avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3669
EURO
34,9560
ALTIN
2.325,70
BIST
9.141,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Erdoğan’ın mitingi iptal mi oldu? Erdoğan Brüksel’de mi, Strasbourg’ta mı hitap edecek?

Türkiye’nin konuk ülke olduğu Uluslararası Sanat Festivali Europalia’nın açılışı için Brüksel’e gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için planlanan miting konusunda muammalar son buldu; Miting iptal mi oldu? Erdoğan Belçika’da mı yoksa Strasbourg’ta mı hitap edecek? sorusuna sonunda yanıt bulundu.

Erdoğan’ın mitingi iptal mi oldu? Erdoğan Brüksel’de mi, Strasbourg’ta mı hitap edecek?

HABER MERKEZİ – Uluslararası Sanat Festivali Europalia’nın açılışı için Belçika’nın başkenti Brüksel’e gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için planlanan miting konusunda belirsizlikler son buldu ve Erdoğan’ın Bürksel yerine Strasbourg’ta “Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses” adıyla Avrupalı Türklerle bir araya geleceği kesinleşti.

Brüksel Belediye Başkanı Yvan Mayeur’in engel olduğu ortaya çıktı. UETD’nin Brüksel’deki 18 bin kişilik ‘Palais 12’ fuar alanını kiralama girişimi Başkan Mayeur tarafından engellendiği öğrenildi. Brüksel Belediye Başkanı Mayeur, L’Echo gazetesine yaptığı açıklamada “Palais 12 salonu siyasi buluşmalar için planlanmış bir salon değil. Salon gösteri ve konserler için kullanılıyor. Bu kuraldan taviz veremeyiz.” dedi.

BRÜKSEL YERİNE STRASBOURG’TA BİR SALON; BULUŞMA DEVAM EDİYOR
AVRUPA TÜRK GAZETESİ konuyu UETD yetkililerine sordu. Brüksel Belediye Başkanı’nın tutumundan sonra UETD yetkilileri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Brüksel ziyaretinin hemen sonra, 4 Ekim günü öğlenden sonra Fransa’nın Strasbourg kentinde Avrupalı Türklerle bir araya gelmesi için buluşma ayarladılar. Brüksel’deki salon kadar büyük olan Strasbourg’un ünlü Zenith salonunda buluşmanın yapılacağı kaydedildi. 16 bin civarı kapasiteye sahip olan salonun hıncahınç doldurulması konusunda ise herhangi bir sorun yaşanması beklenmiyor.

HER ŞEYE RAĞMEN VATANDAŞLAR BRÜKSEL’DE DE TOPLANACAK
Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Belçika’ya geleceği gün vatandaşların otel önünde bir karşılama hazırlığı içerisinde olduğu öğrenildi. Facebook üzerinden koordine olan vatandaşlar, 4 Ekim’de Louiza bölgesinde bulunan Steigenberger oteli önünde toplanmaya hazırlanıyor. UETD Charleroi Gençlik Kolları Başkanı Durmuş Ali Fındık’ın organizasyonunu yaptığı Facebook sayfasında şunları yazdı “Bize salonda buluşmaya izin vermeyen Belçika; salona izin vermezsen biz de sokaklara taşarız!” şeklinde görüşünü aktardı.

ERDOĞAN’I BRÜKSEL’DE UETD BELÇİKA TARAFINDAN KARŞILAYACAK
(YENİLENDİ/30-9-2015 SAAT: 17:30 İTİBARIYLA SON GELİŞME)
Basir Hamarat Başkanlığında UETD Belçika facebook üzerinden gönderdiği davette 4 Ekim saat 16:00’da Erdoğan’ın kalacağı otelinden önünde herşeye rağmen görkemli bir karşılama yapacaklarını duyurdu. Facebook etkinliğine bu linkten ulaşabilirsiniz. Yayınlanan afiş şu şekilde:

erdogan 4 ekim 2015 bruksel karsilama

erdogan 4 ekim 2015 bruksel

Bütün bunlar olurken özellikle Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) medyasının yanıltıcı yayınlar yaparak özellikle Belçikalı siyasilerden Türkiye karşıtı beyanatlar alarak buluşmaları engellemeye kalkması ise Avrupalı Türklerin tepkisine neden oldu.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

Brüksel’deki temasların ardından 4 Ekim 2015’te akşamı Fransa’nın Strasbourg kentinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla yapılacak buluşmanın afişleri aşağıdaki gibi yayınlandı. Erdoğan her ne kadar akşam gelecek olsa da yığılmaları engellemek için vatandaşların saat 12:30’da girişi yapacakları belirtildi.

erdogan 4 ekim 2015 strasbourg1

erdogan 4 ekim 2015 strasbourg2

erdogan 4 ekim 2015 strasbourg3

erdogan-4-ekim-2015-strasbourg4

erdogan 4 ekim 2015 strasbourg5

erdogan 4 ekim 2015 strasbourg6

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 20 bine aşkın katılımcıyla Fransa’da yapılan “Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses” Mitingi’ndeki konuşmasının tamamını okumak ve izlemek için aşağıdaki habere tıklayın:

erdogan 4 ekim 2015 strasbourg

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.