avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5801
EURO
34,7733
ALTIN
2.509,80
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Erdoğan teröristlere meydan okudu: Ya silahları gömecekler ya da kendileri gömülecekler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ümraniye mitinginde terör örgütlerine resti çekerek, ‘Ya silahlarını gömecekler ya da ülkeyi terk edecekler’ dedi.

Erdoğan teröristlere meydan okudu: Ya silahları gömecekler ya da kendileri gömülecekler
A+
A-

Ümraniye 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan terör örgütlerine seslendi: Ya silahları gömecekler ya kendileri gömülecekler ya da bu ülkeyi terkedecekler…

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları:
Bir Ümraniye hatırası anlatıyorum. Burada çöplük patladı. 39 vatandaşımız hayatını kaybetti. Zira CHP belediyesinin olduğu yerde bu kirli zihniyet vardı. Başarısız zihniyet vardı. Bu patlamanın olduğu alanda şimdi spor tesisleri var. Ümraniye Spor nasıl gidiyor? Süper Lig’e çıkmak için çalışıyorsunuz değil mi? Ümraniye 15 Temmuz’da 8 şehit veren 120 de gazisi olan bir ilçemiz. Şehitleri ve gazileriyle ilçemiz kendisini ibra etmiştir. İstanbul’un Anadolu yakasındaki en büyük ilçesi olan Ümraniye 700 bin nüfusuyla pekçok ilçemizi geride bırakıyor. Böyle bir ilçenin şanına uygun projeler yakışır. Artık adı 15 Temmuz Şehitler Meydanı olan Ümraniye altındaki otoparkı ile güzel bir eser olacak. Metro hattının da devreye girmesiyle de ilçemizin cazibesi daha da artacak. Bilir misin bu metro hatlarına büyükşehir belediyesinde CHP’nin meclis üyeleri bugün olduğu gibi hayır demişlerdi.

ÜMRANİYE’DE 2B SORUNU ÇÖZÜLDÜ İMARI YIL SONUNDA BİTİYOR
Taksim Gezi alanında bunlar var. Nerede bir terör esiyor bunlar var. Kandil hayır diyor. İmralı hayır diyor. Bir de ortak çalıştıkları Pensilvanya’daki şarlatan da hayır diyor. Söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana kim olduğunu? Sevgili peygamberimiz ne diyor: Kişi sevdikleriyle beraber… Kimi seviyorsan onunla beraber haşrolacaksın. Uluslararası Finas Merkezi’ne ev sahipliği yapan Ümraniye eski günlerini geride bırakarak yeni bir geleceğe hızla ilerliyor. 2B kapsamındaki bölgelerin tapu meselesi de çözüldü. Şimdi imar planları yapılıyor. İnşallah bu sene bitiyor. Artık vatandaşlarımız arsalarına evlerini yapabilecekler. Azmin, gayretin, mücadelenin sembolü olan bugünkü Ümraniye’nin ortaya çıkmasında emeği geçenleri başta belediye başkanımız olmak üzere şahsım, milletim adına tebrik ediyorum.

YA SİLAHLARI GÖMECEKLER YA DA KENDİLERİ GÖMÜLECEKLER
Türkiye içeride ve dışarıda tarihinin en önemli mücadelesini veriyor. PKK, FETÖ, DEAŞ’ıyla tüm terör örgütleri üzerimize salınmış durumda. Bunların iplerini ellerinde tutanlar onlar yeterli olmadığından bizzat kendileri devreye giriyor. İşte Avrupa. Almanya, İsviçre, Avusturya, Fransa giriyor mu? Fransa’da seçim var, yatıyorlar kalkıyorlar Erdoğan. Ben seçime girmiyorum ki, benimle ne işiniz var. Artık elhamdülillah Türkçe’yi öğrenmeye başladılar. Son 4 yılda bu gerçeği defalarca tecrübe ettik. Bölücü örgütün çukur eylemlerinde yaşadık. Çukurları, hendekleri açtılar mı? Şimdi bu teröristleri açtıkları hendeklere gömüyoruz. 20 ayda yaklaşık 11 bin teröristi etkisiz hale getirdik. Ya silahları gömecekler ya kendileri gömülecekler ya da bu ülkeyi terkedecekler. 15 Temmuz maskelerin düşüp gerçek yüzlerin ortaya çıktığı bir nokta oldu.

EY SAADET PARTİLİLER BU HALE DÜŞECEK MİYDİNİZ?
16 Nisan yani yarın akşamdan itibaren Türkiye’ye terbiyesizlik yapanlardan bunun hesabını soracağız. Ümraniye’yi bu coşkuyla gördükçe yarın akşamki neticeyi görür gibiyim. Muhalefet meydanlarda yok. Onlar kahvelerde, hele hele bir de maskeli teröristlerini kahvelere gönderiyorlar, arkadan kendileri gidiyorlar. Okmeydanı’nda benim eski semtimde yaptılar. Sağolsun polisimiz bunları yakaladı. Daha sonra bunların CHP mensubu olduğu ortaya çıkıyor. Bunlar içiçe çalışıyor. Konya’dan bir tanesi çıktı, eğer evet çıkarsa İzmir’den denize dökeceklermiş. Dün Konya’yı gördüm. Konya bir başkaydı. Karşımda 100 bini aşkın insan vardı. Bir şeyi daha üzülerek orada gördüm. Bu adamın, bu milletin evlatlarını denize dökeceğini söyleyen adamı ne yazık ki Saadet Partisi’ne mensup gidip kadınlar ziyaret etti. Ey Saadet Partililer, siz bu duruma düşecek miydiniz?

