avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3690
EURO
34,9519
ALTIN
2.325,69
BIST
9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

70 yıl sonra tekrar basılan Hitler’in ‘Kavgam’ı yok satıyor

Adolf Hitlerin Nazi propagandası ve Yahudi karşıtlığı içermesi nedeniyle 70 yıldır Almanyada yasaklı olan “Kavgam- Mein Kampf” adlı eserinin yeni versiyonu, bugün Münih Çağdaş Tarih Enstitüsünde basına tanıtıldı.

70 yıl sonra tekrar basılan Hitler’in ‘Kavgam’ı yok satıyor
11.01.2016
A+
A-

Münih merkezli Çağdaş Tarih Enstitüsü (IFZ) tarihçilerin bilimsel açıklamaları ve eleştirilerini de içeren Kavgamın yeni baskısı Kavgam-Eleştirel Baskı adıyla basıldı. Kitap iki cilt ve 27 bölümden oluşuyor. 1200 sayfa ilave yapıldı.

Orijinali yaklaşık 780 sayfa ve 230 bin 950 kelime olan Kavgam, 150 sayfa önsöz ve 3 bin 500 dipnot ilavesiyle 1200 sayfa eklenerek, bin 948 sayfa olarak bugünden itibaren satışa çıktı.

Münih Çağdaş Tarih Enstitüsü tarafından kurulan bir komisyonun üzerinde çalışarak hazırladığı eser, Hitlerin kitabında açıkladığı görüşleri arasındaki çelişkiler ve eserini yazarken hangi kaynaklardan yararlandığını belgelerle ortaya koyuyor.

HİTLER’İN GÖRÜŞLERİ SAĞDA, ELEŞTİRİLER SOLDA
Yayımlanan yeni eserde, Hitlerin 1925teki ilk baskı ve 1926 yılında çıkan ikinci baskıda yer alan orijinal metinler kitabın sağ tarafında, komisyon tarafından getirilen görüş ve eleştiriler ise sol tarafında yer alıyor.
İlk aşamada 4 bin adet basılan kitap, 59 eurodan satışa sunuldu. Eserin bir yıl sonra ise internet versiyonu okuyucuyla buluşacak.

KAVGAM HİTLER’İ ZENGİN ETTİ
Hitlerin 1924-1926 yılları arasında kaleme aldığı Mein Kampf-Kavgam adlı eseri, 1944 yılı sonuna kadar 12,4 milyon satış ile Almanyada bugün bile kırılamayan bir rekora sahip. 1925 ile 1945 yılları arasında gerçekleşen satışlardan Hitler 12 milyon Reichsmark kazandı. Hitlerin kitabın satışından elde ettiği bu paranın günümüzdeki değeri ise 100 milyon euro.

ABD tarafından 1946-47 yıllarında yaptırılan bir araştırmaya göre, her üç Almandan birinin evinde bulunan Hitlerin eserini takriben beş Almandan biri ya tamamen ya da kısmen okudu.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.