avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3168
EURO
35,0223
ALTIN
2.308,02
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

MHP’de istifa eden Özdağ, Yeniçeri ve Halaçoğlu’yla Kongre talep etti

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Ümit Özdağ, olağanüstü kongre talebiyle görevinden istifa etti. Özdağ’la birlikte Prof. Halaçoglu ve Prof. Yeniçeri’de kongre talep etti.

MHP’de istifa eden Özdağ, Yeniçeri ve Halaçoğlu’yla Kongre talep etti
25.02.2016
A+
A-

MHP Gaziantep Milletvekili Prof. Ümit Özdağ, Kayseri Milletvekili Prof. Yusuf Halaçoğlu ve eski Ankara Milletvekili Prof. Özcan Yeniçeri, yaptıkları ortak açıklamayla, MHP’nin, Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından olağanüstü kongreye götürülmesini talep etti.

Mecliste düzenlenen basın toplantısında ortak metni okuyan Özdağ, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun güçlü bir MHP’ye ne kadar ihtiyaç olduğunu gösterdiğini, 1 Kasım seçimlerinde alınan sonucun MHP’liler ve ülkücü taban tarafından haklı olarak kabullenilemediğini belirtti.

umit-ozdag-orta

MHP’nin “milli sınırlar tehdit altındayken” mahkeme kapılarına sürüklenmesini kabullenmenin mümkün olmadığını ifade eden Özdağ, şunları dile getirdi:

“Sayın Genel Başkanımızın MHP’ye yaşanan ağır üzüntü ve derin hayal kırıklığını aşmak, mevcut istikrarsızlığa son vermek için artık ülkücülerin çok büyük bir bölümünün olduğu gibi toplumunda beklentisi haline gelen olağanüstü kongreye götürmesi büyük bir toparlayıcı adım olacaktır.

MHP Genel Merkezi olağanüstü kongre için imza veren üst kurul delegelerinin çoğunlukta olduğu parti teşkilatlarını kapatmaktadır. Bazı ülküdaşlarımız son günlerin gerilimi ile Sayın Genel Başkanımıza ve Genel Merkez yönetimine karşı kabul edilemez sert ifadeler kullanmış olsalar dahi birleştirici olması gereken Genel Merkez’dir. Tasfiyeci tavır MHP’yi muhtemel bir erken genel seçimde büyük sıkıntılar ile karşı karşıya bırakacaktır.

Sayın Genel Başkanımızın Türkiye için istediği demokrasiyi MHP’de de uygulamasını istiyoruz. Sayın Genel Başkanımızdan ülkücü iradeye inanarak ve güvenerek MHP’yi en kısa zamanda olağanüstü kongreye götürmesini rica ediyoruz.”

“Açıklama, adaylık anlamına gelmiyor”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Özdağ, Genel Başkan Yardımcılığından istifa mektubunu basın toplantısından hemen önce Genel Başkan Bahçeli’ye gönderdiğini bildirdi.

Taleplerinin Genel Başkan’a karşı olmadığını, “güçlü MHP’yi yaratmak için yapılmış bir çağrı olduğunu” kaydeden Özdağ, açıklamasının Genel Başkan adaylığı anlamına gelmediğini, olağanüstü kongre ile ilgili demokratik bir talep olduğunu ifade etti. Özdağ, Genel Başkan’dan bu yolu açmasını rica ettiklerini çünkü güçlü bir MHP’ye Türkiye’nin ihtiyacı olduğunu, iç tartışmaların bitirilmesi gerektiğini söyledi.

Koray Aydın ise Özdağ’ı tebrik ederek bunun demokratik bir adım olduğunu ifade etti. Üçlü profesör heyetin Koray Aydın’ı destekleyecekleri düşünülüyor.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.