avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3627
EURO
34,9648
ALTIN
2.326,20
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

‘Erdoğan yüzünden elendik’ açıklamasına tepki yağdı!

Türkiye karşıtı açıklamaları ile tepki çeken Türk asıllı siyasetçi, Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir’in “Almanya’nın dünya kupasından elenmesinin nedeni Erdoğan’dır” açıklamalarına kendi köyünden tepki yağdı

‘Erdoğan yüzünden elendik’ açıklamasına tepki yağdı!
30.06.2018
A+
A-

Almanya’nın Güney Kore’ye 2-0 mağlup olarak Dünya Kupası’ndan elenmesinin ardından bir programa konuk olan Cem Özdemir’in, Almaya Milli Takımı’nın Türkiye yüzünden elendiği iddiası tepki topladı. 

Özdemir’in “Almanya’nın elenmesinin nedeni Erdoğan’dır. Mesut ve İlkay ile fotoğraf çekildi ve bu durum milli takım oyuncularının moralini bozdu, bu yüzden iyi oynayamadılar” şeklindeki açıklamasına Tokat’taki köyünden tepki geldi. Pazar ilçesine bağlı Kaledere köyünde yaşayan Yaşar Sağlam, “Cem Özdemir’in açıklamalarını kınıyorum. Bizim iki futbolcuyu göstererek Cumhurbaşkanımızı karaladığı için ona yazıklar olsun. Mademki Türkiyeyi Türk vatandaşını istemiyor. Biz de onu istemiyoruz” dedi.

Köylülerden Özcan Bay ise, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dil uzatanın dilini keseriz. Cumhurbaşkanımıza Cem Özdemir gibiler yanaşamaz da, laf da söyleyemez. Almanya’da bir milletvekili olmayla kimse CemÖzdemir’i kale almaz. Cumhurbaşkanımıza laf söyleyenin dilini keseriz. Türkiye peşinde aslan liderimin. Allah’ım ona uzun ömürler versin, dualarımız onunla” diye konuştu.

Köy halkından Ahmet Mağcit ise Cem Özdemir’in kendi başarısızlıklarını Tayyip Erdoğan’a mal etmeye çalıştığını ileri sürerek, ” Recep Tayyip Erdoğan çok başarılı bir insan. Bu köyün tamamı Erdoğan’ı çok sever, her zaman içinde desteklemiştir. Cem Özdemir’i ise Ermeni yasa tasarısı teklif ettiğinden dolayı bu köy halkı ondan nefret eder. Hayatı boyunca belki bu köye bir defa gelmiştir. Kendisi burası doğumlu değildir Almanya doğumludur. Türkiye’nin kalkınmasını çekemedikleri için iftiralarla Tayyip Erdoğan’ı suçlamaya çalışıyorlar. Halkın artık neyin ne olduğunu biliyor” ifadelerini kullandı.

Cem Özdemir’in baba ocağı Kaledere köyü Pazar ilçesine 15, Tokat’a 40 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Kafkasya’dan göç eden Çerkez kökenliler oluşturduğu köyde yaklaşık 35 hane bulunuyor. 24 Haziran Milletvekilliği seçimlerinde 125 seçmenden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 114, Muharrem İnce 3, Meral Akşener 6, Nurettin Demirtaş’a ise 1 oy çıktı. Cem Özdemir, 2016 yılında Pazar Belediye Başkanı Şerafettin Pervanlar tarafından hemşehrilikten ihraç edilmişti. 

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.