avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3577
EURO
34,9584
ALTIN
2.325,14
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hollanda Ülkücülerinin Lideri Gedik’ten PKK’nın önüne yatan Emin Ateş’e tokat

CPD’de deşifre olan ve bitmek bilmeyen rezaletler Hollanda’nın gündemine gelmeye devam ediyor. Hollanda Türk STK’ları ikinci yeni provokasyon nedeniyle CPD başkanı Mehmet Emin Ateş’e tepkili. Ateş’in Ayrancı üzerinden tohumunu attığı CPD-PKK işbirliğine ilk tepkiyi medya ardından da Hollanda’daki Türk STK’lar koydu. Hollanda Ülkücüleri de tepki koyarak, bildiriye imza atarak PKK’la iş tutan Veyis Güngör’ün ‘tabansız, sadece kağıt üzeri ve sözde maneviyatçı ve muhafazakar olduğu’nu vurguladı. Bildirinin ve bildiriyi imzalayanların Türk toplumunu temsil etmediği, ‘Türk toplumunun PKK’yı masum gören ve himaye eder noktada olduğu’ iddialarını kesin bir dille red etti. STK’ların çok büyük bölümü Ateş’in bildirisine destek vermeyerek, karşı çıktı. PKK’la iş tutan Ateş’in Veyis Güngör ile FETÖ’ye kadar uzanan kirli ilişkileri de ortaya çıktı. CPD’nin başındaki Ateş bu kirli ilişkileri nedeniyle Hollanda Türk STK’larını CPD’den dışlayarak, maddi rant nediyle CPD’yi babasının çiftliğine dönüştürmekte kararlı görünüyor.

Hollanda Ülkücülerinin Lideri Gedik’ten PKK’nın önüne yatan Emin Ateş’e tokat
A+
A-

HOLLANDA TÜRK STK’LARINDAN CPD’DEKİ SAÇMALIĞA TEPKİLER GECİKMEDİ
Mehmet Emin Ateş’in başkan sıfatıyla CPD’de (Centre for Public Debate – Sivil Tartışmalar Merkezi) üst üste hatalar yaparak terör örgütü PKK’nın uzantılarını koruyan Türk karşıtı tavrına, başarısız ve beceriksiz yönetim anlayışına karşı tepkiler Türk sivil toplum kuruluşlarından gelmeyi sürdürüyor.

CPD’Yİ BÖLÜCÜ-KÜRTÇÜLERE VAGON YAPTI ‘ORTAK BİLDİRİ’ YAYINLADI

Bilindiği  gibi Hollanda Türkleri lehinde lobi yapmak için Türk devletinin desteğiyle Lahey’de kurulan CPD’nin Aralık 2014’te başına getirilen Mehmet Emin Ateş, CPD’yi Türk düşmanı kanlı terör örgütlerine vagon yaparak alet etmiş; ilk önce 16 Mart’taki CPD toplantısında podyumda PKK propagandası yapılmasına göz yummuş ardından da konuyu geçiştirmeye çalışmıştı, ikinci olarak da 26 Mart’ta eli-kanlı terör örgütü PKK’nın Hollanda’daki uzantısı ırkçı FED-KOM örgütü’nün ve yine bölücü görüşleriyle bilenen Türkiye’de federasyon isteyen KOMKAR adlı örgütle terörü lanetleyen(!) ‘ortak bildiri’ yayınlamıştı.

