avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3282
EURO
35,0649
ALTIN
2.282,13
BIST
8.998,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Çocuktan gelin olmaz, tecavüz meşrulaştırılamaz!

Avrupalı Türklerin sesi AVRUPA TÜRK GAZETESİ yazarı Özlem Kardeş Sancar yazdı.

Çocuktan gelin olmaz, tecavüz meşrulaştırılamaz!

Yazacağım bu satırlar için; bir insan, bir kadın, bir anne olarak ne kadar rahatsız olduğumu kelimelere dokemem.Eminim benim gibi düşünen hisseden milyonlar var hepimiz adına yazıyorum bunları.

Yazma sebebim ise bize sinirden tirnaklarimizi yedirten aşağıdaki önerge!
“(2) Cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın 16/11/2016 tarihine kadar işlenen cinsel istismar suçundan, mağdurla failin evlenmesi durumunda, Ceza açıklanmasının geri bırakılmasına, hüküm verilmiş ise cezanın infazının ertelenmesine karar verilir. Zamanaşımı süresi içinde evliliğin, failin kusuruyla sona ermesi halinde fail hakkıdaki hüküm açıklanır veya cezanın infazına devam olunur. Bu fıkra uyarınca fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına veya cezanın infazının ertelenmesine karar verilmesi durumunda, suça azmettiren veya işlenişine yardım edenler hakkında kamu davasının düşmesine veya infazının ortadan kaldırılmasına karar verilir.”
Çocukların cinsel istismarının “rızaya” dayalı olabileceğini ama yine de suç olarak kalması gerektiğini söyledikten sonra çocuk istismarcısının tecavüz ettiği çocukla 5 yıl boyunca “sorunsuz” ve “başarılı” bir evlilik sürdürmesi halinde denetimli serbestlikten yararlanmasını öneriyor.
Eğer cinsel istismar gerçekleştiren de 15 yaşın altında olursa cinsel istismar suç olmaktan çıkarılıyor. Bu, ailelerin 15 yaş altı çocuklarını (şimdilik resmi nikahla olmasa bile) fiilen “evlendirmelerinin” yolunu açıyor.
Önergemiz bu gelelim ne anlama geldigine…
Öncelikle şunu belirtelim ,BM Evrensel Hak Meyannamesinde kişi 18 yaşından küçükse cocuktur ve yeri sağlıklı bir aile ortamıdır.
Kaldı ki bir yetişkinin 10 yaşında çocuğa cinsel davranışında cebir,tehdit olmasa dahi bu suçtur. Çocuklar bazen, istismara uğradıklarını bile farketmez ayrıca tecavüzcüye af değil diyenlere cevabı onergeden verelim ”işlenen cinsel istismar suçundan” deniyor cinsel istismar ne demek tecavüz demek! Istismar rızasız demektir !!
Buraya kadar hem fikiriz sanırım, o halde sorulacak çok sorumuzda var elbette!
1- Pedofili ne zamandan beri evlilik sebebi sayılıyor? 60 yaşındaki adam tecavüz ettiği 10 -11 yaşındaki çocukla evlenince herşey halledilmiş mi olacak?
2- Mağdurun tecavüzcüsüyle evlenmesiyle mesrulasttirilan bu iğrenç durumda;
Bir kıza ahırda 14 erkek tecavüz etmişti. Kızın 14 kocası mi olacak? İmam hatipte 76 çocuğa taciz edilmişti. Tecavüzcünün 76 eşi mi olacak?
3- Tecavüz ettiği çocukla 5 yıl sorunsuz evlilik yaşayan sapıklar serbest bırakılacakmisya 6.yıl mağduriyeti intahar veya cinayeti nasıl önleyeceksiniz? Bir örnek size ; 2012 Batman 13 yaşında evlendirildi,anlaşmazlıklar sonucu baba evine geri döndü, 15 yaşında kuzenlerinin tecavüzüne uğradığı için boğularak öldürüldü. morgdan cesedini almaya gelen olmadı..
4- Bu kanunlaşırsa; 10 Yetişkin 15 ten küçük kıza cinsel istismarda bulunur,çocuk rızam vardı dedirtilip,biriyle evlendirilirse,hepsi affediliyor ya, bu sapıkları topluma salıp diğer mağdurlara nasıl sahip çıkacaksınız?
5- Peki o çocuğun yaşadığı tramvayı korkuyu ne yapacağız?
6- Para karşılığı yahut zor kullanarak aileyi ikna edip çocuğa cebir yoktur dedirtirilmeyeceginin garantisi ne?
Mağduriyet gideriliyormus neyin mağduriyeti ? Çocuk evliliklerine resmi kılıf arayacaginiza medeniyet gösterip çocuk istismarlarını, çocuk gelinler olmasını engelleyin! Devletin görevi tecavüzcüyü aklamak değil mağduru korumaktır!

