avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,4349
EURO
34,7857
ALTIN
2.435,09
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

O Avrupa ülkesinde FETÖ ve PKK karşıtları fişleniyor

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Avusturya Başkanı Cem Aslan, terör örgütleri PKK ve Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yanlılarının Avusturya’da yaşayan Türkleri baskı altına almak ve sindirmek için her fırsatı değerlendirdiğini söyledi.

O Avrupa ülkesinde FETÖ ve PKK karşıtları fişleniyor

Türk derneklerin “radikal” damgası vurularak kapatılmak istendiğini kaydeden UETD Avusturya Başkanı Aslan, şunları söyledi:

TÜRK STK’LAR HEDEFTE
“Türk bayraklarının yasaklanması, darbe karşıtlarının gösteri ve yürüyüş özgürlüklerinin kısıtlanması, Türkiye’yi sevenlerin ülkeyi terk etmesi çağrıları, Türklerin vatandaşlığının iptal edilmesi talepleri ve sonunda PKK ve FETÖ karşıtı Türklerin istihbarata bildirilmesi, Avusturya’da yasayan Türklere yönelik açık baskıyı göstermektedir. Vatandaşlarımıza yönelik bu tehditler nedeniyle çok endişeliyiz. Avusturya medyasını ve siyasileri, Türklere yönelik tehditleri körükleyecek söylemlerden kaçınmaya davet
ediyoruz. Aksi takdirde Türklere yönelik her tür saldırının sorumlusu olacaklardır.”

FETÖ mensuplarının da sosyal medya üzerinden FETÖ karşıtı paylaşım yapanları Avusturya istihbaratına bildirdiği, Avusturya Anayasayı Koruma ve Terörle Mücadele Dairesi’nin (BVT) ise söz konusu bildirimler üzerinden çok sayıda isme ifade davetiyesi gönderdiği öğrenildi.

UETD nedir?

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.