SADECE PKK DEĞİL, AK PARTİ’DEN KOVULAN FETÖ’CÜ GÜNGÖR‘DE EMİN ATEŞ’İN NE İDÜĞÜ BELİRSİZ BİLDİRİSİNE DESTEK ÇIKTI
İlginç bir ayrıntı ise Emin Ateş’in CPD’yi alet ederek başını çektiği Kürtçü PKK/FED-KOM ve KOMKAR imzalı bildiride Veyis Güngör‘ün başkanlığını yaptığı Türkevi’nin de imza attığıdır. Fethullah Gülen’le olan sıkı ve iyi ilişkisi, terörist-başı Gülen’in web sitesine bile yansıyarak övgü konusu olan, bu ve pek çok nedenle Fethullahçılığı tescilli olan Veyis Güngör; bilindiği gibi terörist-başı Fethullah Gülen’in yönettiği ‘cemaat’ görünümlü Paralel Yapı/FETÖ’nün giriştiği 17/25 (2013) darbe girişiminden hemen sonra AK Parti’den ve onun Avrupa’daki derneği UETD’den (Avrupalı Türk Demokratlar Birliği) kovulmuştu. Bu gelişmeler üzerine Güngör, yoluna ilk başta ‘Amsterdam Türkevi’ ve sonradan kendisini kalabalık göstermek için ‘Türkevi Topluluğu’ adıyla devam etme kararı almıştı.

PKK’LA İŞBİRLİKLERİ AÇIĞA ÇIKTI TEPKİLER ÇIĞ GİBİ
Aymazlık olarak değerlendirilen PKK’nın da destek verdiği bir bildiriye, kimi kişilerin kurumları da alet ederek Hollanda Türkleri adına verdikleri desteğe ve bunun sonucunda PKK’la olan işbirliğinin açığa çıkmasına Hollanda’daki Türk sivil toplum kuruluşlarından tepkiler gecikmedi.

TEPKİ KOYAN ÇEVRELERDEN BİR TANESİ DE HOLLANDA’DAKİ ÜLKÜCÜLER; ÜLKÜCÜLERİN LİDERİ GEDİK KONUŞTU
Bildiriye neden imza atmadığını İnterAjans adlı siteye açıklayan Hollanda Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu (Hollanda Türk Federasyon) Genel Başkanı Murat Gedik şunları söyledi “26 Mart 2016 tarihinde sözde bazı kuruluşlar teröre karşı ortaklaşa bir basın bildirisi yayınlandı. Terör gibi insanlık dışı bir konu lanetlenmesi doğaldır. Hollanda Türk Federasyon da bu bildiri için aranmıştır ve katılım için davet edilmiştir.

gedik cpd emin ates haberi

GEDİK: BİLDİRİNİN ALTINDA PKK’NIN UZANTISINI GÖRÜNCE GERİ ÇEKİLDİK, HER GÜN ŞEHİTLER GELİYOR
Aldığımız bilgiler bu bildiri için bölücü terör örgütü uzantılarının da davet edildiği doğrultusundaydı. Bu sebepten Hollanda Türk Federasyon bu çalışmanın içine girmemiştir ve milli ve manevi değerler konusunda hassasiyetini tekrar göstermiştir. Hollanda Türk Federasyon milletimizin menfaati için herkes ile bir araya gelebilir, fakat milli ve manevi değerlerine saygı duymayanlarla asla bir araya gelmez ve gelemez. Her gün şehit sayılarının artmasına sebep olan bir terör örgütünün uzantısı ile bir araya gelmek hiçbir vicdan sahibi olan Türk’ün aklından dahi geçemez.” diyerek PKK’nın uzantısı olan örgütlerle aynı bildiride yer almayacaklarının altını çizdi.

HOLLANDA TÜRKLERİNİN AKLIYLA ALAY EDEN EMİN ATEŞ’İN PKK’LA AYNI BİLDİRİDE YER ALMA AYMAZLIĞI NEREDEN GELDİ ACABA?
Yapılan açıklamada ırkçı FED-KOM ile diğer Kürtçü KOMKAR örgütleri ve Veyis Güngör’ün başkanlığını yaptığı Amsterdam Türkevi‘nin imza attığı, Emin Ateş’in ise CPD’yi alet ederek öncülük ettiği bildiriye imza atan az sayıdaki sivil toplum kuruluşu teşhir edildi.

