avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3690
EURO
34,9519
ALTIN
2.325,69
BIST
9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Tüm zamanların en iyi 10 yapay zeka filmi

Yapay zeka konusunu işleyen en iyi 10 filmi sizler için listeledik.

Tüm zamanların en iyi 10 yapay zeka filmi
18.02.2019
A+
A-

Yapay zeka ve makine öğrenmesi, bugünlerde oldukça popüler hale geldi. Dünyadaki dev şirketler, yapay zeka teknolojilerini milyon dolarlık yatırımlar yaparken, aslında akıllı bilgisayarlar ve insan benzeri davranışlara sahip robotlar uzun yıllardır sinema sektöründe mevcut.

Biz de sizin için yapay zeka teknolojilerini işleyen, sinema tarihinin en iyi 10 filmini listeledik:

1. ARTIFICIAL INTELLIGENCE – YAPAY ZEKA (2001)

yapay zeka

İngiliz bilim yazarı Brian Aldis’in 1969 yılında yayınladığı kısa bir öykü olan Supertoys Last All Summer Long’un sinemaya uyarlanmış hali olan bu film, 2001 yılında vizyona girdi.

 

2. METROPOLIS (1927)

movie

Almanya’da yapılmış en pahalı film unvanına sahip olan Metropolis, 2010 yılında gerçekleştirilen +25 dakikalık çekimlerle yeniden düzenlendi. Toplamda 145 dakikalık bir uzunluğa sahip olan film, Avusturyalı-Alman yönetmen Fritz Lang tarafından çekildi.

 

3. A SPACE ODYSSEY (1968)

sinema

Stanley Kubrick tarafından 1968 yılında çekilen bu film, bilim-kurgu kategorisinde oldukça popüler kabul edilir. Film, Jüpiter’e yolculuk eden ve yapay zeka tarafından kontrol edilen bir uzay gemisi olan Discovery One’da geçiyor. Bir süre sonra yapay zekanın kontrolden çıkmasıyla olaylar bambaşka bir hâl alır ve macera başlar.

 

4. THE MATRIX (1999)

matriks

Larry ve Andy Wachowski kardeşlerin yazıp yönettiği bir bilim kurgu filmi olan Matrix, 1999 yılında gösterime girdi ve oldukça beğenildi. Filmde, Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss ve Hugo Weaving gibi yıldızlar yer alıyor.

 

5. HER (2013)

YAPAY ZEKA

En yeni ve duygusal yönden güçlü yapay zeka filmlerinden biri olan Her, 2013 yılında izleyicisiyle buluştu. Film, Phoenix’in canlandırdığı Theodore Twombly’nin, Johansson’ın seslendirdiği Samantha adlı yapay zekâya sahip bir işletim sistemine aşık olması ve ikili arasında yaşanan ilişkiyi konu alır.

 

6. EX MACHINA (2015)

ex

Ex Machina, Alex Garland tarafından yazılan ve ilk yönetmenlik denemesi olan 2015 yapımı İngiliz bilim-kurgu gerilim filmidir. Filmin başrollerinde; Domhnall Gleeson, Alicia Vikander, Sonoya Mizuno ve Oscar Isaac bulunmaktadır.

 

7. THE TERMINATOR (1984)

terminator

Terminatör, James Cameron’un yönetmen koltuğunda oturduğu, 1984 yılı yapımı bilim-kurgu filmidir.. Başrollerinde Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton ve Michael Biehn’in bulunduğu film, gelecekte meydana gelen makineler arasındaki bir savaşı konu alıyor.

 

8. WARGAMES (1983)

WARGAMES

WarGames, Lawrence Lasker ve Walter F. Parkes’in yazdığı ve John Badham’ın yönettiği, 1983 Amerikan Soğuk Savaş bilim-kurgu filmidir. Film, nükleer savaşın olası sonuçlarını tahmin etmek için programlanan bir ABD süper bilgisayarına istemeden de olsa erişen bir bilgisayar korsanını ele alıyor.

 

9. SHORT CIRCUIT (1986)

SHORT

Yıldırım çarpması sonucu insansı bir zekâ kazanan robotun ele alındığı 1986 yapımı bilim-kurgu filmi olan Short Circuit,  SS Wilson ve Brent Maddock tarafından yazıldı.

 

10. WALL-E (2008)

walle

2008 yapımı 3D animasyon filmi olan Wall-E, Pixar Animation Studios tarafından yapılmıştır. İlk kez 27 Haziran 2008’de ABD’de gösterime giren filmin yönetmenliğini, daha önce Finding Nemo filmini de yönetmiş olan Andrew Stanton yapmıştır.

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.