avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3680
EURO
34,9630
ALTIN
2.325,55
BIST
9.127,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

AK Parti’li Külünk Amsterdam’dan Fethullah Gülen’e seslendi: Hollanda’yı karıştırma

AK Parti Hollanda’da çalışmaya devam ediyor. AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün konuşmacı olarak katıldığı AK Parti Amsterdam SKM tarafından organize edilen buluşmada gündemi değerlendirdi ve darbe sanığı firari Fethullah Gülen’e çağrıda bulundu.

AK Parti’li Külünk Amsterdam’dan Fethullah Gülen’e seslendi: Hollanda’yı karıştırma
A+
A-

HABER MERKEZİ – AK Parti İstanbul Milletvekili ve Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Metin Külünk’ün konuşmacı olarak katıldığı AK Parti Amsterdam (Seçim Koordinasyon Merkezi) SKM tarafından organize edilen buluşmaya yoğun katılım vardı.

YILDIRIM’IN NECİP FAZIL’DAN OKUDUĞU HİTABE TAKDİR TOPLADI 
Buluşmada Kur’an-i Kerim tilavetinin ardından AK Parti Gençlik Kolları üyesi Nagihan Yıldırım’ın programı sunuşuyla başladı. AK Partili genç Yıldırım şair Necip Fazıl Kısakürek’in gençliğe hitabesinden bir bölüm okuduktan sonra konuşmalarını yapmak üzere sözü Gençlik Başkanı Uğur Pehlivanoğlu ve ardından AK Parti Amsterdam SKM Başkanı Lütfi Kılınç’a verdi.

metin kulunk amsterdam4

AK Parti Hollanda seçim koordinatörü Önder Benzeş

ÖNDER BENZEŞ BAŞARIYLA DEVAM EDİYOR
Kılınç’tan sonra AK Parti Hollanda seçim koordinatörü Önder Benzeş söz aldı. Önder Benzeş, İslam Kanıtoğlu’nun AK Parti Hollanda seçim koordinatörlüğüne kısa süre önce getirilmesinden sonra ikinci AK Parti Hollanda seçim koordinatörü olarak AK Parti Genel Merkezi tarafından atanmıştı. Önder Benzeş yaptığı konuşmada seçim çalışmalarına Hollanda’da profesyonel bir biçimde son hız devam ettiklerinin altını çizerek kalabalıktan memnuniyetini dile getirdi.

metin kulunk amsterdam2

AK Parti Gençlik Kolları üyesi Nagihan Yıldırım

PKK SALDIRSA DA PROVOKASYONLARA GELMEYECEĞİZ
Açılış konuşmalarından sonra Nagihan Yıldırım’ın takdimiyle kürsüye gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, yaptığı konuşmada gündemi değerlendirdi ve Hollanda için partinin seçim hedefini açıkladı. Külünk, “Burası bugün geldiğim 5’inci durak. Sizinle kavuşmanın özlemi içindeyim. Bizim mücadelemiz hak ve adalet mücadelesidir. AK Parti’nin tek başına yeniden iktidar olmasıyla birlikte büyük bir insanlık Türkiye’yi bekliyor.” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü, “Ankara’da olan saldırıyı lanetliyorum. Şüphesiz bu işin içinde büyük Türkiye’yi istemeyenler var. Bakınız Brüksel’de PKK’lı teröristler partililerimize saldırdılar. Provokasyonlara gelmeyeceğiz, taviz vermeden dimdik ayakta duracağız, çalışmaya devam edeceğiz. dedi.

metin kulunk amsterdam3

AK Parti Hollanda SKM Gençlik Kolları başkanı Uğur Pehlivanoğlu

ERDOĞAN’IN KADERİ TÜRKİYE’NİN KADERİDİR
Batı’nın üzerine düşen insanlık görevini yerine getirmediğinden bahsederek batı’ya yüklenen Külünk, “Biz, 2 trilyon dolarlık hedefi olan bir Türkiye için çalışıyoruz. Böyle bir gelecek istiyoruz. Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında dimdik durmak bizim için onurdur. Onun kaderi Türkiye’nin kaderidir.” şeklinde konuştu. Külünk konuşmasının devamında Suriye’den gelen mültecilerden bahisle şunları ifade etti “Avrupalı dostlarımız niye panikliyorsunuz? Biz 2 milyonu aşan Suriyeli’ye misafirlik yapıyoruz, siz ise topu topuna 100 bin Suriye’li gördünüz. Biz para-insanlık tercihinde; insanlık diyoruz. Batı ise para diyor. Aramızdaki fark budur. Gezi ve 17/24 darbesi’nden bu yana Türkiye’ye yönelik operasyonların arkasında Türkiye’yi Erdoğansızlaştırma projesi vardır. Çünkü Sayın Erdoğan, Türkiye’nin iddialarının adıdır. Dolayısıyla iddialı bir Türkiye’ye tahammül edemeyenler, geçmişte tarih de bize bunu öğretiyor ki bu iddianın sahiplerinden kurtulmak istiyor.” dedi.

