avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5864
EURO
34,8068
ALTIN
2.504,97
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

“Türkiye, Türkiye’den büyüktür”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin sınırlarının sadece 780 bin kilometrekare ile sınırlı olmadığını, Musul’daki, Kerkük’teki, Halep’teki, Kırım’daki ve Üsküp’teki Müslümanların da kardeş milletler olduğunu ifade ederek, ‘Dünya 5’ten büyüktür’ün ardından bir doktrini daha dile getirdi.

“Türkiye, Türkiye’den büyüktür”
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir programda Türkiye’nin tarihi rolü ve Ortadoğu’daki hedeflerine, bununla birlikte İslam aleminin bakış açısına dair çarpıcı tespitler yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, işgalci, sömürücü ve soykırımcı batılıların aksine Selçuk ve Osmanlı’nın fetih ettiği her toprağı huzura kavuşturduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

Her yeri abad ettik

“Her şeyden önce bizim tarihimizde sömürgecilik lekesine, böyle bir utanca asla rastlayamazsınız. Bizim medeniyetimizde hangi kökenden, hangi inançtan olursa olsun, aynı vatan topraklarında yaşadığımız, aynı havayı soluduğumuz, ekmeğimizi bölüşüp yediğimiz herkes kardeşimizdir. Tüm devletlerini bu anlayışla kurmuş bir milletin, başkalarının haklarını gasbetmesi söz konusu olamaz. Tam tersine bizim ecdadımız gittiği her yeri mamur ve abad etmiştir. Orta Avrupa’dan Afrika’nın derinliklerine uzanan geniş bir coğrafyada asırlarca güven ve huzur ortamını tesis etmeyi başarmış bir devlet geleneğine sahiptir.”

Vefalı Türk geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi işgalci suç sayan İbadi ve meşru müdafaa hakkını tehdit olarak gören katil patronlarına da ayar üstüne ayar verdi. Mazlum milletlerin tamamının Osmanlı dönemini özlemle andığını ve Türk milletini hasretle beklediğini dile getirerek, “Böyle bir müktesebattan, Batı tarzı bir işgalcilik profili çıkarmaya çalışanlar beyhude uğraşıyorlar. Bugün gidin Suriye’ye, gidin Irak’a, gidin Kuzey Afrika’daki, Orta Doğu’daki, Balkanlardaki herhangi bir yere, oradaki insanlara Türkiye ile Türk milletiyle ilgili kanaatleri sorun, hiçbir yerde ‘sömürge, işgal, zulüm, katliam’ gibi ifadeler duyamazsınız. Bunların yerine sadece artık bir sembol haline gelen ‘Vefalı Türk geldi yine’ teşekkürünü işitirsiniz” dedi.

Niye bu kadar geciktiniz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TİKA görevlerinin Makedonya’da yaşadığı, bölgenin Türkiye’yi beklediğini gösteren bir anektodu da paylaştı. Makedonya’nın dağ köylerinden birinde eli bastonlu yaşlı birinin TİKA görevlerinin yanına geldiğini anlatarak, TİKA görevlileri ile ihtiyarın arasında yaşananları şöyle aktardı: “Aracın kapısının üzerindeki Türk bayrağını görünce, bastonunun ucuyla TİKA görevlisini dürterek ‘Niye bu kadar geç kaldınız?’ diye sorar. Görevli de şaşırır, programının birkaç gün gerisinde kaldıklarını sanarak durumu izah etmeye çalışırken, ihtiyar sözünü kesip ‘Devam edin, yüzyıldır sizi bekliyoruz’ der. Biz o coğrafyalardan ayrılalı bir asır oldu ama oradaki insanların bekleyişi, umudu hiç gitmedi.”

Hepsi bizim vatanımız

Erdoğan, onca mazlum millet umut beklerken Türkiye’nin buna kayıtsız kalamayacağını vurguladı. Türkiye’nin İslam coğrafyasının tamamı ile kardeş olduğunu ve gönül sınırlarının bulunmadığını kaydeden Erdoğan, Büyük Türkiye’yi tanımlayan şu sözleri sarf etti: “Hani diyorum ya dünya 5’ten büyüktür. Türkiye, Türkiye’den büyüktür, bunu böyle bilelim. Biz 780 bin kilometrekareye hapsolamayız. Çünkü bizim fiziki sınırlarımız başkadır, gönül sınırlarımız bambaşkadır. Musul’daki, Kerkük’teki, Halep’teki, Humus’taki, Mısrata’daki, Üsküp’teki, Kırım’daki, Kafkasya’daki kardeşlerimiz fiziki sınırlarımız dışında olabilir ama hepsi gönül sınırlarımızın içindedir, kalbimizin tam ortasındadır.”

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.