avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3168
EURO
35,0597
ALTIN
2.307,99
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Tunceli’ye 2 milyonluk turizm yatırımı

24 Haziran milletvekili seçimlerinde HDP’ye yüzde 51,03 oy veren Tunceli’de Valilik 2 milyon liralık projeyle turizmi hareketlendirmeyi amaçlıyor.

Tunceli’ye 2 milyonluk turizm yatırımı
30.06.2018
A+
A-

Tunceli’de doğa sporları ve doğa turizminin gelişmesi için Valilik ile Fırat Kalkınma Ajansının, ortak hazırladığı projeyle kentin bu alanda önemli bir merkez haline gelmesi hedefleniyor.

MUNZUR ÇAYINA RAFTİNG İSTASYONU

Tunceli Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Doğa sporları altyapısının güçlendirilmesi projesi kapsamında, Munzur Çayı üzerinde 2 akıllı bisiklet istasyonu, 2 yüzer iskeleli kano istasyonu, 6 trekking rotası ile Türkiye’de ve Dünyada rafting yapmaya en uygun çaylar arasında gösterilen Munzur Çayı üzerindeki 20 km’lik alan içerisinde 4 rafting istasyonu kurulacak.

İlimizin turist potansiyelini arttırmak için tanıtım amaçlı turlar düzenlenecek, web tabanlı doğa turizmi tanıtım uygulamaları hazırlanacak.

Ayrıca proje kapsamında 1 acil durum müdahale istasyonu, doğa sporları danışma merkezi kurulacak, rafting, kano, jet ski, hız teknesi, su sporu ekipmanları, parasiling alınıp, 40 yatak kapasiteli kamp merkezi oluşturulacak. Projenin toplam maliyeti  2 milyon 320 bin liradır.” denildi.

Tunceli'ye 2 milyonluk turizm yatırımı

“DOĞA SPORLARI MERKEZİ HALİNE GELECEK”

Vali Tuncay Sonel imzasıyla yapılan açıklamada, projenin kendin turizm potansiyelini arttıracağı belirtilerek, şunlara yer verildi:

“Tunceli, bozulmamış doğası, tarihi, sosyal ve kültürel zenginlikleri ile önemli turizm kaynaklarına sahiptir. Türkiye’nin en zengin turizm kaynaklarına sahip olan ilimizin, sahip olduğu doğa turizmi potansiyelini değerlendirmek için sürdürülebilirlik ilkeleri çerçevesinde, doğa ve kültür mirasımızı da koruyarak, bölgemizde alternatif turizm türlerinin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla, Tunceli doğa sporları altyapısının güçlendirilmesi projesi hayata geçirilecektir.

Tunceli hem bölgenin hem Türkiye’nin önemli doğa sporları merkezi haline gelecek. Bu da ilimizin turizim gelirlerini önemli ölçüde artıracaktır.”

Tunceli'ye 2 milyonluk turizm yatırımı

Tunceli'ye 2 milyonluk turizm yatırımı

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.