklerinin kazandırmak istedikleri zemine dikkat çekerek tepki göstermiş, Hollanda Türkleri Konseyi Başkanı akademisyen Sefa Yürükel ise verdiği söyleşide aynı konuya değinerek istihbarat örgütü AİVD’nin PKK’yı Türk toplumuna kabul ettirmeye yönelik çabalarının olumlu olmadığını ifade etmiş, PKK ile ortak-bildiriler yoluyla imza atanları ‘istihbarat örgütü istediği için PKK ile öpüşenler’ olarak tarif etmiştir. Konu, AK Parti’yi destekleyen kimi Hollanda Türk Gönüllüler Vakfı yöneticisi kişiler ile MHP’liler arasında seçim döneminde tartışmalara yol açmıştı. 

Ülkücü gencin sorusuna Murat Gedik cevap vermek yerine, başkaları okumasın diye yorumları sildiği görüldü.

PKK’NIN NEREDE OLDUĞU BELLİ OLDUĞU HALDE HENÜZ ŞİKAYET GÖRÜNMÜYOR
Türk camilerine saldırmasından sonra, aleni olarak nereden yönetildiği daha da belirginleşen PKK terör örgütünün Hollanda’daki çetesi hakkında, Murat Gedik’in Türk Federasyon adına şikayetçi olduğuyla ilgili bilgiye ulaşılamadı.

UETD HOLLANDA SAHİP ÇIKTI; FAİLLER CEZALANDIRILMALI!
Avrupalı Türk Demokratlar Birliği-UETD Hollanda yaptığı açıklamada, “Mabedlere karşı düzenlenen saldırı ve şiddetlerin her türlüsünü esefle kınıyoruz. Yetkililerin gereken hassasiyet ile davranacağını ve faillerin kısa zaman içinde yakalanıp gereken cezaları alacağını ümit ediyoruz. Bizler UETD olarak bu olayın takibinde olacağımızı bildirerek saldırıya uğrayanlara, ailelerine ve Ayasofya yönetimine geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isteriz.” denildi. Hollanda Türkleri Konseyi’de sıcağı sıcağına açıklamada bulunarak, PKK terör örgütü’nün derneklerinin Hollanda devleti tarafından dağıtılması gerektiğini, teröristlerinde tutuklanması gerektiği çağrısında bulundu.

GÜVENLİK BİRİMLERİYLE İSTİŞARE EDİLİP EDİLMEDİĞİ BELİRSİZ
Ülke çapında PKK terör örgütü’nün saldırıları artarken, bu olayında geçmişteki saldırılar gibi, aydınlatılmadan, üzerine gidilmeden ve failleri cezalandırılmadan unutturulup gidileceği düşünülüyor. Gedik’in Hollanda devletinin güvenlik birimlerinde girişimde bulunup bulunmayacağı ise belirsizliğini korurken, toplumda kaçınılmaz olarak hassasiyet ve infial oluştu. Bundan sonra atılacak adımlar konusunda ise basına hiç bir bilgi verilmedi.

ÇEŞİTLİ ŞEHİRLERDE TUTUKLAMALAR; EROİN MÜPTELASI PKK’LILAR
PKK’nın saldırısından sonra toplumda oluşan tepki ve duyarlılık sonuç verdi. Hollanda polisi Amsterdam’da yaptığı baskında 24 yaşında bir ve Capelle aan den IJsse şehrinde yaptığı baskında 25 yaşında bir, toplam 2 ırkçı DEM-NED örgütüyle ilişkili  PKK’lıyı tutukladığı öğrenildi. NOS’ten kaynakların edindiği bilgiye göre polis’in Capelle aan den IJssel’de bastığı PKK’lıların oturduğu evde yüksek miktarda eroin-uyuşturucu ve paranın bulundu. ‘Opiumwet’ olarak bilinen ağır uyuşturucunun kullanımını suç sayan ‘Uyuşturucu kullanımı yasası’na muhalefetten polisin işlem yapacağı belirtilirken, polis’in baskılarını sürdüreceği öğrenildi.

