avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3639
EURO
34,9576
ALTIN
2.325,43
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hollanda-Türk İş Konseyi NETUBA Marmaris programını başarıyla yaptı

22-27 Mayıs tarihleri arasında Marmaris’e çıkartma yapan Hollanda-Türk İş Konseyi NETUBA’nın üye ve paydaşları ORKA Sendito Hotel’de düzenlenen programda Hollanda-Türkiye ilişkilerinin geleceğini masaya yatırdı.

Hollanda-Türk İş Konseyi NETUBA Marmaris programını başarıyla yaptı

İnşaat, enerji, makina, ulaşım ve bilişim sektörlerinin temsilcileri başta olmak üzere değişik sektörlerde faaliyet gösteren ve Hollanda ile Türkiye arasında iş yapan Hollanda-Türk İş Konseyi NETUBA üyeleri Türkiye’de gelecek planmalası ve yeni yatırımlar için network faaliyetleri gerçekleştirdiler.

TÜRKİYE, YATIRIM İÇİN FIRSATLAR ÜLKESİ
5 günlük Türkiye ziyaretinin amacı NETUBA üylelerine Türkiye’yi tanıtmak, aynı sektörde faaliyet gösteren girişimcileri birbirleriyle kaynaşmalarını sağlayarak ortak yatırım imkanlarını araştırmak olduğu belirtildi.

Program çerçevesinde 24 Mayıs akşamı ORKA Sendito konferans salonunda gerçekleştirilen sempozyuma Türkiye’den ve Hollanda’dan yaklaşık yüz işverenle birlikte çok sayıda basın mensubu katıldı.

COR BEKKER HOŞGELDİNİZ DEDİ
Hoşgeldiniz konuşmasının ardından sinevizyon eşliğinde davetlileri NETUBA hakkında bilgilendiren Chairman Cor Bekker’in ardından NETUBA Yönetim Kurulu üyesi Ertan Torunoğulları, iki ülke arasında Türk ve Hollandalı iş verenlerin, yatırımcıların hangi alanlarlar iş yapabileceklerini anlattı.

ERTAN TORUNOĞULLARI’NDAN ULUSLARARASI VURGUSU
EdelStaal Group Yönetim Kurulu üyesi Ertan Torunoğulları konuşmasında, NETUBA’nın 100’e yakın üyesi ile Hollanda da faaliyet gösteren en büyük iş konseyi olduğunu vurguladı.

NETUBA’nın board üyelerinin ING Bank, KPMC, Organik Kimya, AKD Dellotte, Edelstaal Group başta olmak üzere büyük ve orta ölçekli firmalardan ve Hollanda’da yıllık cirosu yüksek kurumları bünyesinde barındıran bir yapılanma oluğunu belirten Torunoğulları, “Üyelerimizin hemen hemen hepsi, uluslararası ticaret yapan firmalardır” dedi.

PROGRAMA DAMGA VURAN KONUŞMAYI TURGUT TORUNOĞULLARI YAPTI: SİYASİ KRİZ İŞ DÜNYASINI VE DOSTLUKLARI ETKİLEMEZ
Hollanda’da ve Türkiye’de yatırımları ile adından söz ettiren, DEİK Avrupa Komitesi Başkanlığı döneminde yaptığı başarılı çalışmalarla hem Türkiye’de hem de Avrupa’da Türk işverenlerin ufkunu açan iş-adamlarından EdelStaal Group Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları, nev-i şahsına münhasır bir konuşma yaparak tabloyu ortaya koydu.

Torunoğulları, Türkiye-Hollanda ticari ve tarihi ilişkileri gözler önüne serdi. İki ülke arasındaki ticaret hacminin 22 milyar avro olduğuna vurgu yapan Turgut Torunoğulları, “Mart ayında iki ülke arasında yaşanan krizin izlerinin kısa zamanda silineceğine inandığı”nı belirtti. Konuşmasında, “Türkiye ile Hollanda arasında 400 küsür yıldır kesintisiz süren bir dostluk söz konusu. Mart ayında yaşanan siyasi krizin iki ülke ilişkilerini uzun vadeli olumsuz etkileyeceğini sanmıyorum. Çünkü normal zamanlarda olduğu gibi kriz olduğu dönemde de karşılıklı yatırımlar sürmüştür.
Hollanda’nın son iki ay içinde Türkiye’ye yaptığı yatırım miktarı yaklaşık 90 milyon avrordur. O yüzden gerek iki ülke arasında siyasi krizin aşılmasında, gerekse 400 küsür yıldır süren dostluğun en az bir 400 yıl daha sürmesi için bizlere çok iş düşüyor” sözleri alkışlarla karşılık buldu.

