avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5161
EURO
34,7218
ALTIN
2.501,57
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Pürüz çıktı! Destici itiraz etti, reddedildi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) açıkladığı seçim sonuçlarına itiraz etti. AK Parti listesinden 24 Haziran seçimlerine giren Destici’yi, “AK Parti milletvekili” olarak gösteren YSK, Destici’nin itirazını reddetti.

Pürüz çıktı! Destici itiraz etti, reddedildi
07.07.2018
A+
A-

24 Haziran seçimlerinde ilk kez uygulamaya konulan ittifak sisteminde pürüz çıktı. YSK, BBP lideri Mustafa Destici’yi AK Parti milletvekili olarak gösterirken, Destici buna itiraz etti. “BBP Genel Başkanı” olduğu ibaresinin de yer almadığını belirten Destici’nin ise itirazı reddedildi.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre, YSK, seçimlere AK Parti listesinden giren BBP lideri Destici’yi AK Parti milletvekili olarak gösterdi.

İTİRAZ ETTİ… Destici, milletvekili mazbatasında parti adı yazmadığını, seçilme tutanağında ise AK Parti milletvekili olarak işlem yapıldığını ve “BBP Genel Başkanı” ibaresinin hiçbir yerde yer almadığını söyledi.

YSK REDDETTİ…. Mustafa Destici’nin itirazını değerlendiren YSK, itirazı reddetti.

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜ… Destici’nin Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesi adı yeni kabine listesinde mi olacak yorumlarına yol açmıştı. Görüşme sonrası açıklama yapan Destici’ye bu soru da soruldu. Destici, “Benim kabinede yer almam gibi bir şey söz konusu değil çünkü ben BBP’nin Genel Başkanıyım, şu anda TBMM’deki milletvekiliyim.” diye yanıt verdi.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER: