avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3289
EURO
35,0655
ALTIN
2.299,69
BIST
9.044,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hollanda’da koalisyon krizi sürüyor!

Hollanda’da 61. gününü tamamlayan koalisyon görüşmelerinden sonuç alınamadı.

Hollanda’da koalisyon krizi sürüyor!
17.05.2017
A+
A-

Koalisyon görüşmelerini yürütmekle görevlendirilen, son hükümette Sağlık, Sosyal Yardımlaşma ve Spor Bakanı olarak görev yapan Edith Schippers, Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD), Hristiyan Demokratlar Birliği (CDA), Demokrat 66’nın (D66) ve Yeşil Sol (GL) partileri arasında yapılan müzakerelerin özellikle göç konusunda yaşanan anlaşmazlık nedeniyle tıkandığı bildirildi.

Göç dışında küresel iklim değişikliğine karşı alınacak önlemler ve maaş artışları gibi başka konular da partiler arasında büyük farklılıkların olduğunu aktaran Schippers, “Koalisyon görüşmeleri tıkandığı için dört parti müzakerelere devam etmeme kararı aldı. Şimdiye kadar yapılan müzakerelerle ilgili raporu istifamla birlikte Temsilciler Meclisine sunacağım.” dedi.

Başbakan Mark Rutte ise basına yaptığı açıklamada, “Dört parti arasında yapılan koalisyon görüşmelerinin tıkanması talihsizlik oldu. Herkes görüşmelere ciddiyetle yaklaştı. Bunun sonucunda hükümeti kurmak isterdik, ama başaramadık. Bu üzücü, çünkü ülkenin yönetilmesi lazım.” ifadelerini kullandı.

Görüşmelerin tıkanması sebebiyle büyük hayal kırıklığı yaşadığını aktaran CDA lideri Sybrand Buma, “Partiler arasındaki farklılıklar daha baştan belliydi. Buna rağmen ortak bir noktada buluşmak için herkes elinden gelen herşeyi yaptı.” diye konuştu.

İlk tercihinin hükümetin bu dört partinin katılımıyla kurulması olduğunu belirden D66 lideri Alexander Pechthold, “Göç konusunda bazı konularda ilerleme sağlasak da bu yeterli olmadı.” değerlendirmesinde bulundu.

Müzakere süreci için diğer parti liderlerine teşekkür eden GL lideri Jesse Klaver ise “Artık bu tur görüşmeleri bitti. Bundan sonra nasıl bir yol izleyeceğimize bakacağız.” ifadelerini kullandı.

Temsilciler Meclisinde vekili bulunan diğer parti liderleri sosyal medyada konuyla ilgili yazılar paylaştı.

Türk azınlığın partisi Denk Partisi lideri Tunahan Kuzu sosyal medyada yaptığı paylaşımda, “Dört parti lideri de koro halinde ‘aşılmaz farklılıklardan’ bahsetti. Bunu anlamak için gerçekten 61 gün geçmesi mi gerekiyordu?” ifadesine yer verdi.

Hollanda’da 2012’de yapılan önceki genel seçimlerden sonra da iki partiden oluşan koalisyon hükümeti 54 gün sonra kurulabilmişti.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.