avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3168
EURO
35,0223
ALTIN
2.308,02
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Eski Hollanda Diyanet Vakfı (HDV) Başkanı Hamdi Mert vefat etti

Bir dönem Hollanda Diyanet Vakfı (HDV) Başkanlığı görevinde bulunan, Diyanet İşleri eski Başkan Yardımcılarından Hamdi Mert vefat etti.

Eski Hollanda Diyanet Vakfı (HDV) Başkanı Hamdi Mert vefat etti
A+
A-

HABER MERKEZİ – Diyanet İşleri eski Başkan yardımcılarından Hamdi Mert, 73 yaşında hayata gözlerini yumdu. Avrupa Türk Gazetesi muhabirinin edindiği bilgiye göre beş yıldır kanser tedavisi gören Mert için dün Ankara Kocatepe Camii’nde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Mert’in cenazesi bugün Mersin Bozyazı´da toprağa verildi.

BİR ZAMANLARIN HOLLANDA DİYANETİ’NİN BAŞINDAYDI
Avrupa Türkleri Hamdi Mert’i 16 Ekim 1992 ile 31 Aralık 1996 tarihleri arasında Hollanda Diyanet Vakfı (HDV) Başkanı ve TC Lahey Din İşleri Müşaviri olarak tanıdı. Türkiye’nin terör belasıyla mücadele ettiği o dönemde adından bahsettiren ilahiyatçı Hamdi Mert, yine aynı dönemde Türk devletlerinin Sovyetler Birliğin’den bağımsızlıklarını elde ederken Avrupa’da Türk Dünyası için sivil toplum farkındalığı oluşturmaya yönelik faaliyetleriyle hatırlanıyor.

hamdi mert cenaze namazi

CENAZE NAMAZINI DİYANET İŞLERİ BAŞKANI GÖRMEZ KILDIRIDI
Cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez; “Ahirete hazır olduğunu hep bize ifade etti. Hastalığının en zor zamanlarında dahi aşkını, ibadetini bırakmadı” dedi.

Ailesi ve sevneleri son yolculuğunda Mert’i yalnız bırakmadı. Mert’in cenazesi bugün saat 10:00’da Mersin Bozyazı ilçesi Denizciler Camii’nde toprağa verildi.

ÖNEMLİ GÖREVLERDE BULUNMUŞTU
Hamdi Mert, Ülkücü kökenli olup 1977’de kurulan ve ‘Milliyetçi Cephe’ adı verilen AP-MSP-MHP partilerinden olan 5. Süleyman Demirel hükumetinde Başbakanlık Müşaviri olarak görev yapmış, ardında da Orta Asya başta olmak üzere yurtdışı’nda pek çok görev ifa etmiştir. Mert’in pek çok gazete’de ilahiyat ve toplum meseleleri konularından yazılarıyla birlikte 12 adet eseri bulunmaktadır. 1942 Mersin Anamur doğumlu olan Hamdi Mert’e Avrupa Türk Gazetesi ailesi olarak Allah’tan rahmet diliyoruz.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.