avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3865
EURO
35,0621
ALTIN
2.326,80
BIST
9.117,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Eski CHP milletvekili Ali Haydar Öner hayatını kaybetti

Eski CHP milletvekili Ali Haydar Öner hayatını kaybetti
09.04.2018
A+
A-


Eski CHP Isparta Milletvekili ali Haydar Öner, bu sabah tedavi gördüğü hastaneye hayatını kaybetti.

 

CHP’li eski vekil Ali Haydar Öner, tedavi gördüğü hastanede bu sabah hayatını kaybetti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in Öner’in vefatına ilişkin paylaşımında, “Tam bir devlet adamı, Isparta, Giresun ve Kırklareli’nin sevilen başarılı valisi, 24. Dönem Isparta Milletvekilimiz, değerli abim Ali Haydar Öner Bu sabah tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum Ailesinin ve CHP ailemizin başı sağolsun.” ifadelerini kullandı.

ALİ HAYDAR ÖNER KİMDİR?

Ali Haydar Öner, 10 Temmuz 1948’de Kayseri Sarız’da doğdu. Baba adı Dursun Fethi, anne adı Nazlı’dır.

Vali; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi.
Kaymakamlık görevleri sırasında Gercüş, Hasankeyf ve Karasu’da Belediye Başkanlığı yaptı. Almanya’da 1 aylık seminer ve İngiltere’de 8 aylık eğitim ve yabancı dil programına katıldı. Bayburt, Giresun, Çankırı, Isparta ve Kırklareli Valisi olarak görev yaptı. Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti “Yılın Başarılı Valisi”, TEMA; “Erozyonla Mücadele ve Ağaçlandırma”, Siyaset ve Meclis Haber Dergileri “Yılın Valisi”, TÜRKSAV “Türk Dünyasına Hizmet”, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası “Yılın Adamı”, Giresun Turizm ve Tanıtma Derneği “Yılın Turizmcisi”, Atatürkçü Düşünce Derneğinin “Yılın Atatürkçü Valisi”, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği “İpek Yolu Hizmet Kervanı Nişanı” ödüllerinin sahibidir. Habertürk Gazetesi Sıra Dışı Valiler listesinde 2. sırada bulunmaktadır. Çankırı Karatekin Üniversitesi “Fahri Doktora” unvanı sahibidir.
İleri düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Almanca bilen Öner, evli ve 3 çocuk babasıdır.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.