Polis istihbaratı ve kamera görüntülerini incelemesi sonucu operasyonlarına hız verdi. Bundan bir gün sonra ise, Dichtbij‘den edinilen bilgiye göre Hollanda polis Zaandam’da bir eve yaptığı baskında, Dordrecht’teki terörist saldırıyla ilgili, 21 yaşında PKK’lı bir bayanı tutukladı.

Türk toplumu ve STK’ları tutuklamaların sürmesini talep ederken, bu saldırıların arkasına saklanarak Kürt gençlerini radikalleştirerek adi eylemler için kullanan emir verenlerin de yargılanmasını istiyor.

DORDRECHT BELEDİYE’Sİ OLAY YERİNDE
Camiye giderek incelemelerde bulunan Dordrecht Belediye Başkan Yardımcısı Piet Sleeking halka sakin olmaları çağrısında bulundu.

TARAFLARI MASAYA OTURTMA ZORBALIĞI
Kısa bir süre sonra Dordrecht Belediye Başkanı Arno Brok’un Türk cami’ye yapılan terör saldırısını PKK’nın taleplerine uygun bir şekilde ‘etnik gruplar arasında gerginlik’ varmış gibi yorumlayarak PKK’nın Hollanda uzantısı ırkçı DEM-NED örgütü ve onun Dodrecht’e en yakın karargahı konumundaki (Dordecht’le hiç bir alakası bulunmayan) Rotterdam Kürt Halk Derneği ile Hollanda Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu’na bağlı Ayasofya Camii‘sinin de içinde bulunduğu Dordrecht Türk Dernekleri Platformu‘nu sözde ‘çözüm’ için masaya oturtmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Gelişmeleri Hollanda’nın yüksek tirajlı AD gazetesi ifşa etti.

TOPLANTIYA KATILMAMA GEREKÇESİ: ŞEKER BAYRAMI‘NDA TOPLANTI OLUR MU?
Dordrecht Belediye Başkanlığı sözcüsü Christien ter Linde, Dordrecht Türk Platformu’ndan kendisine gerekçe gelmediğini ifade ederken, PKK’nın saldırısına uğramış olan Ayasofya Camii’sinin Başkanı Vedat Özdal, bir kaç gün sonra açıklama da bulunarak Kürtlerle sorunları olmadığı ve PKK’yı Kürtlerin temsilcisi olarak kabul etmediklerini ifade etti. Özdal ayrıca çarşamba günü Belediye’de yapılan toplantıya, davetin toplantıdan sadece 2 gün önce gitmiş olması ve o günün Şeker Bayramı hesaplanmadan yapılmasından ötürü katılamayacaklarını, “Şeker Bayramı’nda toplumuzu haklı olarak aile ziyaretleri ile meşgul’dur. Davet mektubu bize ulaştı. Platformu’n camimiz adına konuştuğunu bilmiyorduk. Bizim adımıza birilerinin isimi metinlerin altında geçebilir, bu bizim için bir şey ifade etmez” diyerek, istihbarat örgütü AİVD’nin hazırladığı düşünülen davet mektubundaki özensizliği eleştirdi.

Dordrecht Milli Görüş AKSA Camii Başkanı Selim Taşkın yaptığı açıklamada; binlerce insanı öldürmüş olan PKK’nın uzantısı olan Rotterdam Kürt Halk Derneği’yle masada oturmamız mümkün olmadığını ifade etti.

Tarafları er veya geç, seve seve ya da baskıyla, mutlaka bir araya getireceği kulislere yansırken. Belediye’nin bu yanlış politikada ısrarcı olacağı belirtiliyor.

