avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3425
EURO
35,1086
ALTIN
2.309,83
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

PKK terörü Almanya’ya sıçradı, Cami’ye saldırı

Almanya’nın Baden-Württemberg Eyaleti’nin Kornwestheim kentinde bir grup PKK’lı ırkçı, Avrupa Türk-İslam Birliğine (ATİB) bağlı Merkez Camisi’ne saldırı düzenledi.

PKK terörü Almanya’ya sıçradı, Cami’ye saldırı

HABER MERKEZİ – Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre 01.00 sularında biri kadın üç kişi, cami külliyesi içinde bulunan lokalin camlarını kırdı ve duvarlara terör örgütünün sembollerini çizdi.

ATİB Genel Başkanı İhsan Öner, yaptığı açıklamada, “Son zamanlarda bazı Alman siyasilerinin ve medyanın, PKK’ya verdiği desteğin, terörü şımarttığını ve buralara taşıma cesaretine yol açtığının belirtilmesi gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Terörün milliyetinin, ülkesinin olmadığını ve dünyanın her tarafında terörün adının belli olduğunu söyleyen Öner, “Terör terördür” ifadesini kullandı.

Bunun sadece ATİB teşkilatına değil, tüm azınlıklara ve güvenlikten sorumlu Federal Almanya’ya yapılmış bir saldırı olduğuna dikkat çeken Öner, şöyle konuştu: “Dernek binamızın hasar gördüğü bu çirkin saldırıda tek tesellimiz herhangi bir can kaybı olmamasıdır. Bu menfur olay karşısında insanlarımızı sükunetlerini korumaya, tahriklere kapılmamaya ve olayı sağduyulu olarak değerlendirmeye davet ediyoruz. İç huzur ve barışa kasteden bu çirkin saldırının faillerinin bir an önce adalete teslim edilmelerini umuyor, terörün her türlüsünü lanetliyoruz”.

BAŞKONSOLOS AHMET AKINCI İLGİLENİYOR
Stuttgart Başkonsolosu Ahmet Akıncı da, dernek yöneticilerini ziyaret ederek son durum hakkında bilgi aldı. Saldırıya uğrayan lokalde meydana gelen zararı inceleyen Akıntı daha sonra yönetim ve cemaatle bir süre sohbet etti.

Ahmet Akıntı, konuyla ilgili olarak, olayın kabul edilemez olduğunu belirterek Almanya’daki yaşanan barış ortamının zedelenmeye çalışılmasının son derece yanlış bir yaklaşım olduğunu kaydetti. Ahmet Akıntı Alman makamlarına gerekli yazıların yazıldığını, olayın faillerinin en kısa zamanda bulunarak adaletin önüne çıkarılmalarını ve adaletin uygun göreceği cezayı almalarını umduklarını söyledi.

Başkonsolos, sürekli olan Türk derneklerine gerekli uyarıları yaptıklarını ifade ederek, “Kendi derneklerimiz, camilerimiz, tüm Türk kuruluşları sürekli teyakkuzda olmaları için uyarılmış durumda. Bilindiği gibi Kuzey-Ren Vestfalya (NRW) eyaletinde de camilere aşırı sağcı ırkçı saldırılar oldu. Sürekli dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulunuyoruz. Kamera kayıt sistemi kurulması bunların yüksek çözünürlükte olması konusunda gerekli uyarılarda bulunmuştuk bulunmaya devam ediyoruz” dedi.

SALDIRININ SAHİPLERİ HEP MEÇHUL KALIYOR!
ATİB Merkez Camisi Derneği Başkanı Engin Ünlü de cami lokaline 2008 yılında da benzer bir saldırı daha yapıldığını hatırlatarak, ancak olayın kimin tarafından yapıldığının bugün bile bilinmediğine vurgu yaptı.

Ünlü, olayın yaklaşık 30 dakika sonra lokale geldiğini ve polisin inceleme yaptığını gördüğünü ifade ederek, “İçeri girdik bir şey bulamadık camları ellerindeki demir yada sopalarla kırmışlar. Dört cam yaklaşık bin 500 avro zararımız var” diye konuştu.

Neden kendilerine böyle bir saldırı yapıldığı konusuna bir anlam veremediğini anlatan Ünlü, “Bizim kimseyle sorunumuz yok. Cemaat gelir camiye namazını kılar gider” dedi. Lokallerinde kamera kayıt sistemi olduğunu ancak kaldırımın kamuya ait bir yer olduğu için kayıt yapma imkanlarının olmadığı belirten Ünlü, emniyet ve belediyeden yolun olduğu tarafa kamera konulmasını isteyeceklerini kaydetti.

Öte yandan saldırının gerçekleştiği lokalin hemen iç kısmında bulunan camide bugünkü cuma namazını Stuttgart Din Hizmetleri Ataşesi Bilal Doğan kıldırdı. Doğan vaazında birlik beraberlik çağrısında bulundu.

Namaz öncesinde cemaate kısa bir konuşma yapan yönetim kurulu üyesi Osman Altın da, olayın duyulduğu anda lokale gelen herkese verdikleri destek için teşekkür etti.

Osman Altın, Türk toplumunun oyuna gelmemesi gerektiğini vurgulayarak, “Türk, Kürt, Alevi ve Arap her kim olursa hepimiz kardeşiz ve kardeş olarak kalacağız. Camimizi her topluma açık bırakacağız herkesle dost olacağız. Bu oyunlara gelmeyeceğiz. Allah rızası için daha güzel camiler inşa edeceğiz. Bizde bu toplumda yaşıyoruz. Bu toplumun bir unsuruyuz” ifadelerini kullandı.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

Saldırı hakkında fotoğraflar:

atib pkk-7

atib pkk-5

atib pkk-3

atib pkk-2

atib pkk-6

atib pkk-8

atib pkk-1

atib pkk-4

atib pkk-9

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.