YAVUZ YÜKSEL ÖRNEKLER VERDİ
Yükselir Group Yönetim Kurulu Başkanı iş-adamı Yavuz Yüksel, başarının sırrı konusunda kendi hayatından kesitler vererek anlatımı her zaman olduğu gibi büyük bir beğeni ve ilgi ile dinlendi.

PROF. FARUK ŞEN AVRUPALI TÜRKLERİN DURUMUNU RAKAMLARLA ÖZETLEDİ
Daha sonra kısa adı TAVAK olan Türkiye-Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırma Vakfı Başkanı ve Kurucusu Prof. Dr. Faruk Şen; akademisyen ve araştırmacı gözünün yanı sıra 50 yıllık Türkiye Avrupa ilişkileri ve Avrupalı Türkler konulu bir konuşma yaptı. Programda Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı gazeteci Oğuzhan Kılıç ile Cemiyet yöneticileri gazeteci Anıl Yüce ve gazeteci İmdat Kaymaz’da hazır bulundular.

NETUBA GLOBAL ÇAPTA ŞUBELER AÇIYOR
NETUBA olarak İstanbul ve Ankara’da birer irtibat ofisi açılacağını belirten NETUBA yönetim danışmanı Hatice Bekker, Türkiye’deki ofislerin ardından sırası ile Dubai ve Amerika’da açılacak ofislerle başta Hollanda ve Türk işverenlere sadece iki ülke arasında değil dünya çapında hizmet vermeyi hedeflediklerini söyledi.

NETUBA üyelerinin, global bazda toplam aktif büyüklükleri 500 milyar avronun üzerinde olduğuna vurgu yapan Bekker, İstanbul’dan başlamak üzere “İş geliştirme ve ekonomik işbirliğini arttırma” anlamında global stratejik öneme sahip dünyanın diğer önemli iş ve ticaret merkezlerinde de hizmet verecek olan irtibat bürolarını da devreye almayı planlamaktadır.

Adnan Bilginer ve NETUBA’nın danışmanı aynı zamanda Marmaris çıkartmasının baş mimarı Hatice Bekker, Hollanda Türkiye arasında yatırım fırsatları konusunda yaptıkları sunumun ile son bulan sempozyum, davetlilerden ve katılımcılardan tam not aldı.

NETUBA’NIN İSTANBUL ŞUBESİ AÇILDI
Bu ara NETUBA İstanbul ofisinin Zorlu Center’de açıldığı ve başına da Mükerrem Altuntaş’ın getirildiği belirtildi.

NETUBA’NIN AĞIRLIDĞI
Sadece iki ülke yani Hollanda ve Türkiye’de değil, global çapta bankacılık ve finanstan, uluslararası yasal danışmanlık firmalarına, farklı sektörlerde endüstriyel ürün imalatından, lojistik ve tedarik zinciri hizmetleri sunan kurumlara kadar değişik imalat ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren yüzü aşkın bir üye portföyüne sahip olan NETUBA üyelerinin,  global bazda toplam aktif büyüklükleri 500 milyar euro’nun üzerindedir.

NETUBA,  yakın gelecekte başta İstanbul’dan başlamak üzere “İş geliştirme ve ekonomik işbirliğini arttırma” anlamında global stratejik öneme sahip dünyanın diğer önemli iş ve ticaret merkezlerinde de hizmet verecek olan irtibat bürolarını da devreye almayı planlamaktadır.

Kısa adı NETUBA olan, Hollanda- Türkiye İş Konseyi daha önce heyet olarak 27 Aralık 2016 tarihinde de T.C Ekonomi Bakanı  Nihat Zeybekçi’yi makamında ziyaret etmiş, çalışmaları hakkında bilgi vermişti.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABERi

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.