avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3627
EURO
34,9648
ALTIN
2.326,20
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Kubilay Sarı kimdir?

AK Parti Ankara-Yenimahalle İlçe Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı ve Avrupa Türk Gazetesi yazarı Kubilay Sarı kimdir?

Kubilay Sarı kimdir?
18.04.2017
A+
A-

Kubilay Ramazan Sarı, 1991 Ocak’ta Ankara Haymana’da doğdu.

ANKARA’LI İMAM HATİP’Lİ
İlk tahsili Şerefli Gökgöz ilköğretm okulunda, orta okulu ise Yenice orta öğretim okulunda bitirdi. Lise tahsilini Haymana İmam Hatip Lisesi’nde tamamlamıştır.

Asıl mesleği İtalyan Ahçılığı olan Kubilay Sarı; genel Türk tarihi ile Osmanlı tarihi başta olmak üzere genel anlamda tarih ve bunun yanı sıra siyaset ve coğrafya ilim dallarında tarih odaklı araştırmaları bulunmaktadır.

SİYASİ DENEYİM AVRUPA’DA ÜLKÜCÜ HAREKET’TE BAŞLADI
İlk siyasi deneyimini 10 Haziran 2012’de Avrupa’da, Hollanda’da Ülkücü teşkilatlarda edinen Sarı, ardından ikinci siyasi deneyimini 5 Haziran 2016’da AK Parti’nin Ankara-Yenimahalle İlçe teşkilatına katılarak devam ettirdi.

AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI YÖNETİCİLİĞİ ve GAZETE YAZARLIĞI
Avrupalı Türkler için çabasını Avrupa Türk Gazetesi’nin yazarı olarak sürdüren Kubilay Sarı, AK Parti Ankara-Yenimahalle İlçe Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı olarak Türk milletine hizmet etmeye devam etmektedir.

AK PARTİ; TÜRK-İSLAM DAVASI’DIR
Avrupalı Türklerin kaderlerine daha genç yaşata ortak olan Sarı, burada edindiği ve ondan önce Lise yıllarından edindiği birikim içinde Osmanlı geleneğini ve Türk-İslam kültürü’nü Türkiye Cumhuriyeti devletinin vazgeçilmezi olarak saymakla birlikte bu değerlerin AK Parti’yi büyük yaptığını tespit eden; merkez-sağ, milliyetçi ve muhafazakar-demokrat çizgide düşünceye sahip genç aydındır.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL ARAŞTIRMA / PORTRE

Kubilay Sarı’nın yazıları okumak için tıklayın

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.