avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3745
EURO
35,0121
ALTIN
2.324,37
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Terör örgütü PKK’dan alçak bildiri

Terör örgütü PKK’nın silahlı kanadı HPG tarafından koruculara yönelik hazırlanan bildiride tehdit dolu mesajlar yer aldı.

Terör örgütü PKK’dan alçak bildiri
A+
A-

Irkçı terör örgütü PKK’nın silahlı kanadı HPG tarafından koruculara yönelik hazırlanan bildiride, “Silvan Barajı ve yeni kalekolların yapımına hiçbir şekilde izin vermeyeceğimizi biliyorsunuz. Siz düşmanı korurken sizi köylerinizde kim koruyacak? Sizleri hedef almaktan kaçınmayacağımızı bilmelisiniz” tehdidinde bulunuldu.

Terör örgütü, Silvan ilçesinde işyerleri ve evlerin önü ile sokaklara bırakılan bildiriyle korucuları tehdit etti.

“HPG” imzalı, “Baraj, karakol güvenliği, nöbet kulübeleri ve operasyonlarda görev alan tüm koruculara” sözleriyle başlayan bildiride, şu tehditler yer aldı: “Tüm uyarılarımıza rağmen düşmanla aynı mevzide nöbet tutmanız, yol kontrollerine çıkmanız ve operasyonlara öncülük etmeniz bu uyarılarımızı dikkate almadığınızı göstermektedir. Silvan Barajı ve yeni kalekolların yapımına hiçbir şekilde izin vermeyeceğimizi sizler de çok iyi biliyorsunuz. Bu tür girişimler sürecin ruhuna aykırı olduğundan hedef aldığımızı ve alacağımızı bilmelisiniz. Köylerinizi korumakla görevlendirilmişsiniz. Siz mevzilerde, yol kontrollerinde ve operasyonlarda düşmanı korurken sizi köylerinizde kim koruyacak? Bu anlamda sizleri hedef almaktan kaçınmayacağımızı ve sizi bir daha uyarmayacağımızı bilmelisiniz.”

TERÖR ÖRGÜTÜ, SİLVAN PROJESİ’NDEN RAHATSIZ
Diyarbakır’da, tamamlandığında 200 bin kişiye istihdam sağlayacak, 2,5 milyon dönüm araziyi suyla buluşturacak Silvan Projesi’nden büyük rahatsızlık duyan terör örgütü mensupları, bu kapsamdaki barajların yapımını engellemeye çalışıyor.
Barajların su tutmasıyla geçiş güzergahlarıyla kırsalda kullandıkları mağara ve sığınakların su altında kalacak olmasından da endişelenen teröristler, sık sık baraj inşaatlarına yönelik saldırılar gerçekleştiriyor, korucu noktalarına saldırılar düzenliyor.

Avrupa Türk Gazetesi ©

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER: , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.