TÜRKLERİN ADAM YERİNE KOYMADIĞI AMA BUNA RAĞMEN ‘HEM HAKLI HEM DE GÜÇLÜ(!)’ OLAN PKK’DAN HOLLANDA DEVLETİ’NE TAVSİYE: TOPLANTIYA DAVET EDİLİP GELMEYEN TÜRKLERİ FİŞLEYİN!
Dordrecht belediyesinden toplantıya katılan PKK‘nın Hollanda’daki uzantısı ırkçı DEM-NED örgütü Hollanda medyasına ‘Besime Öğretmen’ takma adıyla konuşan temsilcisi vasıtasıyla zehir kusmaya devam etti. Saldırı yaparak ‘güçlü’ ve sonra da bu terör saldırısını ‘etnik gruplar arasında çatışma’ havasına büründürerek kendisini ‘haklı’ göstermeye çalışarak Belediye Başkanı Brok tarafından himaye göre PKK terör örgütü, yetkilisi vasıtasıyla AD gazetesine yaptığı açıklamada Türklerden hesap sorulması gerektiğini şu şekilde söyledi, “Davet edildikleri halde toplantıya katılmayan Türk grupların devlet birimlerince izlenmeli. Çünkü bunlar Kürt düşmanıdır ve Türkiye’de olan etnik kavgayı Hollanda’ya taşımak istiyorlar. Bunu, toplantıya gelemeyerek ispatladılar. Bu gruplar tek tek izlenmeli çünkü bunlar Türkiye’den buraya gelen Türkleri ve Türkiye toplumunu kesinlikle temsil etmiyorlar. Bunlar Türkiye’den AKP ve MHP gibi ırkçı örgütlerin yönlendirdiği gruplar. Bizim Kürtler olarak buradaki Türklerle hiç bir sorunumuz yoktur. Sorunumuz çözümsüzlük isteyen bu ırkçı gruplarla. Biz iyi niyetimizi gösterdik.” diyerek örtülü tehditte bulundu.

dordrecht pkk saldirisi arastirma analiz haber

OLAY BÜYÜDÜ; HOLLANDA İSTİHBARATI’NIN HER ZAMANKİ GİBİ ÖNERİSİ ‘PKK ile BAŞTA ÜLKÜCÜLER OLMAK ÜZERE TÜM TÜRKLERİ ÇÖZÜM MASASINA TOPLAMAK’
Hollanda Türkleri Konseyi Başkanı Sefa Yürükel ‘PKK’nın Dordrecht terör saldırısı ve ne yapmalı?’ başlığıyla AVRUPA TÜRK GAZETESİ‘ne açıklama yaptı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi; “Hollanda gazeteleri ve gelen bilgiler değerlendirildiği zaman, PKK Hollanda’nın ayrı yerlerinden topladığı kendi militanları ile organize terör saldırısı icra ederek Türkleri temsil ettiği için Hollanda Türk Federasyonuna bağlı bir Camii ve Dernek olan Ayasofya Camisii binasının içerisine kadar girerek terörist bir saldırı gerçekleştirmiştir. Teröristler, bunu, Dordrecht’e ki bir Türk gencinin spontane (aniden kendiliğinden refleks göstermesi) PKK simgelerini taşıyan biz bez parçasına attığı tekme den dolayı yaptığını söylemektedir. Bu iki olay ayrı şeylerdir. Birincisi, oradan buradan topladıkları militanlarla bir Derneğin binasını basmak, diğeri bir gencin PKK terör örgütünün bezine (ki esasında PKK propagandasıdır bu bez parçası, PKK da terör örgütü olduğu için yasaktır bunu açmak) attığı tekme spontane hareketidir. Bu siyasi ve hukuki anlamda da böyledir. Aynı şekilde ele alınamaz ve şiddete sarılmak için gerekçe gösterilemez.”