metin kulunk amsterdam10

AK Parti Amsterdam SKM Başkanı Lütfi Kılınç

metin kulunk amsterdam6

DARBECİ FETHULLAH GÜLEN’İN HESAP VERECEĞİ GÜN YAKINDIR
AK Parti Milletvekili Metin Külünk konuşmasının devamında darbe ve terör suçlusu firari sanık Fethullah Gülen’e çağrıda bulundu. Külünk, Fethullahçı Terör Örgütü’nü (FETÖ) kast ederek “İllegal örgüt, bazı sivil toplum örgütleri adı altında Hollanda’da yalanlar üretiyor. Bu illegal örgüt Türkiye düşmanlığı konulu yalanlarını Hollanda parlamentosuna kadar taşıyor. Uyanık olmak zorundayız. Fethullah Gülen gibi darbe heveslisi illegal örgütler milletimizin birliğinin ve dolayısıyla Türkiye’nin en büyük düşmanıdır. Buradan darbe heveslisi illegal örgütlere çağrı yapıyorum, hesap vereceğiniz günler yakındır. Hollanda Türklerini kullanmaktan, Hollanda Türklerinin huzurunu kaçırmaktan ve Hollanda’yı karıştırmaktan vazgeçin.” dedi.

metin kulunk amsterdam9

SANDIK DAHA YAKINA GELMELİ – KÜSMEK DARILMAK YOK ÇALIŞMAK VAR
Külünk vatandaşların sandıkla aralarındaki mesafeyi kısaltmak için Yüksek Seçim Kurulu’nu (YSK) eleştirdi. Külünk, “Vatandaşlarımız eziyet çekiyor. Sandığı daha yakına koymamız lazım. Buradan YSK’ya çağrıda bulunuyorum. Göteburg ve Kessel gibi öyle yerler var ki sandık 250 ile 500 km uzaklıkta. Bu büyük bir eziyettir. Bunun için neden Diyanet camilerine sandık konulmuyor veya elektronik olarak oy verme şeklindeki tercihler yaşam geçilmiyor. Vatandaşı eziyetten kurtaracağız, aynen randevu garabetinde olduğu gibi.” dedi.

metin kulunk amsterdam5

ŞU BAKAN, BU MİLLETVEKİLİMİZ GELDİĞİNDE, BİZE DE GELİN, BİZE DE GETİRİN DİYEN…
Metin Külünk ayrıca çalışır görünmeyen bazı sivil toplum kuruluşlarına serzenişte bulundu. 2013’te UETD Hollanda başkanlığından çıkartılan, ondan sonra geçen sürede görevlendirilen kadrolarla uyumsuz geçinen ve hatta onlara zıt çalışmalarıyla, Başbakanlık Tanıtma Fonu’ndan bir dönem aldığı paraların hesabını verememekle ve paralel yapıyla yakınlığıyla gündeme gelen Türkevi’nin başkanı Veyis Güngör’ü kast ederek, Güngör‘ü akıllara getiren eleştirilerde bulundu. Külünk şu serzenişte bulundu “Bazı STK’lara seslenmek istiyorum. Şu bakan, bu milletvekilimiz geldiğinde, bize de gelsin, bize de getirin diyen bazı STK’lar; şimdi çalışma vaktidir. Bunların bazısını özellikle göremiyorum. Özellikle seçim dönemi çalışmaya sıra gelince yoklar. Neredesiniz arkadaş, şimdi vaktidir çalışmanın. Önümüzde büyük bir hedef var. Küsme darılma yok, 21-25 Ekim tarihleri arasında sandığa gidip oyunuzu verin. Her şey AK Parti’nin tek başına iktidarı içindir. Bugün, ‘görev alamadım’ diye küsme darılma günü değildir, Türkiye’ye sahip çıkma günüdür.” şeklinde konuşarak sözlerini şu cümlelerle tamamladı, “Yurtdışında 2 milyon 854 bin vatandaşımızın sandığa gideceğine inanıyoruz. Tabii ki geçtiğimiz seçimde katılım arzu edilen noktada değildi. Yurtdışındaki vatandaşlarımızın 1 Kasım’da sandıklara 7 Haziran’dan çok daha fazla ilgi göstereceğine adım gibi eminim. Ben tek başına bir AK Parti iktidarının 1 Kasım’da sandıklardan çıkacağına inanıyorum.” dedi.

metin kulunk amsterdam1

Buluşma’ya Hollanda Türklerinin sivil toplum kuruluşları temsilcileri, gazeteciler, UETD Hollanda teşkilatı, AK Parti Hollanda SKM Bölge ve Şube başkanları ve yöneticileri, kadın kolları ile çok sayıda Hollanda Türkü katıldı.

metin kulunk amsterdam8

metin kulunk amsterdam7

Program Külünk’ün salonu dolduran katılımcı Hollanda Türkleriyle, Cumhurbaşkanı Erdoğan için yazılan Dombıra şarkısının hep bir ağızdan coşku için söylenmesiyle birlikte kapandı.

metin kulunk amsterdam11

metin kulunk amsterdam12

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER | ATGtv

Metin Külünk’ün Amsterdam’daki konuşmasından bir bölüm:

Afiş:

11 ekim metin kulunk amsterdam afis

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.