avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3190
EURO
35,1206
ALTIN
2.301,92
BIST
9.053,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Bu apartmanda oturan ya milletvekili oluyor ya da il başkanı

Bu apartmanda oturan ya milletvekili oluyor ya da il başkanı
30.06.2018
A+
A-


Yozgat’ta Sivas Caddesi Adnan Menderes Bulvarı’nda bulunan 6 katlı, 12 daireli Ersoy Apartmanı’ndan son 27 yılda 4 vekil 6 il başkanı çıktı. Apartman, Milliyetçi Hareket Partisi’nden 2, Adalet ve Kalkınma Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi’nden ise 1 milletvekilini Meclis’e gönderdi

 

Yozgat ’ta Sivas Caddesi Adnan Menderes Bulvarı’nda bulunan 6 katlı, 12 daireli Ersoy Apartmanı’ndan son 27 yılda Milliyetçi Hareket Partisi’nden 2, Adalet ve Kalkınma Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi’nden ise 1 milletvekili çıktı. Gazete Habertürk’te yer alan habere göre apartman sakinleri arasında CHP, Doğruyol Partisi, MHP, Demokrat Parti ve AK Parti’de il başkanlığı yapmış isimler de oldu.

1999’da MHP’den 21. Dönem Yozgat Milletvekili seçilen Ahmet Erol Ersoy, kendi soyadını taşıyan bu apartmandan milletvekili olarak Meclis’e gitmiş. Yıllar boyunca AK Parti Kurucu İl Başkanı Yusuf Bahri Yazarel, AK Parti İl Başkanı Zekeriya Avşar, Eski AK Parti Yozgat İl Başkanı ve Milletvekili Yusuf Başer, CHP İl Başkanı ve Milletvekili Ali Keven, Doğru Yol Partisi İl Başkanı Erol Doğan, Demokrat Parti İl Başkanı İhsan Civelek ve MHP’den Ethem Sedef, Ersoy Apartmanı’nda ikamet eden isimler arasında yer aldı.

Apartman son olarak MHP’ye vekil verdi. Ersoy Apartmanı’ndan son olarak, MHP İl Başkanı Ethem Sedef milletvekili seçildi. Apartman sakinlerinden Yaşar Bolat, “Bu apartmana gelen ya vekil oluyor ya il başkanı oluyor, darısı bize olur inşallah” dedi. Demokrat Parti İl Başkanı İhsan Civelek de “Bizim apartmanımız 27 yıllık bir apartman. Bu apartman sanki siyasetin okulu diyebiliriz. Buradan 4 milletvekili, 6 tane de il başkanı çıktı. İlçe başkanlarımız var, şu anda yine belediye meclis üyesi arkadaşımız var. Siyasetin içerisinde bir apartmanız biz. Komşuluğumuz çok iyidir. Siyasetin komşuluğumuzla hiçbir alakası olmaz. Kimse kimsenin siyasetine karışmaz” diye konuştu.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.