avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5885
EURO
34,7665
ALTIN
2.507,79
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Terörist Fethullah Gülen’in bu sefer kurtuluşu yok, ömür boyu hapis yiyecek

17-25 Aralık soruşturmasını yürüten polislere ilişkin iddianame tamamlandı. Gülen’in 1 numaralı şüpheli olduğu ve darbe ile suçlandığı soruşturmada ağırlaştırılmış müebbet hapsi isteniyor.

Terörist Fethullah Gülen’in bu sefer kurtuluşu yok, ömür boyu hapis yiyecek
A+
A-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Paralel Devlet Yapılanması’nın, “takipsizlikle sonuçlanan 25 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler yaptığı ve şüphelilere kumpas kurduğu” suçlamasıyla aralarında Fetullah Gülen ve eski Emniyet Müdürü Yakup Saygılı’nın da bulunduğu 69 şüpheli hakkında yürüttüğü soruşturma tamamlanarak, iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İsmail Uçar tarafından hazırlanan 1453 sayfalık iddianamede, 1 numaralı şüpheli olarak ABD’nin Pensilvanya bölgesinde kaçak olarak yaşayan Fethullah Gülen adlı şahıs yer aldı.

“GÜLEN’E AĞIRLAŞTIRILMIŞ HAPİS” İSTENDİ
Şüpheli Fetullah Gülen’in “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek”, “silahlı örgüt kurmak veya yönetmek” ve “Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması talep edilen iddianamede, Gülen’in kaçak olduğu için tensiple birlikte tutuklanması istendi.

İDDİANAMEDE ERDOĞAN MÜŞTEKİ OLARAK YER ALDI
İddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilal Erdoğan, Berat Albayrak, Serhat Albayrak, Hakan Fidan, İsmail Rüştü Cirit, Nihat Ömeroğlu ve Yalçın Akdoğan “müşteki”, Başbakan Ahmet Davutoğlu, bazı bakan ve milletvekilleri de “mağdur” olarak yer aldı. İddianamede, onaylanması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunuldu.

Sabah / Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.