avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3190
EURO
35,1206
ALTIN
2.301,92
BIST
9.053,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Ermenilerin Hollanda’da açtığı davada ‘İlhan Aşkın değil, Karabağ yargılanmak isteniyor’

Gazeteci Eşref Kerküklü yazdı.

Ermenilerin Hollanda’da açtığı davada ‘İlhan Aşkın değil, Karabağ yargılanmak isteniyor’
A+
A-

Değerli dostlarım, varlığına, birliğine ve yücelerin en yücesi olduğuna inandığımız, ol deyince olduran ve gönüllerimizi iman nuruyla dolduran Allah’ın 99 adı ile hepnizi selamlıyorum.

Ermeni lobisi dünyanın heryerinde olduğu gibi maalesef Hollanda’da çok güçlü. Lobi, 2014 yılında Hollanda’nın Almelo kentinde sözde ‘Ermeni soykırım antı’ inşa ettirdi ve aynı yılın 24 Nisan’ında açılışını yaptı. Hollanda’da faaliyet gösteren STK yöneticileri, sözkonusu ‘antın’ hukuksuz olduğunu ileri sürerek 24 Nisan’da yanı ‘antın’ açılış gününde miting düzenlediler. Ancak STK yöneticilerinin düzenledikleri miting beklenilen sesi getirmiyince ikinci ‘Birlik Mitingi’ adı altında daha büyük bir miting düzenlediler.Bu mitingteİlhan Aşkın konuşmacılar arasında yerini aldı, ve tarihi bir konuşma yaptı. Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde Ermeni çetelerinin yaptığı katliamlara dikkat çekerek konuşma yapan Aşkın konuşmasını bitirdikten sonra,“Karabağ Ermeniye mezar olacak” sloganını attı.

Ermeni lobisi bu sloganı aldı, mitingte hazır bulunan mehteren marş ekibinin görüntülerinide Osmanlı ordusu(ymuş) gibi göstererek Hollanda kamoyuna,“Türkler birleşti Hollanda’da ikinci ‘Ermeni soykırımı’ yapacaklar” gibi bir algı yaptı. Ve “karabağ Ermeniye mezar olacak” sloganını attığı için İlhan Aşkın hakkında suç duyurusunda bulundular.

Ermeni lobisinin İlhan Aşkın’a yaptığı suç duyurusuden dolayı, Aşkın, Hollanda Ceza Kanunu 137 D lid 1 ve137 C lid 1 maddelerinden önümüzdeki ayda (6 Aralık 2016) hakim karşısına çıkacak.

Hollanda Ceza Kanunu’nun 137 D lid 1 ve 137 C lid 1 maddeleri Aşkın’nın konusu ile yakından uzaktan alakası yok. En başta belirtiğim gibi maalesef Ermeni Lobisi dünyanın heryerinde olduğu gibi Hollanda’da da çok etkin. O kadar etkin ki, Hollanda mahkemelerine ve savcılarına son derece siyasi bir ifadeyi alakasız maddeler ile İlhan Aşkın’nın yargılanması isteniyor.

Ceza Kanunu madelerine baktığımız zaman söylenilen sloganla hiç bir bağı yok. Maddeleri Türkçeye çevirecek olursak, maddelerde şöyle deniyor; Şahıs, açık alanda kasten bir grup insana dini ve etnik kimliklerinden dolayı ağır hakaret etmiştir. 

(Hollandaca: Hij die zich in het openbaar, mondeling of bij geschrift of afbeelding, opzettelijk beledigend uitlaat over een groep mensen wegens hun ras, hun godsdienst)

“ÇANAKKALE ANZAKLARA MEZAR OLACAK”
İlhan Aşkın’ı,“Karabağ Ermeniye mezar olacak” sloganını attığı için, dini ve etnik kimliğe saldırı olduğunu ileri sürerek dava açıyor Ermeni Lobisi. Mahkeme konusu olan slogan, işgalci güce söylenecek en uyarıcı sloganlardan birtanesidir. Belkide tek uyarıcı slogandır. Bu sloganın tarihini İlhan bey olmak üzere pek çok ülküdaşıma sordum soruşturdum. Bu slogan, Karabağ işgal edildikten kısa bir süre sonra bilinçli Türk gençliği tarafından ifade edilmeye başlanmış. Söz konusu slogan, Çanakkale savaşı dönemlerinde söylenmiş olsaydı veya o dönem böyle bir slogan olsaydı eminim Çanakkale halkı veya Türkiye’nin tamamı o dönemlerde,“Çanakkale Anzaklara mezar olacak” sloganını atar, uyarılarını yaparlardı. İşgalci güç Anzaklar gelmiş ve bugün Çanakkale Anzaklara mezar olmuştur. Sloganda dine veya etnik kimliğe hakaret yok ve İlhan bey, bu sloganı Hollanda’da ifade etsede, 1991-92 yıllarında işgal edilen Türk yurdu için ifade edilmiştir. Hollanda’nın herhangi bölgesi için değil. 

Bu yazıyı kaleme almadan önce, İlhan bey ile görüştüm ve gelişmeler ile ilgili biraz bilgi aldım. İlhan bey ile görüşmemiz esnasında şöyle bir ifadede bulundu,“o miting 2014 yılında olmuştu ve ben o sloganı o yıllarda ifade etmiştim. Ama bugün 2016 yılındayız ve geçtiğimiz aylarda Karabağ’da çatışma yaşandı ve 500 Ermeni askeri çatışma sonucu öldü. Ermeniler, Karabağ’ı işgal etmiştir ve bizim isteğimiz biran önce işgal ettikleri Karabağ’dan çıkmalarıdır. Yoksa Azerbaycan ile Ermenistan arasında çıkan çatışmalarda iki taraftanda ölenler olacaktır. Bizim sarf ettiğimiz slogan aslında ölümlerin önüne geçmek için sarf edilen bir slogandır.”  Slogana bakıldığı zaman dine veya etnik kimliğe saldırı söz konusu değildir. Buğun Karabağ’ı, Iraklılar veya Fransızlar da işgal etmiş olabilirdi eminim bu sloganı sarf eden kişi veya kişiler onlar içinde ifade ediyor olacaktı.

Son söz, Ermeni Lobisi İlhan Aşkın’ı değil sönmeyen ateş Karabağ davasını yargılamak istiyor. Bir insanda vucut bulmuş bir dava ve bir millet  yargılanmak isteniyor.

Karabağ’da Şehit düşenlere Allah’tan rahmet,
dost ve kardeş Azerbaycan’a başsağlığı diliyorum.
Onların acısı, öfkemizdir.

Eşref Kerküklü

ilhan-askina-acilan-dava1

ilhan-askina-acilan-dava2

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.