Bu kadar sorunumuz varken; ülke kanlı bir darbe atlatmış, 3 yanımızda savaş var, hergün şehit ailerinin feryatlariyla inleyen bir gökyüzünün altında nerde bir bomba patlayacak diye sokağa çıkmaya korkarken, Dolar 3.40 a dayanmış ,işsizlik çığ gibi üzerimize düşerken,ifade özgürlükleri tartışılıp sokak ortasında plazalarda silahlar patlarken,kadınlar öldürülürken,maden ocaklarında inşaatlarda iş kazası fıtrat diye gecistirilip insanlar olurken,terör bir yandan mülteciler öte yandan daha bir sürü sorunla boğuşurken sizin için en önemli sorun cezaevindeki istismarcı sapıkları dışarı çıkarmak mi?
Ama siz haklısınız aslında, tabii perşembenin gelişi çarşambadan bellidir derler . Nureddin Yıldız gibi “6 yaşındaki çocukla evlenilebilinir” ,Osman Zümrüt gibi tecavüze uğrayan kadının orucunun bozulmayacağını “tecavüzü boşver ibadet et” gibi akıl almaz bir tavsiyede bulunanları,kürtaj yaptıran kadını tecavuzcusunden daha suçlu görüp cezalandırılmasını dile getiren her sapık düşünceyi amaaan densizin biri bir laf etmiş diye geçiştirdik sizde bizleri meta gördünüz çocukları gelin, kadınları perdesiz ev gördünüz.
Ama bu sefer siyasi görüş parti farkı gözetmeksizin toplumun genelinden veto yediniz! Sümeyye Erdoğan bile Vakfı aracılığıyla ne berbat ve çelişkilerle dolu bir önerge diye yazılı açıklama yaptı! Hayır beyler biz sizin bilinçaltı sapikliklarinizi meşru görmeyeceğiz!
Çünkü biliyoruz ki; eğer bugün buna karşı çıkmazsak yarın hepimiz birer Atefah Sahaaleh olacağız.
(Atefah Sahaaleh. 13 yaşında bir erkekle aynı arabada tek başına görüldü diye hapis cezası aldı. Hapisten çıkar çıkmaz 51 yaşında bir taksi şoförünün tecavüzüne uğradı,imzasız bir şikayet mektubu ile tutuklandı, işkence altında sorgusu yapıldı. Hakim ve savcının aynı kişi olduğu şeriatçı bir sorgu sırasında da tecavüze uğradığını ‘itiraf’ etti.
Hakkında idam kararı verildi ancak 16 yaşında olduğu için Yüksek Mahkeme izni gerekiyordu. Yüksek Mahkeme 2 gün içinde kararı onadı.
Atefah tam 40 dakika boyunca sallandırıldı dar ağacında. Idam edildiği günün ertesi günü de cesedi mezardan çalınarak tecavüze uğradı.insan olamayan canilerin dinden, namustan, kadından, cinsellikten anladıkları bu kadar işte!)
Bu toplarda biz insanlar, insan olmanın onurunu koruyanlar bu sefer karşınızda etten duvar olacağız ve siz bu saçmalığı yasalastiramayacaksiniz!
Binlerce çocuğun kadının özgürlüğünün elinden alınması için psikolojik zemin olusturmaniza müsade etmeyeceğiz .
Bu öfke kitlesel ve partiler üstüdür o sebepten başaramayacaksınız!
Belki hep zafer kazandınız ama ;
Hayır beyler bu sefer değil !

Özlem Kardeş Sancar – Avrupa Türk Gazetesi yazarı
Avrupa Türk Gazetesi © GAZETEMİZİN YAZARI
Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF) Kadın Kolları Başkanı – Eğitimci

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.