TUZAĞA DİKKAT: PKK’YA TÜRK TOPLUMU ÜZERİNDEN MESRUİYET KAZANDIRILMAK İSTENİYOR
“Buna karşılık, Hollanda gazetesinde yer alan haberde, Belediye Başkanı Arno Brok’un sanki PKK’nın burada isim değiştirmiş uzantıları, Türk milletinin ayrılmaz bir parçası olan kürt etnik kökenli insanlarımızın temsilcileriymiş gibi, yasadışı terör örgütü’nün uzantısı konumundaki bir avuç kişiyi çağırıp, PKK terör örgütünü resmi bir görüşme partneri gibi masaya oturtarak Türk toplumu üzerinden meşrulaştırmaya kalkması ve Dordrecht Türk Platformu’nun toplantıya ‘Ramazan Bayramı’ dolayısı bahanesi ile katılamayacağını bildirmesi, gerekçenin özüne göre ele alındığında masaya oturulacağını yansıtması aynı derecede meşruiyetsiz bir çıkıştır. Dordrecht Türk Dernekleri Platformu burada büyük hata yapmıştır. Kendilerine çeki düzen vermelidir ve bu tip PKK’yı meşrulaştırma projelerinde figüran olmaya kesin bir dille hayır demelidir.”

‘MASAYA OTURTMA YÖNTEMİ’ TERÖRÜ BİTİRMİYOR!
“Teröristlerle masaya oturarak sorunu çözmüş bir tane devlet yoktur. Fransa’da da, İrlanda’da da, İspanya’da da, Sri Lanka’da da bu geri tepmiş ve Devlet monopol gücünü kullanarak, örgütlerin lider kadrolarını fiili olarak imha etmiştir. Hollanda örnekte anlatılan ve yaşanan ‘masaya oturma’ yöntemiyle terörizm ile mücadele edemez. Teröristlere, hak etmedikleri bir meşruluk payesi verilemez. Hollanda ve bu aklı belediyelerde yerel olarak uygulamak üzere ortaya koyan ilgili istihbarat birimleri, bunu Den Haag, Roterdam, Amsterdam ve Dordrecht’te yapmaya çalışmaktadır. Bu Hollanda Devlet politikası; hem ahlaken, hem hukuken, hemde İnsan Hakları çerçevesinde meşru değildir ve sonuçlarının da bütün kanıtları itibarıyla son derece olumsuz olduğu ortadadır. Vatandaşın devletine olan güveni ne yazık ki zayıflamaktadır. Hollanda Türk toplumunun üzerinde etnik kargaşa yaratmaktan vazgeçilmelidir. Türk milletinin içerisinde etnik haritalar çizmeden vazgeçmelidir. Etnik haritalara lider lanselerinden vazgeçmelidir. Türk milleti; Türkü, Kürdü, Alevisi ve Sünnisi ile tektir. Bir’dir ve bütündür. Bizim Kürdümüze PKK’yı lider olarak görüp davet etmek Hollanda devletinin ayıbıdır. Bu tutum Hollanda Türklerini rencide etmektedir. Hollanda, PKK terör örgütü’nün buradaki uzantılarını ancak yapılarını imha ederek, PKK üyelerini ve destekçilerini tutuklayarak Hollanda’nın güvenliğini sağlar. Terörizm ile mücadele ve güvenlik sorunu böyle çözülür. PKK’nın Ayasofya’ya saldırısı aynı zamanda Hollanda’ya meydan okumadır. Güvenlik sorunudur. Biz olayı bu şekilde görüyor ve tarif ediyor, Hollandayı PKK ile müzakereye değil mücadeleye çağırıyoruz. Hollanda mevcut devlet politikasından vazgeçmelidir.”

