avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3865
EURO
35,0621
ALTIN
2.326,80
BIST
9.117,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Ankara’yı alarma geçiren istihbarat!

Afganistan Devlet Başkanı Birinci Yardımcısı ve Afganistan’daki Özbeklerin lideri konumunda olan General Raşit Dostum’un, Ankara’da üniversite eğitimini sürdüren oğluna yönelik eylem düzenleneceği istihbaratına ulaşıldı.

Ankara’yı alarma geçiren istihbarat!
08.01.2015
A+
A-

İstihbarat birimlerinin bu bilgiyi zaman kaybetmeden güvenlik güçleriyle paylaşmasının ardından, teyakkuz durumuna geçilirken, Dostum’un oğlunun etrafında koruma kalkanı oluşturulduğu ifade edildi.

Milliyet’in aldığı bilgilere göre, istihbarat birimleri, başkentte kırmızı alarma neden olan bir istihbarata ulaştı. Yurtdışı kaynaklı istihbarata göre, Afganistan Devlet Başkanı Birinci Yardımcısı Raşit Dostum’un, Ankara’da bir üniversitede eğitimini sürdüren oğluna yönelik eylem gerçekleştirilebileceği ifade edildi. İstihbarat raporuna göre, farklı yollarla Özbekistan’dan Türkiye’ye gelen yaklaşık 20 kişilik ekibin, Dostum’un oğluna yönelik ses getirecek bir eylem hazırlığı içinde olduğu kaydedildi. Özbekistan’dan gelen ekibin, Dostum’un oğluna yönelik eylemi, bir süre önce Özbekistanlı bir albayın bir süre önce öldürülmesine misilleme eylemi olarak gerçekleştirmeyi planladığı ifade edildi. Eylemci ekibin, söz konusu albayın öldürülmesinden Raşit Dostum ve ekibini sorumlu tuttuğu belirtildi.

Güvenliği artırıldı

İstihbarat birimleri bu bilgiyi zaman kaybetmeden güvenlik birimleriyle paylaşarak gerekli önlemlerin alınması istendi. Bu kapsamda güvenlik güçlerinden ayrıca, şüpheli kişilere ve olası ekipten olabileceği değerlendirilen kişilere ilişkin olarak özellikle hassasiyet gösterilmesi istendi. İstihbarata özenle ağırlık verilmesi, ilave tedbirlerin alınması, şüpheli şahıs ve araçlar üzerinde hassasiyet gösterilmesi, duyarlı olunması talimatları verildi. İstihbarat ve terör birimlerinin, Dostum’un oğluna yönelik eylem hazırlığı içinde olduğu belirlelenen, Özbekistan’dan gelen ekibin kimlik ve ayrıntılı bilgilerine ulaşmaya çalıştığı öğrenildi. İstihbari bilgi üzerine, Dostum’un oğlunun kişisel güvenliğinin en üst seviyeye çıkarıldığı, eğitim gördüğü okul ve yaşadığı alanların çevresinde de güvenlik önlemlerinin artırıldığı kaydedildi.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.