avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3578
EURO
35,0024
ALTIN
2.326,06
BIST
9.124,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

ABD, Fransa ve İngiltere’den Suriye için BMGK’ya yeni tasarı

ABD, Fransa ve İngiltere’den Suriye için BMGK’ya yeni tasarı
15.04.2018
A+
A-


ABD, Fransa ve İngiltere, BMGK’ya verdikleri tasarıyla kimyasal saldırı iddialarıyla ilgili bağımsız bir araştırma yürütülmesini talep etti

 

Cuma’yu Cumartesi’ye bağlayan gece, kimyasal saldırı iddialarına karşılık olarak Suriye’deki bazı askeri hedefleri vuran ABD, İngiltere ve Fransa, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde yeni bir girişim başladı.

Üç ülke, kimyasal saldırı iddialarıyla ilgili bağımsız bir araştırma yürütülmesi için ortak hazırladıkları tasarıyı BMGK’ya sundu.

Tasarıda ayrıca Suriye’nin BM nezdindeki barış görüşmelerine katılması, ateşkesin yürürlüğe sokulması ve insani yardımların bölgeye ulaştırılması çağrısı yapılıyor.

Öte yandan Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’ne (OPCW) bağlı heyetler Perşembe günü Suriye’ye ulaşmıştı. OPCW’nin çalışmaya başlaması beklenen Cumartesi günü ise üç ülke ortak operasyonla Suriye’yi vurmuştu. OPCW raporunun 30 gün içerisinde hazırlanması bekleniyor.

Tasarıyla ilgili görüşmelerin Pazartesi günü başlayacağı düşünülüyor. Ancak oylamanın ne zaman yapılacağı henüz netleşmiş değil.

RUSYA’DAN TASARIYA İLK TEPKİ

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı, Rusya’nın ABD, İngiltere ve Fransa tarafından BMGK’ya sunulan tasarı üzerine çalışacağını söyledi.

Washington’la iletişim kanallarının hala açık olduğuna dikkat çeken Bakan Yardımcısı, BM’de oylamaya sunulan Suriye tasarıları üzerinde anlaşmaya varmanın zor olduğunu belirtti.

Moskova’nın da kırmızı çizgileri olduğunu belirten Rus diplomat, Rusya’nın Batı’yla ilişkileri geliştirmek için her türlü çabayı göstereceğini söyledi.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.