avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3777
EURO
35,0535
ALTIN
2.326,80
BIST
9.091,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Süleyman Çelik kimdir?

AK Parti’nin Avrupa’daki temsilcisi olan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) Genel Başkanı Süleyman Çelik kimdir?

Süleyman Çelik kimdir?
09.08.2015
A+
A-

Süleyman Çelik, 2 Temmuz 1963 yılında Kayseri’nin Sarız ilçesinde dünyaya geldi. Küçük yaşlarda Almanya’nın Köln kentine gelen Çelik burada ilk, orta ve üniversite eğitimini tamamlayarak mali müşavir olarak mesleğe başladı. Almanya’da faaliyet gösteren bir çok dernekte yöneticilik yapan Süleyman Çelik, 2004 yılındaki kuruluşundan beri üyesi olduğu Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’ne (UETD) 2013 yılında genel başkan oldu. Süleyman Çelik evli ve 2 çocuk babasıdır.

suleyman celik uetd

Süleyman Çelik aşağıdaki kuruluşlarda görev yaptığı;
– 1990-1997 yıllara arasında Milli Görüş Teşkilatları’nda; Köln Bölge Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeliği, Cemiyet Başkanı ve Genel Merkez’de Fahri Danışmanlık,
– 1990-1996 yılları arasında Moslemische Sozialwerk’te Genel Başkanlık,
1995-2000 yılları arasında Köln Yabancılar Meclisi’nde Meclis Üyeliği,
– 2004-2012 yılları arasında Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nde (UETD) Halkla İlişkiler Başkanlığı, Ar-Ge Birim Başkanlığı’nı kapsayacak şekilde 2 dönem Genel Başkan Yardımcılığı ve 1 dönem de Muhasiplik,
– 10 Şubat 2013’ten beri Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkanlığı yapmaktadır.

suleyman celik huriyet

Süleyman Çelik, 7 Haziran 2015 seçimleri için AK Parti’den İstanbul milletvekili aday adayı olmuştur. Çelik’in UETD Genel Başkanlığı döneminde UETD büyüyerek 14 ülkede toplam 162 şubeye ulaşmış ve bu teşkilatlanma seçim dönemlerinde 32 seçim bölgesi olarak yapılanmıştır. Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakın bir isim olarak bilinmektedir.

CumhurbaskaniylabirlikteCekilenFotograf suleyman celik

14 Nisan 2015’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik’i makamında kabul etti. Çelik, hayırlı olsun dileklerini sundu, yurtdışındaki vatandaşların sorunları hakkında ve UETD’nin çalışmaları hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bilgi verdi.

Süleyman Çelik; özel yaşamında kitap okumak, Türkiye ve dünya siyaseti, Türk sanat müziği, seyahat ve spor ilgi alanlarla ilgilenmektedir.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL ARAŞTIRMA / PORTRE

suleyman celik soylesi avrupa turk gazetesi

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.