PKK’nın “terörist” olarak adlandırılmadığı ancak ‘terörü kınama’ kisvesiyle, Hollanda Türklerinin PKK’yı koruduğu ve akladığı algısı verilen böylesine rezil bir bildiriye neden imza attıklarına açıklık getirmeleri gerektiğine söyleyen Hollanda Ülkücülerinin Lideri Gedik şunları kaydetti, “Bazı kuruluşların, tabansız ve kağıt üzeri olsa da, o bildiride isimlerinin geçmesi bizleri şaşırtmamıştır. Fakat o bildiride sözde maneviyatçı ve muhafazakar kesimi temsil edenler hangi vicdanla o bildiriye imza attılar kamuoyu ile paylaşmaları gerekmektedir. Şayet birilerinin oyununa geldilerse bunu mutlaka açıklamalıdırlar, aksi takdirde bu konu onları her daim bir kara leke olarak takip edecektir” şeklinde konuştu.

EMİN ATEŞ’TEN DERİN ‘TOPLUM MÜHENDİSLİĞİ’, ATEŞ NEDEN HOLLANDA’DAKİ BİR AVUÇ KIRIK-DÖKÜK PKK’YI TÜRK TOPLUMUNA ISRARLA KABUL ETTİRMEYE ÇALIŞIYOR VE PKK’YA SAHİP ÇIKMAKTA ISRARCI; EMİN ATEŞ İSTİHBARAT GÖREVLİSİ Mİ?
Bir başka gariplik ise, az önce de ifade edildiği gibi imzalanan bildiriyle Hollanda Türk STK’ları eliyle Hollanda Türklerinin ‘PKK’yı korumayı’ taahhüt ettikleri şeklinde garip bir sonucun ortaya çıkıyor olmasıdır. Üstelikte bu Hollanda Türklerinin kendi eliyle ve Türk devletinin desteklediği CPD alet edilerek yapılıyor. “Ateş Türkiye’ye ve Türklere kamikaze yaparak, sinsice kumpas mı kuruyor?” sorusu akıllarda belirmekte.

Bütün bunların Türk devletinin desteklediği CPD eliyle koordine edilmeye çalışılması ise işin içindeki yabancı istihbarat noktasını açığa çıkartıyor.

Bu noktada Emin Ateş’in 30 yıla aşkın süredir Hollanda’da yaşayan bir kişi olarak ırkçı FED-KOM örgütünün eli-kanlı ırkçı terör örgütü PKK’nın temsilcisi olduğunu bilmiyor olması mümkün değildir. Ateş’in hatalarla dolu yanlış davranışlarını neden ısrarla sürdürdüğü ise Türk STK’ları tarafından araştırıldığı kaydedildi.

PKK’NIN DA İMZA ATTIĞI BİLDİRİYE İMZA ATMALARI HAYRET VERİCİ; GEDİK, GÜNGÖR’Ü TARİF ETTİ
Öte yandan bildirideki eskiden TC Başbakanlık Tanıtma Fonu’ndan para alan Veyis Güngör’ün başkanlığındaki Türkevi‘nin imzası dikkat çekmişti. Hollanda’daki Ülkücülerin lideri Murat Gedik’in açıklamasında isim vermeden tabansız, sadece kağıt üzeri ve sözde maneviyatçı ve muhafazakar kuruluştan, PKK’nın sivil uzantısıyla aynı bildiriyi imzalayan Veyis Güngör’ü Türkevi’ni tarif ettiği öğrenildi.

KİRLİ İLİŞKİLER EMİN ATEŞ’İN DAVRANIŞLARINA YANSIDI VE CPD’YE KADAR SİRAYET ETTİ
Zira 17/25 darbe girişiminden sonra Aralık 2013’te AK Parti ve onun Avrupa’daki sivil toplum kuruluşu UETD’den (Avrupa Türk Demokratlar Birliği) kovulan Güngör’ün Mehmet Emin Ateş’le geçmişe dayanan sıkı ilişkisi bulunuyor. İlişkileri Paralel Yapı/FETÖ’deki (Fethullahçı Terör Örgütü) beraberliğe kadar uzanıyor.

