avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3655
EURO
34,9626
ALTIN
2.325,50
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Yeni ABD Başkanı Trump’tan ilk Fethullah Gülen çıkışı

Donald Trump’ın güvenlik ve istihbarat başdanışmanı emekli Korgeneral Michael Flynn, ABD’nin Fethullah Gülen’e sığınak olmaması gerektiğini söyledi.

Yeni ABD Başkanı Trump’tan ilk Fethullah Gülen çıkışı
A+
A-

Donald Trump’ın güvenlik ve istihbarat başdanışmanı emekli Korgeneral Michael Flynn, ABD’nin Fethullah Gülen’e sığınak olmaması gerektiğini söyledi. Flynn, Fethullah Gülen’i “Türkiye’nin Usame Bin Ladin’i” olarak nitelendirdi.

Anadolu Ajansı’nın aktardığı habere göre, Trump’ın kuracağı kabinede adı Savunma Bakanlığı için geçen Flynn, ABD’de yayın yapan siyasi analiz sitesi The Hill için ‘Müttefikimiz Türkiye Bir Krizin İçinde ve Desteğimize İhtiyacı Var’ başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Yazısında ABD’nin, mevcut başkanı Barack Obama döneminde Türkiye’yi yeterince anlamadığını vurgulayan Flynn, “Türkiye’yi bir öncelik olarak kabul edecek şekilde dış politikamızı yeniden düzenlememiz gerekiyor” ifadesini kullandı.

“Öncelikle Türkiye’nin, ABD çıkarları açısından hayati bir ülke olduğunu anlamakla işe başlamalıyız” değerlendirmesinde bulunan Flynn, Türkiye’nin Irak ve Suriye’de terör örgütü IŞİD’lela mücadeledeki en güçlü müttefikleri ve aynı zamanda bölgedeki istikrar kaynağı olduğunu ifade etti.

‘WASHİNGTON, TÜRKİYE’NİN USAME BİN LADİN’İNE SIĞINAK OLUYOR’
ABD’nin, terörist-başı Fethullah Gülen’e sığınak olmaması gerektiğine de belirten Flynn, “Arka bahçemiz Pensilvanya’ya rahatça yerleşmiş olan bu maskeli terör ve istikrarsızlık kaynağı tarafından Washington’ın gözü boyanırken NATO müttefikimiz Türkiye’ye engel olmak mantıksızdır. Türkiye’nin bakış açısıyla Washington, Türkiye’nin Usame bin Ladin’ine sığınak oluyor. 11 Eylül’den sonra Usame bin Ladin’in Türkiye’de güzel bir köyde yaşadığını ve aynı anda da Türk vergi mükelleflerinin vergileriyle fonlanan 160 okulu işlettiğini öğrenseydik ne yapardık?” diye yazdı.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.