avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3361
EURO
35,2001
ALTIN
2.247,23
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Abdulhamit Gül’den Gülen Mısır’a kaçacak açıklaması

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “FETÖ elebaşı Gülen Mısır’a kaçacak” iddialarıyla ilgili olarak, “O konuda; bir duyum üzerine bir şey söyleyecek değilim. Biz resmi karar ve belgelerle ilgili konuşmamız gerekir” dedi.

Abdulhamit Gül’den Gülen Mısır’a kaçacak açıklaması
A+
A-

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, katıldığı televizyon programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. İşte Bakan Gül’ün konuşmasından satır başları:

ABD’nin yayınladığı dünya haritası: Geçişritilecek bir konu değil. Kabul edemeyiz. Dışişleri Bakanlığı bu konuda gereken adımları atıyor. Bu harita, bu coğrafya bizim namusumuzdur. 1 santimi bile tartışmaya açılamaz.

FETÖ’nün iadesi: Şu anda heyetlerimiz Amerika’da, diğer konuları görüşüyorlar. Bizim iade talebimiz var. ABD’nin Türkiye2ye iade etmesi gerekir. Bu konudaki ısrarlarımızı sürdürüyoruz. Şu an itibariyle bu çalışmalar için arkadaşlarımız Amerika’dalar.

Nereye giderse gitsin, Türkiye Cumhuriyeti’nin talebi elinde sonunda yerine gelecektir. Bunun hesabı yargı önünde sorulacaktır. Ortak bir çalışma grubu, şimdi de İçişleri Dışişleri ve Adalet Bakanlığı’ndna olmak üzere bu çalışma grubu Amerika’da. Şu anda bu meseleleri konuşuyorlar. 

Fetullah Gülen Mısır’a kaçacak iddiası: O konuda; bir duyum üzerine bir şey söyleyecek değilim. Biz resmi karar ve belgelerle ilgili konuşmamız gerekir. Ama Türkiye Cumhuriyeti, dünyanın neresinde olursa olsun FETÖ’nün elebaşı ve yöneticileriyle ilgili ara vermeksizin yapmaya devam edeceklerdir. Nereye giderlerse gitsinler Türkiye Cumhuriyeti’ni enselerinde göreceklerdir. Bu konuda hiçbir rehavete kapılamayız.

FBI soruşturması: Bu konuda Türkiye’nin tüm belgelerini ABD’ye ilettik. Bu çerçevede getiğimiz günlerde heyet geldi, yerinde inceleme yaptı. Şu anda heyetimiz, ayrıntılarını Amerika’da görüşüyorlar. Bu bilgiler gerektiğinde paylaşılacaktır.

Avrupa’da özellikle bazı ülkeler FETÖ terör örgütü mensuplarına kucak açıyor. Şunu söylemek lazım; Türkiye terörle, PKK DEAŞ ve FETÖ olsun mücadelesini yapıyor.

Terör örgütleri bütün insanlığı tehdit eden örgütler. Çifte standartlar görüyoruz. Terör örgütü, terör örgütüdür. Ama Avrupa’da bu konuda bazı örgütlere kol kanat gerildiğini üzülerek müşahede ediyoruz. Biz terör örgütleriyle mücadelemizi sürdüreceğiz.

Akın İpek davasında, Adli Müşavir geri çekilmişti? Soruşturma ne durumda? : Öyle bir şey çıkmadı. Adli müşavirin verdiği belgelerde Türkiye’de yargılamaların bağımsız şekilde yapıldığıyla ilgili bir takım ifadeler var. Yaptığı bir takım beyanlar var.

Bu beyanlara rağmen bile iadesi gerekiyordu. Ama usule dahil, idare hukukuna dair belki işlenmediği için yapıldı. Tüm bunlara rağmen bile Akın İpek’in verilmesi gerekirdi. Dolayısıyla o konuda herhangi bir o şekilde bulguya rastlanmadı. Neresi uygun görülürse orada görevine devam edecek.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.