gedik cpd emin ates haberi

EMİN ATEŞ, FETÖ’CÜ KARDEŞİ VEYİS GÜNGÖR‘LE HUSUMETİ OLANLARI CPD’DEN DIŞLAYARAK TÜRKLERİ ‘BÖLÜYOR’; BU ŞEKİLDE CPD’Yİ FETÖ İÇİN ‘GÜVENİLİR KARARGAH’ HALİNE GETİRİYOR
Veyis Güngör‘ün FETÖ’cülüğünü eleştiren Hollanda’daki Türk STK’ların, Ateş’le hiç husumetleri olmadığı halde Ateş’in Güngör’le olan ‘menfaat ilişkisi’ nedeniyle CPD’den dışladığı öğrenildi. Hollanda Türklerini birleştirme ve lobi kurma iddiasıyla kurulan CPD’nin başına oturan Emin Ateş’in ‘bölücü tavırları’ bu iddiasının neden lafta kaldığının ve Ateş’in gerçek bir lobi’nin kurulmasına ne denli engel olduğunun en somut ifadesidir.

HOLLANDA TÜRKLERİNİN DİASPORA OLARAK BİRLEŞMESİNE VE KENDİ LOBİLERİNİ OLUŞTURMALARINA EN BÜYÜK ENGEL EMİN ATEŞ’TİR
Sadece buradan bile Ateş ne denli uslanmaz bir şekilde fütursuzca CPD’yi kendi menfaati için kullanmaya kararlı olduğunu gösterdiği somut olarak ortaya çıkmaktadır.

Ateş bu gerçeği Lahey Büyükelçiliği ve Ankara’daki sorumlular karşısında bugüne kadar hiç utanmadan gizleyebildi ve Türkleri PKK uzantılarına uyum sağlatmaya çalışırken, Hollanda Türklerinin geriye kalan yüzde 90’a yakın olan kısmını temsil eden Hollanda’daki etkili ve tabanı bulunan Türk STK’ları dışlayabildi. Ancak bundan sonra Ateş’in gerçekleri gizleme çabası ne kadar daha devam edebilecek, bunu süreç gösterecek.

TÜRK DEVLETİNİN DESTEKLEDİĞİ CDP, PKK TERÖRÜNE ÇANAK TUTUYOR!
Yazarlardan da tepkiler var. Yazar Selmün Yavuz ise şu can alıcı soruyu sordu; “Ve kendisini Türk diasporası diye adlandıran bu CPD, PKK terörünün kınanmadığı bu bildiriye bu PKK yanlısı örgütlerle birlikte imza atıyor. Burada milletin birliğini beraberliğini sağlayalım derken, Türkiye’nin bölünmesine çanak tutmak değil mi bu?”

EMİN ATEŞ İSTİFA!
Parasal ilişkileri nedeniyle Veyis Güngör gibi kimi STK temsilcilerine yakın duran ve bu noktada kesenin ağzını sonuna kadar açan Emin Ateş, Hollanda Türklerinin çıkarları için varını yoğunu ortaya koymuş Milli İrade yanlısı Türk STK’ları ‘dışlayan’, terör örgütü PKK’nın temsilcilerine sahip çıkması onun beceriksiz yönetim tarzını ve ‘bölüclük’te direndiği gerçeğini çırılçıplak ortaya koyuyor.

Emin Ateş’in Türk STK’ları yanıltarak PKK’yı neden himaye ettiğine açıklık getirmesi istenirken; CPD’yi beceriksizce yöneterek, yapılacak işleri yüzüne gözüne bulaştıran Ateş’in onuruyla istifa yolunu seçmesi gündemde tartışılan konular arasında bulunuyor.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER | ANALİZ

İşte geçmişte CPD’de yapılan PKK propagandası:

emin ates mustafa ayranci kirmizi cizgiler2

ibrahim gormezden emin atese

dursun paksoy carpici konustu

dursun paksoy carpici konustu on

emin ates cpd bildiri krizi

ayrancinin pkk provokasyonu cpd emin ates babasinin ciftligi

Hollanda'da Ermeni kilisesinin ayinine katilan HDP'li vekil bakin kimle beraberdi kapak

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.