avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3918
EURO
35,1481
ALTIN
2.325,22
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Türk iş-adamı Turgut Torunoğulları hoşgörü dersi verdi Hollanda Dışişleri Bakanı izledi

Hollandalı Türk iş-adamı Turgut Torunoğulları, Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders’ın da katıldığı öğretici bir programa imza attı.

Türk iş-adamı Turgut Torunoğulları hoşgörü dersi verdi Hollanda Dışişleri Bakanı izledi

Koenders Hollanda’nın devlet olarak Türkleri ilgilendiren olası konulardaki duruşlarında alacakları kararları bundan sonra daha iyi gözden geçireceklerinin sinyalini verdi.

KOENDERS’A TÜRK HOŞGÖRÜ DERSİ VERİLDİ
Eski AB Parlamenteri Emine Bozkurt’unda hazır bulunduğu programda Turgut Torunoğulları iki topluma da hitap eden bir konuşma yaptı.

KARŞILIKLI ÇIKARLAR ÖNCELİĞİMİZ, KOPMA OLMAMALI
Torunoğulları, Hollanda-Türk İş Derneği üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarınında hazır bulunduğu buluşmada, “2012 yılında benimde içinde bulunduğum Turkiye-Hollanda siyasal, ekonomik ve kültürel alandaki çalışmalarımızın 400.yıl dönümünü muhteşem bir şekilde kutladık. Rakamlarla anlaşılacağı üzere Türkiye ve Hollanda arasındaki ekonomik, siyasi ve sosyal anlamda ilişkilerde iki ülkenin karşılıklı çıkarları doğrultusunda asla kopma olmamamlıdır. Burada yaşayan 460 bin Türk; binlerce yüksek öğretim gören gençlerimiz, siyasetçilerimizle, akademisyenlerimizle, girişimcilerimizle; her iki ülkenin kalkınmasına katkımız olmaktadır.” dedi.

RAKAMLARLA TİCARET HACMİ
EdelStaal Group Yonetim Kurulu Başkanı Torunoğulları konuşmasının devamında rakamları verdi; “2015 yılının verilerine göre iki ülke arasındakı ticaret hacmi 6 milyar 100 milyon dolara ulaşmıştır. Hollanda’nın Türkiye ihracatı 3 milyar 200 milyon dollar dolayında. Türkiye’nin Hollanda’ya sattığı 2 milyar 900 milyon dolar civarında. Hollanda’daki Türk firma sayısı 2564. 2002-2015 yılı arası Hollanda Türkiye yapılan yatırım miktarı 21 milyar dolardır. Hollanda’daki Türk girişimici sayısı 23 bin civarındadır. Türkiye’nin Hollanda yatırımı 9 milyar dolar cıvarındadır ve Türkiye’nin en fazla yatırım yaptıgı ülke Hollanda’dır.”

İÇ HESAPLAŞMA NEDENİYLE ‘TÜRK DÜŞMANLIĞI’ IRKÇI POLİTİKACILAR TARAFINDAN TIRMANDIRILDI
Torunoğulları, “Avrupa’daki Türk toplumunu Avrupa ailesinin insanları olarak ve dolayısıyla kendi ailem kabul ediyorum ve hepsiyle gurur duyuyorum. Cumartesi yapılanları kabul etmiyorum, siyaseten pek anlamayız ancak bu olaylar Hollanda’nın iç hesaplaşması olarak görünmektedir. Irkçılık, Hollanda’nın dışa açılan kapısını kapatmak istemektedir. Buna müsade edilmemelidir. Olayların bu şekilde gelişmesi bizi çok üzmüştür.” dedi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.