HTK: “TÜRKLER ADINA PKK İLE MASAYA OTURAN ONURSUZ VE ŞEREFSİZDİR!”
“Hollanda Türkleri Konseyi (HTK) olarak biz Türk Milletinin ve terörizme karşı mücadele’de tüm milletlerin onurlu tavrını temsil etmekteyiz. Genel olarak Türk milletinin esas tavrı, teröristle masaya oturarak onu meşrulaştırmayı red etmekte ve Türkleri temsilen masaya oturanları da onursuz ve şerefsiz addetmektedir. Buradan PKK’nın isim değiştirerek kendisini kamufle etmeye çalışan uzantılarıyla, “belediyeden aldığımız (maddi kaynak almanına gelen) sübvansiyonumuz kesilir”, ya da “iş adamıyım, malımı satamam”, ya da “bunların dediğini yapmazsam vergi başıma biner” diye imza atarak ‘PKK’la öpüşenler’, PKK terör örgütüne bilerek ya da bilmeyerek uzantı olurlar. Yani Türk Milletinin ve insanlığın düşmanı olurlar. Ortadoğu’da kendi milletinin fertlerini onca bomba, suikast ve saire ile katledenlerin yanında yer alırlar. Hollanda Türkleri Konseyi (HTK) olarak biz tekrar ve tekrar herkesi uyarıyoruz, her hangi bir Türk’ün, iş adamının, Derneğin ve benzeri yapının eli-kanlı PKK ile Hollanda’da veya başka bir yerde masaya oturmamasını, onu meşrulaştırmamasını talep ediyoruz. Edenleri iletişim ağları vasıtası ile teşhir etmeyi; katledilen çocuk, yaşlı, kadın, kız, erkek sivil ve resmi şehitlerimiz adına boynumuzun borcu olarak görüyoruz.”

PKK İLE MASAYA OTURMA VEYA ORTAK BİLDİRİ YAYINLAMA ALÇAKLIĞI VE ŞEREFSİZLİĞİ
“Hollanda Türkleri Konseyi (HTK) olarak, kendi şahsi çıkarı için, derneğe sübvansiyon adıyla değişik yerlerden sağlanan karşılıksız parasal destek için boyun eğen veya “isim bozulur”, “vergi bana biner” diyen, her hangi bir devletin devlet politikası gereği, PKK ile masaya oturan veya PKK’nın uzantıları ile ortak bildiriye imza atan alçaklardan ve şerefsizlerden asla olmayacağız. Burada Hollanda’daki kamuoyunu ve Türk kurum ve kuruluşlarını da bu tip ‘hainliğe davet projeleri’nden uzak durması ve bununla meşru zeminde mücadele etmesini talep ediyoruz.”

HOLLANDA TÜRKLERİNİN DUYARLILIKLARI KÖRELTİLMEK İSTENİYOR
“Ayrıca Hollanda Türkleri, Hollanda’da bulunan hiç bir dernek veya kuruluşun tapulu malı değildir. Özellikle Hollanda Türkleri Konseyi’nin (HTK) uyarıcı mesajlarını bazı derneklerin yöneticileri özellikle toplumun duyarlılığını köreltmek ve toplumu bilgisiz bırakarak gütmek için engeller çıkardığı bilgisini alıyoruz. Hollanda Türklerinin duyarlı mensuplarının, önümüzdeki dönemde üye oldukları bazı derneklerin yöneticilerine karşı sessiz kalmamasını, Hollanda Türklerinden talep ediyor ve ortak sorun ve çözümlerimiz ve hassasiyetlerimiz konularında, toplumsal duyarlılık göstererek, özgür birey’ ve ‘onurlu Türk’ olduklarını tavırları ile göstermelerini, mensupları oldukları derneklerin yönetimlerinin bugüne kadar yaptıklarını ve yapmadıklarını sorgulamalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER | ANALİZ | ATGtv

Türkler Hollanda’daki PKK’dan tedirgin; teröristler Dordrecht’teki cami’ye neden saldırdı?-1

Türkler Hollanda’daki PKK’dan tedirgin; teröristler Dordrecht’teki cami’ye neden saldırdı?-2 (Cami Başkan Yardımcısı Şükrü Durusyoy ve Cami Başkanı Vedat Özdal terör saldırısını anlatıyor)

Türkler Hollanda’daki PKK’dan tedirgin; teröristler Dordrecht’teki cami’ye neden saldırdı?-3 (Cami Başkanı Vedat Özdal terör saldırısını anlatıyor)

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.