avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

NRC kaçıyor; DENK Partisi NRC’yi mahkemeye taşıyor

DENK, NRC Handelsblad Gazetesi’ni yalan haberlerini tekzip etmeyi kabul etmediği ve Basın Kurulu’nun oturumuna katılmayı reddettiği için adalet karşısına çıkarıyor. Bu oturum sırasında NRC Gazetesi’nin, DENK Genel Başkanı Selçuk Öztürk hakkındaki iftiraya varan yalan, yanlış ve algıya yönelik iddiaları görüşülecekti. DENK’in Basın Kurulu’na şikayeti üzerine planlanan oturuma NRC Gazetesi katılmayı reddetti.

NRC kaçıyor; DENK Partisi NRC’yi mahkemeye taşıyor
08.02.2017
A+
A-

Gazetenin Öztürk’ün ticari işlemleriyle ilgili yayınladığı bütün haberlerin gerçek dışı olduğu araştırma sonuçları sonrasında delilleriyle ortaya çıkmıştı.

Daelzicht Sağlık Kurumu ile yapılan işlemleri araştıran Adli Teftiş Kurulu İntegis, alıcıyı zan altında bırakacak hiçbir göstergeye rastlanmadığını belirterek dosyayı kapatmıştı. Daha önce de sağlık kurumlarının emlak satışlarını teftiş eden CSZ Kurulu işlemleri onaylamıştı. Devlet Sekreteri van Rijn de, Meclis’te verilen soru önergesine verdiği cevaplarda konuyla ilgili herhangi bir usulsüzlük bulunmadığını açıklamıştı.

NRC Handelsblad’ın, milletin vekiline açıkça iftira ettiği ortaya çıkmıştır. Gazete DENK Partisi’nin de imajını ve ismini zedelemek istemiştir.

Bu olaylardan sonra Selçuk Öztürk, NRC ve ‘araştırmacı’ yazar Joep Dohmen’i Basın Kurulu’na şikayet etmiştir. Ancak NRC bu ay planlanan oturuma katılmayarak gerçeklerin ortaya çıkmasından kaçmaktadır.

Öztürk, yaptığı açıklamada NRC Handelsblad’ın hesap vermeye cesaret edemeyerek korkakça kaçmasının çok anlamlı olduğunu ifade etti. Öztürk “NRC, kendisi de basın ve bilgilendirme görevini yapmayarak yalan haber ürettiğini çok iyi biliyor. Bu yüzden Basın Kurulu’nun oturumuna katılmaya cesaret edemiyorlar. Ancak suçsuz insanları, milletin vekillerini ve partileri karalayan haberler yapan bazı gazeteciler ve bazı medya kuruluşlarının zamanı artık geçmiştir. Toplum olarak milletin vekillerinin susturulmaya çalışılmasını kabul edemeyiz. Şu anda tek çözüm mahkemeye giderek hakkımızı aramaktır” dedi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER | ATGtv

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.