avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3276
EURO
35,0275
ALTIN
2.284,06
BIST
8.970,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Türk medyası: Bakan Kaya’ya Hollanda’da ‘Vur emri’ FETÖ’cü alçaktan

Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb’in terör örgütü FETÖ militanlarıyla bağlantısını Türk medyası ortaya çıkardı. FETÖ’nün seçim çalışmalarında, Ahmed Aboutaleb’e ciddi miktarda bağış yaptığı tespit edildi. Aboutaleb’in ise, Türkiye’ye gelerek örgüte ait vakıf ve kurumları gezdiği belirlendi.

Türk medyası: Bakan Kaya’ya Hollanda’da ‘Vur emri’ FETÖ’cü alçaktan

Akşam, Güneş, Sabah, Aktüel, Beyaz tv ve Yeni Akit’te yer alan Murat Alan’ın araştırmaları sonucu ortaya çıkan haberine göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın Türk Başkonsolosluğuna girmesine engel olmak için “özel time vur emri” verdiğini söyleyen Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb’in ipliğini Akit, pazara çıkardı. Akit, alçak belediye başkanının Türkiye düşmanlığının nedenini deşifre edecek çok önemli belgelere ulaştı. Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb’in öfkesinin perde arkasında Fethullahçı Terör Örgütü militanlarına yönelik operasyonlar olduğu ortaya çıktı.

SEÇİM KAMPANYASI İÇİN BAĞIŞ YAPMIŞLAR
Aboutaleb’in Hollanda’daki FETÖ yapılanmasıyla yoğun irtibatı bulunduğu, Rotterdam’daki yerel seçimlerde FETÖ’den ciddi finans desteği aldığı belirlendi. Yapılan araştırmada Aboutaleb’in, örgütün Hollanda’daki finans ve bürokrasi yapılanmasında aktif görev alan FETÖ’cü HOGİAF eski Başkanı Mehmet Kabakyer, Zeki Baran ve Mevlüt Çakı’yla (Mevlut Caki) temas halinde olduğu ve sık sık bir araya geldikleri ifade ediliyor. 2009 yılındaki seçimler öncesi de FETÖ’nün Aboutaleb’i desteklediği, ABD’de seçimlerinde olduğu gibi Aboutaleb’in seçim kampanyasına önemli miktarda bağış yaptıkları ifade edildi. Mehmet Kabakyer, Zeki Baran ve Mevlüt Çakı’nın 2012 senesinde de Aboutaleb’i Türkiye’ye getirdiği, örgütün merkez üssü durumunda bulunan kapatılan Gazeteci Yazarlar Vakfı, Zaman Gazetesi ve diğer birimlerini gezdirdiği, Kayseri’de yapılanmaya mensup önemli iş adamlarıyla görüşmeler gerçekleştirdikleri vurgulandı.

BARAN MECLİS ÜYESİ ÇIKTI
Mehmet Kabakyer’in bir dönem başkanı olduğu Hollanda Genç İşadamları Federasyonu (HOGİAF) ve Rotterdam Genç İşadamları Derneği’nin (ROGİAD) örgütün Hollanda’daki finans yapılanmasına dahil olduğu, Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb’i izole eden birimde yer alan Zeki Baran’ın ise Rotterdam Charlois İlçe Belediye Meclisi üyesi görevinde bulunduğu kaydedildi. Mevlüt Çakı’nın ise Bilal Chicken adıyla tavuk üretim ve kesim işletmesi sahibi olduğu, çevre kentlerdeki belediye başkanı ve diğer yerel yöneticileri örgüt lehine yönlendirmekle sorumlu olduğu, son olarak Amsterdam Nieuw West Belediye Başkanı Ahmed Badoud üzerinde yoğunlaşıldığı kaydedildi. Baran ve diğer FETÖ’cüler Müslümanların partisi olarak meclise 3 milletvekiliyle seçilen DENK Partisine karşı da oldukça düşmanca tavırlara girdiği öğrenildi.

Kaynak: Yeni Akit

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

  1. Selime Hollanda'dan dedi ki:

    Aboutaleb Musluman degil bir yahudi onun icin Hollanda onu Rotterdam belediye baskani sectie.Peki Turkiyeýe islama karsit olanlari baskan,bakan,meclis,politika bilmem ondercilik yaptiriyorlar.Misal Hollanda Meclis khadija arib Meclisi başkanlık seçimini İşçi Partisi PvdA’dan Fas kökenli Khadija Arib’bu da yahudi.Kardesim inanmayin ne Hollanda ne almanya bir gercek musluman islam kisiyi ne baskan ne bakan yapar!Bu yahudi Aboutaleb vur emrini polislere bosuna vermedi.Hollanda yalakcisi bunlar.Feö culerle aylardir Rotterdam Amsterdam Den haag gibi basta gelmek uzerze planlanmis bir is,Maksat Turkiye ‘yi yikmak.Bunlara avrupaya öyle bir Osmanli tokati atmak lazim ‘ki hic unutamasinlar asir,omur ve tarih boyunca!