avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3283
EURO
35,0825
ALTIN
2.297,56
BIST
8.989,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Avrupalı Başbakan kudurdu; Türk siyasilere AB çapında yasak talep etti!

Avusturya Başbakanı Christian Kern, Türk politikacılara Avrupa Birliği (AB) çapında miting yapma yasağı getirilmesi gerektiğini söyledi.

Avrupalı Başbakan kudurdu; Türk siyasilere AB çapında yasak talep etti!

Alman Welt am Sonntag gazetesine konuşan Avusturya Başbakanı Christian Kern, bu tür siyasi mitingleri engellemek için AB çapında ortak hareket edilmesi gerektiğini söyledi. Kern, böyle bir yasağın Almanya gibi ülkelerin tek tek Türkiye’nin baskısına maruz kalmaması açısından önemli olduğunu savundu.

Türkiye’deki anayasa değişikliğini de eleştiren Kern, getirilecek başkanlık sisteminin Türkiye’de hukuk devletini daha da zayıflatacağını, güçler ayrılığını daraltacağını ve AB değerleriyle çeliştiğini iddia etti.

Türkiye’nin insan hakları ve demokratik değerleri ayaklar altına aldığını da öne süren Avusturya Başbakanı, basın özgürlüğünün Türkiye için yabancı bir terim olduğu eleştirisinde bulundu. Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel’in derhal serbest bırakılmasını da isteyen Kern, “Ankara’dan az da olsa hukuk devletine uygun davranmasını bekliyoruz” dedi.

“MÜZAKERELER SONLANDIRILSIN” DEDİ
Yıllardır demokratik değerler ve hukuk devleti ilkelerinden adım adım uzaklaşan bir ülke ile üyelik müzakerelerinin sürdürülemeyeceğini savunan Kern, “Türkiye ile müzakereleri sadece geçici olarak durdurmak değil, bitirmeliyiz” ifadelerini kullandı. Kern, 2020 yılına kadar Türkiye’ye AB uyum yasaları kapsamında verilmesi öngörülen 4,5 milyar euro yardımın ya iptal edilmesini ya da reformların yapılması konusunda politik baskı unsuru olarak kullanılmasını da önerdi.

GERİLİMLER
Almanya, Türkiye Adalet Bakanı Bekir Bozdağ‘ın Almanya’nın Gaggenau kentinde yapacağı miting için verilen izni iptal etmişti.

Hollanda Hükümeti de Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu‘nun Rotterdam’da referandum mitingi düzenleme planlarına karşı olduklarını açıkladı.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Türk yetkililerin referandum için etkinlik düzenlenme planının olduğunu fakat bu konuda işbirliğine gitmeyeceklerini belirtti.

Türkiye ise bu gelişmelere sert şekilde yanıt verdi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.