14 YILDA BU ÜLKEYİ ELHAMDÜLİLLAH BİZ BURAYA GETİRDİK
Ülkemizde 1990’lı yıllarda hükümetlerin ömrü 1 yılı bile bulmuyordu. Çok partili hayatımızda yani 1950’den beri hükümetlerin ortalama ömrü 16 ay. 16 ayla hükümet edilen bir ülkede istikrar olur mu, güven olur mu? Böyle bir ülkede kalkınma olur mu? İşte bu ülke geçmişte 24 günlük, 2 aylık hükümetler bile gördü. Böyle bir ülkede yatırım olmaz. Biz geldik. Bir ara küresel sermaye 1 yıl 23 milyar doları bile buldu. 18 Mart Çanakkale Köprüsü’nün temelini attık değil mi? 11 katrilyon liraya malolacak. Bizim cebimizden para çıkıyor mu? Hayır! Yüzde 50’si Kore, yüzde 50’si Türkiye sermayesi. Türkiye güvenli bir liman. Türkiye’ye güveniyorlar. 14 yılda bu ülkeyi bu hale elhamdülillah biz getirdik.

90 KİŞİLİK DERSLİKTEN 30’UN ALTINA DÜŞTÜK
Kaos tüccarları, terör baronları cüretlerini arttırıp ülkemize savaş ilan ettiler. Ekonomi dalgalanmaya başlamıştı. Cumhurbaşkanı olarak erken seçim kararını ver dim. Gittik erken seçime Türkiye rayına oturdu mu? Elhamdülillah oturdu. Şimdi yeni yönetim sistemiyle birlikte istiyoruz ki bu dalgalanmaları Türkiye yaşamasın. Biz sadece Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Marmaray, Avrasya Tüneli, Osmangazi Köprüsü, 18 Mart Çanakkale Köprüsü’yle yetinemeyiz. 79 senede 6 bin 100 km, 14 senede biz 19 bin bölünmüş kilometre yol yaptık. Daha ileri gideriz. 25 havalimanı vardı şimdi 59 havalimanı var. 81 vilayetimizde üniversite var. Bunları kim yaptı, biz yaptık. 270 bin derslik inşa ettik. 90 kişilik derslikler olmasın 30 ve altı olsun dedik.

SEN ANLAMAZSIN BU İŞLERDEN KEMAL! İŞ BİLENİN KILIÇ KUŞATANIN
Bizim 16 Nisan’a, 2019’a çıkacağımızın garantisi var mı? Yeni sisteme göre ilk Cumhurbaşkanı seçimi Kasım 2019’da yapılacak. Tutturmuş ikide bir tek adam, tek adam. Hem parti genel başkanı hem Cumhurbaşkanı olur mu diyor. Gazi Mustafa Kemal CHP’nin genel başkanı mıydı? Aynı zamanda da Cumhurbaşkanı mıydı? İnönü CHP’nin genel başkanı mıydı? Aynı zamanda Cumhurbaşkanı mıydı? Başbakan partisinin genel başkanı mı? Aynı zamanda partisinin genel başkanı mı? Sen anlamazsın bu işlerden Kemal! İş bilenin kılıç kuşananın. Biz onun öğrenip öğrenmeyeceğine bakmayın, biz işimize bakalım.

YAHU KEMAL SEN NE DİYORSUN YA!
15 Temmuz’da birisi Atatürk Havalimanı’ndan kaçtı. Diyordu ki, tankların karşısına ilk defa ben çıkarım. O akşam 12 dakika ne konuştun? Senin korumaların darbecilerle ne konuştu? Işıldaklı arabayla belediye başkanının evine gittiğini sen söylüyorsun. Senden sonra o alana Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı eşiyle, gelmişiz, çocuklarıyla, torunlarıyla. Yahu Kemal sen ne diyorsun ya! Gidip belediye başkanının evine saklanmışsın.

HEDEFİMİZ 2023’DE 22 BİN DOLAR VE ÜSTÜNÜ YAKALAMAK
Türkiye 1991 yılından beri kesintisiz istikrarla yönetilmiş olması bugün bulunduğu yerin iki kat ilerisinde olacaktı. Biz göreve geldiğimizde kişi başına milli gelir 3 bin 500 dolardı. Şimdi 11 bin dolar. Eğer 91 istikrarı getirseydi 22 bin dolar olacaktı. Şimdi hedefimiz 2023’de bunu yakalamak. İnşallah daha ilerisi olsun diyoruz. Göreve geldik 23,5 milyar dolar IMF’ye borcumuz vardı. Bunu sıfırladık. Şimdi IMF’ye borcumuz yok.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.