avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3659
EURO
34,9545
ALTIN
2.325,09
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Fethullahçı Terör Örgütü’ne karşı mücadele koordinasyonunun başında Yalçın Akdoğan olacak

Başbakan Yardımcısı Akdoğan’a, ‘paralel örgütle mücadelede koordinasyon’ görevi verildi. Zehir kusan bu örgüte karşı hukuk içinde topyekun savaş verileceğini vurgulayan Akdoğan, “Legal görünümlü illegal yapılara karşı amasız, amansız verilen mücadele artarak devam edecektir” dedi.

Fethullahçı Terör Örgütü’ne karşı mücadele koordinasyonunun başında Yalçın Akdoğan olacak
A+
A-

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın görevleri arasına, ‘legal görünüm altında illegal faaliyet yürüten yapılarla mücadelenin koordinasyonu’ ve ‘Suriyeli sığınmacılarla ilgili koordinasyon’ da eklendi. Sultanahmet Camii’nde kıldığı cuma namazının ardından yeni görevine ilişkin açıklamalarda bulunan Akdoğan, “Bundan sonraki süreçte bu yapının (paralel örgüt) tamamen etkisizleştirilmesi, yani devlet içerisine sızmış bütün unsurlarıyla birlikte tasfiye edilmesi, adeta zehir kusmasının engellenmesi, zararının tamamen sıfırlandırılması büyük önem taşıyor. Bu çerçevede çalışmaları devam ettireceğiz” dedi.

DEVLET SAVAŞ AÇTILAR
Paralel yapıyla mücadeleninhükümetin öncelikli konusu olduğunu vurgulayan Akdoğan, şunları söyledi: “Bu konu herhangi bir kişinin verdiği bir mücadele değildir. Topyekun bir mücadele, yani hukuk içinde ama topyekun, amasız, amansız bir mücadele yürütülmesi gerekiyor bu konuda. Son dönemde bu yapının Türkiye düşmanları ile adeta bir şer cephesi kurduğunu biliyoruz. Türkiye aleyhine birtakım faaliyetler içine girdiğini de biliyoruz. Bu yüzden bu konu Türkiye için doğrudan bir ulusal güvenlik meselesi haline gelmiş durumda. Bu yapılar devlete savaş açmış durumda. Devlet sistemini adeta paralize etmeye çalışıyorlar. Türkiye’nin büyük bir tehlike atlattığını söyleyebiliriz. Yani 17 Aralık’ta yaşanan sadece bir kişiyi veya partiyi devirmeye yönelik bir darbe girişimi değil, bütün devleti devirmeye yönelik bir girişimdir.”

BÜYÜK ZARAR VERDİ
“Orduya, istihbarat kurumlarına ve hükümete savaş açtığı gibi aslında bütün alanlarda bu yapının sivil toplum örgütlerinden diğer cemaatlere kadar herkese çok büyük zarar verdiğini biliyoruz. Bu yüzden bunların zararlarının tamamen sıfırlanması çok büyük önem taşıyor. Bu tabii ki hastalıklı bir yapı.”
HAYALET YAPILARA YER YOK
“Bu yapı devlete zarar veriyor, hukuk sistemine zarar veriyor ama Müslümanlara da zarar veriyor. Bu yüzden bu hastalıklı anlayışla da mücadele edilmesi, bu nifak şebekesiyle mücadele edilmesi çok önem taşıyan bir konudur. Bu tür hayalet yapılara demokrasi ve hukuk içerisinde yer yoktur. Olamaz, bu yüzden bu tür yapılarla, legal görünümlü illegal yapılarla hukuk içinde, amasız, amansız, topyekun bir mücadele verilmektedir ve daha da artarak devam edecektir.”

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.