avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3277
EURO
35,1006
ALTIN
2.305,35
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Avrupalı Türk gazeteciler Brüksel’de Kati Piri’le görüşecek

Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti Genel Merkez yöneticileri Brüksel’de AB’nin Hollandalı raportörü Kati Piri’le toplantı yapacak.

Avrupalı Türk gazeteciler Brüksel’de Kati Piri’le görüşecek

Avrupa Parlamentosu’nda Türkiye ile üyelik müzakerelerinin askıya alınması için girişim başlatılırken, Türkiye raportörü Kati Piri ile ilgili kriz, AP yetkililerinin Ankara’ya yapacağı ziyareti iptal ettirdi.

AB Türkiye raportörü olarak dikkat çeken sosyal-demokrat işçi partili Hollandalı AB Parlamenteri Kati Piri göreve geldiği süreden beri dikkat çeken ve tartışılan bir siyasi.

İşte tam bu gelişmeler üzerine Genel Başkan Oğuzhan Kılıç’ın da aralarında bulunduğu Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti Genel Merkez yöneticileri, Brüksel’de AB’nin Hollandalı raportörü Kati Piri ve Piri’nin mensubu olduğu Avrupa Parlamentosu’nun ikinci büyük grubu olan Sosyalistler ve Demokratlar Grubu (S&D) yönetici ve delegasyonuyla toplantılar yapacak.

Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Oğuzhan Kılıç, “Bakalım dertleri neymiş” diyerek latifeli bir açıklamada bulundu. Kılıç, ziyaretlerinin Kati Piri’nin yanlı açıklamalarından sonra Türkiye’ye de hükümet tarafından ciddiye alınmayacağının açıklanması üzerine yapılmış olmasını, tesadüf ancak öbür taraftan gazetecilik merakı açısından irdelenmesi bakımından bir fırsat olarak gördükleri değerlendirmesinde bulundu.

“Gazeteciler olarak Kati Piri’ye sorulacak sorularımız var.” diyen gazeteci Oğuzhan Kılıç, “Kati Piri’nin bir sosyal-demokrat olarak PKK ve FETÖ gibi eli-kanlı örgütlere sahip çıkması ve Türk idari sistemini farklı ülkelere benzetmiş olması noktasında, neden bu görüşlere sahip olduğunu yakından göreceğiz ve kendisini ikna etmeye çalışacağız. Yanıt bekleyen sorularımız var.” dedi.

Heyette bulunan Gazeteciler Cemiyeti Disiplin Kurulu Üyesi yazar İmdat Kaymaz ise, “Avrupalı Türkler ve biz Avrupalı Türk gazeteciler olarak Piri’nin tutumu aklımızda soru işaretlerinin olmasına neden oldu. Bunları kendisine soracağız. Gelişmelerin böyle hızlı gelişmiş olması tabi ki kendisine olan ilgimizi arttırdı. Biz de işimizi yağacağız ve sorular yönelteceğiz.” dedi.

Avrupalı Türk gazeteci ve medya çalışanlarının sendikası Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti üye sayısını giderek arttırırken, lobi gücünden yeniden bahsettirmeye devam ediyor.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.