avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3577
EURO
34,9584
ALTIN
2.325,14
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Yaverlere takılan kordon ne anlama geliyor? Çok ilginç

Yaverlere takılan kordon ne anlama geliyor? Çok ilginç

Yaverlere takılan kordon ne anlama geliyor? Çok ilginç
A+
A-

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) sadece yaver, emir subayı ve askeri ataşelerin üniformalarında bulunan kordonun, ‘komutanına ihanet edeceğine kendisini asarak intihar etmesini’ simgelediği ortaya çıktı.

yaver

CNNTürk’te yayınlanan programa konuk olan Emekli Koramiral Can Erenoğlu, yaverlerin üniformalarında yer alan ve anne ile bebek arasındaki kordonu da simgelediğini belirttiği yaverlik kordonu için, “Bu kordonlar sadece yaver, emir subayı ve emir astsubayları ile askeri ataşelerde bulunur.

yaverler

Bu kordonun verilme sebebi ise söz konusu yaver/emir subayının ihaneti ya da komutanını koruyamaması durumunda kendisini asması içindir” dedi.

FETÖ’NÜN HAİNİ ÇIKTI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başyaveri Albay Ali Yazıcı, 15 Temmuz darbe girişiminde yer aldığı için tutuklanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diğer yaverleri ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın yaveri Yarbay Levent Türkkan’ın da darbe girişiminde yer alan hainlerden olduğu ortaya çıkmıştı.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.